[]

Domuz Gribi

Bir ara haber dolanıyordu. 20 milyon aşı gelecek ekim ayında diye, geldi mi bu aşılar? geldiyse halktan kişilerin aşı olma şansı nedir?




 
aşı olmayın. daha ne olduğu belli değil onların.

bununla ilgili bir yazı vardı, bulabilirsem editlerim.
  • başımıellerimin arasınaalıpdüşündüm  (14.10.09 23:59:43 ~ 15.10.09 00:00:08) 
bir de ne kadar ölümcül bu grip tartışma konusu. ntv bilim'in bir sayısında o kadar ölümcül olmadığı yazıyordu. tedavi ile iyileşebilen bir virüsmüş sanırım.


  • okanlash  (15.10.09 00:02:48) 
şu anda skyturk'te tartışılıyor.

benim okuduğumda da çok ölümcül olmadığı yazıyordu. bir de riskli gruplara öncelik tanınacak diyor ( yaşlılar, çocuklar falan herhal).

buradaki adam da önemli bir yan etkisinin olmadığı görüldü diyor.
  • başımıellerimin arasınaalıpdüşündüm  (15.10.09 00:07:53 ~ 00:09:29) 
amerika'da ogrendigim kadariyla, ki burada risk daha fazla oldugundan insanlar daha cok bilgilendiriliyor bu konuda, bu aya kadar gecen surede domuz gribi normal bildigimiz gripten daha az olume sebep olmus. Bununla birlikte, normal gripte yaptigimiz gibi evde oturup istirahat edersek, bir hafta benzeri bir surede rahatca atlatilabilir. Bu kadar buyutulmesinin sebebi tahminen, normal gripten daha bulasici, biraz daha agir ve igrenc (kusma ve mide bulanmasi) olmasidir. Bize soylendigine gore, su an Amerikan universitelerinde sadece bir kisi domuz gribinden olmus ve onun da onceden kalan belli saglik sorunlari (pre-existent health conditions) varmis. yani o kadar da korkmayi gerektirecek bir virus degildir, insanlar onlem alsin diye korkutuyorlar...


  • rainel  (15.10.09 00:23:25) 
belkide ilaç satmak için bile bir strateji olabilir...


  • okanlash  (15.10.09 00:42:03) 
yeni yeni bu grip çeşidinin öyle abartıldığı kadar olmadığı söyleniyor. bir yılda normal gripten ölenlerin sayısı kat kat fazla. ilaç satma tuzağı olduğu yönünde kanaatim oluşuyor.


  • hicazkar  (15.10.09 09:06:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.