[]

Web server kurup sayfada surekli guncellenen veri gostermek

Sevgili programci arkadaslar, bir odada bilgisayar var. Bu bilgisayar internete bagli ve uzerindeki sensorden sicaklik ve nem bilgisini okuyor.

Yapmak istedigim bu sensor bilgilerini internetten okunabilir hale getirmek. Web server hakkinda pek tecrubem yok ama ogrenirim.

Nasil yaparim? Fikir verebilecek veya yardim edebilecek olursa sevinirim.

 
Statik IP in varsa, bilgisayarina http server kurabilirsin. Dosyayi serverin ilgili dizinine belli araliklarla yazdirabilirsin. Bilgisayar ve elverisli ise modeminden gerekli port ayarlamalarini yapman lazim tabi internetten herkesin gorebilmesi icin.

Yenileme hizi cok kritik degilse, internette mevcut bir servera belli araliklarla dosyayi upload edebilirsin.
  • irobotist  (20.11.15 15:10:37) 
statik ip yerine dinamik dns olayına da bakabilirsin.


  • inheritance  (20.11.15 15:21:09) 
1. Bir web aplikasyonu yazarsın, get ya da post request ile belirli aralıklarla sıcaklığı güncelletirsin. Aynı web aplikasyonmu başka bir sayfada da en son sıcaklığı yazar.

2. Bir TCP server oluşturursun, (nodeJS olabilir başka bir şey olabilir) cihazı TCP üzerinden bu servera bağlayıp anlık değişikleri gerçek zamanlı olarak sunucuya yollarsın. Bu sunucu aynı zamanda farklı bir porttan HTTP ve JSON olarak bu sıcaklık verisini basar. Bu veriyi istediğin web/mobil arayüzden JSON olarak çeker ekrana verirsin.

3. Kullandığın cihazda doğrudan bir HTTP server oluşturup modeminde 80 veya istediğin portu bu cihazın yerel ip'sine yönlendirirsin. Başka bir web aplikasyonu yazıp AJAX ile cihazın verisini çekersin (belirli aralıklarla)
  • yuto  (20.11.15 15:28:19) 
şuan benzer bir şey yapmıştım rasperry pi ile. bu sayfada benzer bir yığın proje var.

www.instructables.com
  • delidir yakalayin  (20.11.15 18:18:20) 
Linux server kuracaksan Turnkey LAMP server tavsiye ederim. Bu işlere yeni adım attım en zahmetsizi o hazır halde geliyor


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (20.11.15 22:41:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.