[]

Psikoloji Kitap Önerisi

Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü okuyan bilir orada karaktere psikanaliz uygulanır sonuç olarak bütün davranışlarının, çabalamalarının altında "bir baba bulma ihtiyacı" yattığı fark edilir. Bu konu çok ilgimi çekti, buradan hareketle davranışların altında yatan, farkına varamadığımız düşünceleri anlatan ne okuyabilirim psikoloji literatüründe? Freud'a baktım ama konferansları parça parça yayınlanmış, yazdıkları da öyle, neyi alacağımı bilemedim, önerilerinizi bekliyorum, kimler yazmıştır bu konularda, doğrudan kitap ismi önerisi bekliyorum. (Türkçe kitap öneriyorum, şu kitabı şu yayınevinden al derseniz mutlu olurum, bazı çeviriler çok kötü imiş.)




 
Doğrudan psikanaliz kuramı için için Oğuz Cebeci'nin Psikanalitik Edebiyat Eleştirisi adlı çalışmasını önerebilirim, İthaki'den.

Nurdan Gürbilek'in Kör Ayna Kayıp Şark'ı doğrudan Tanpınar üzerine yoğunlaşmış genel olarak, belki okumuşsunuzdur da.
Bilgin Saydam'ın Metis'ten çıkan Deli Dumrul'un Bilinci önemli bi çalışma. Saffet Murat Tuna'nın Şeyh ve Arzu kitabı olabilir.
Jung tavsiye edebilirim, Metis'ten çıkan Dört Arketip örneğin.
Bir de bizzat Freud'un psikanalitik edebiyat eleştirisi yaptığı bir şey var, Payel Yayınları'ndan, şu:
(git: www.idefix.com

İlk kısım Jensen'in Gradiva adlı romanı, ikincisi de Freud'un bu roman üzerine psikanalitik yaklaşımı.
  • mutlusismankedi2015  (20.11.15 14:47:13) 
Nietzsche Ağladığında (Irvin D. Yalom)


  • morartu  (20.11.15 14:47:44) 
  • şubatsonrası  (20.11.15 14:49:51) 
"Farkına varmadığımız düşünce" deyince aklıma şu aralar psikiyatrist ler tarafından tavsiye edilen bir form var.
Yani formu sürekli doldurarak, senin durum-duygu-düşünçe- ekseninde sorguluyor, etkin düşünce veya işte bilinçaltında asıl etkilendiğim şeyleri bulmaya çalışıyor.
Zaten bu bir çaba sonucu insanın kendi elde edebileceği bir beceri.
Evinizdeki terapist diye bir kitap dr karda oluyor ayaküstü bi bak bakalım.
  • dunyatuhaf  (20.11.15 21:41:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.