[]

dizi izlemenin mantığı?

sb...

çok zaman alıyor, aksiyon yaşansa bile yapay olduğu bariz ana karakterler asla ölmüyor... olaylar bayıyor, gerçi olaylar mı önemli?

nedir yani?

 
Benim için uyuşturucu gibi. Açıyorum diziyi, bazen izlemiyorum bile. Sadece ses oluyor, dinliyorum.


  • püsür  (20.11.15 14:40:16) 
futbol çok rererö demek gibi bir şey seninki..seversen izlersin.. rome izle, firefly izle, seinfeld, cheers izle..


  • dedim dedim de kime dedim  (20.11.15 14:41:42 ~ 14:42:16) 
Benim için ölü zamanı değerlendirmenin bir yolu dizi izlemek.
Ya kahvaltı sırasında, ya kahvaltı sonrası bir şey yapmak istemediğim anda, en çok da bulaşık yıkarken, yemek yaparken veya çamaşır katlarken izliyorum.

  • kaymaktutmayansicaksut  (20.11.15 14:44:12) 
diziye göre değişir. çok zaman dendiği 40-45 dakika. tabi çok gelebilir kimine ama takip merak görsellik etki ediyor


  • euphrat  (20.11.15 14:45:40) 
o zaman roman da okuma. sinemaya da gitme.
maksat zaman geçirmek, hobi. seveni var sevmeyeni var.

  • sta  (20.11.15 14:46:46) 
ne izlediğinle de alakalı. aksiyon değil absürd komedi izlerim genelde, onlar da yarım saati geçmez. ne biçim hayatın var diyebilirsin ama film, yemek, dizi, müzik dışında beni mutlu eden bi şey yok hayatımda.


  • nice tnetennba  (20.11.15 14:48:47) 
Yaşamanın mantığı ne sorusuna cevap verdiğinde belki bu soru da bir çözüme kavuşur.


  • i ve been mistreated  (20.11.15 14:49:41) 
Mantığı yok, milyonlarca insan yüzlerce saatini mantıklı bir işe veremez. Amaç, can sıkıntısından kurtulmak için zamanı öldürmek.


  • harvey  (20.11.15 15:00:25) 
aklıma need for speed'de uçurumdan helikopterle kurtarılan araba sahnesini izlerken arkadaşın yaptığı düz yorum geldi sorunu görünce. ben gerilmişim sahneyi izlerken, oha falan modundayım adamın yaptığı yorum; "yae böyle bişey gerçek hayatta olur mu ki yeaa" adamlar milyonlar harcamıştır o sahneyi çekerken, adamın yaptığı yoruma bak. asdasdasd :))

yani diziler de böyle, zevk meselesi. ben takip etmeyi, karakterlere bürünmeyi, hayal kurmayı seviyorum ve izliyorum. öğrendiğim bir çok şey de oluyor, bana bir şeyler de katıyor yani.
  • Improbable  (20.11.15 15:00:29) 
Game of Thrones izle, ana karakterler paso ölüyor. Filmlerde öyle asıl, ölmeyecekleri çok bariz.


  • r_u_h  (20.11.15 15:07:17) 
duyuruyu açana +1

tutarsa uzatılan, tutmazsa acilen bitirilen, oyuncuyla anlaşılmazsa karakteri öldürülen, yani tamamen ticari kriterlere göre yaratılan ucu açık öyküler bana hitap etmiyor. dizi izleyeceğime en vasat filmi izlerim, en azından başı sonu olan paket bir fikre tanıklık etmiş olurum olurum mantığındayım. ayrıca cidden çok zaman alıyor. o ne lan öyle.

22 dklık sit-comlar hariç. onlar çekirdek gibi iyi gidiyor bazen.
  • sir gawain  (20.11.15 15:10:00 ~ 15:10:33) 
gerçeğe en yakın dizi en fazla 3 bölüm olur. o 3 bölüm de nuri bilge ceylan filmi gibi geçer.

bir örneği burda:
www.youtube.com
  • uuth  (20.11.15 15:13:59) 
Kafa bosaltma vakit geçirme vs.
Sunu kabul etmek lazim ki uyku harici her vaktimizi surekli beyni yoracak ve calistiracak bi aktiviteye veremeyiz. Zevkler de onemli.

Gercek hayattan kacip rahatlamak icin yaptigimiz aktivite de gercekligi mi aricaz bi de. Asil sacma olan bu.
  • rayde  (20.11.15 15:38:36) 
game of thrones izledin mi? :)

olaylar gelişiyor, dallanıp budaklanıyor, dizinin olayı bu.
  • nucleon  (20.11.15 15:53:08) 
dizi benim boktan hayatımı renklendiren bişe la niye öyle diyon?
sıkıntılarımı unutup gerçek dünyadan uzaklaşıyom daha ne olsun
teşekkürler özellikle angel friends stargate Atlantis house falan
  • zynppp  (20.11.15 16:41:29) 
dogru dizileri izlememissin.
bir oz, adami carpar.
bir soa, adami aglatir.
bir breaking bad, deger yargilarini yeniden gözden gecirmeni ister.
bir spartacus, görsel sölen gibidir.
bir banshee, aksiyonuyla enerjisiyle kitler.
bir skins, ergenlikte izledigin bir dakika güldürürken ertesi sahnede elindekini düsürtüp mal mal ekrana baktirir.

dogru dizileri izlememissin.

son dönemde de bana filmler hikayeyi anlatmak icin cok kisa geliyor. yani olay kurgusu o kadar hizli geciyor ki, gercekligini yitiriyormus gibi geliyor. dizide ise agir agir karakterlerin gelisimini inceleyebiliyorsun, baglaniyorsun hikayeye, bir gün opie reis aglatirken seni, bir gün freddienin ölümüne kitlenip kaliyorsun. seni derinden yaralayabiliyor, sana bir sey katabiliyor.

filmlerde ise zaman limiti var, kisa olmali, sikmamali vs vs. karakterler ne ara tanisti ne ara kaynasti ne ara bunlar oldu, catir cutur gecer oldu. onu da seviyorum, ama dizilerin yeri bu yüzden baska. diziler mindfuck olamaz filmler gibi pek, ama dram olarak diziler cok daha basarilidir. durum degil karakter komedileri de ona keza.

türk dizileri izleyip de bu soruyu soruyorsan, aklin karismis dogaldir derim. yok tüm diziler cok mu overrated dersen, gülerim.
  • aynadakiyabanci  (20.11.15 16:43:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.