[]

Aklımdan çıkmayan mevzu - Başka ne yapabilirdim?

Dün ofisin altında, sokakta bi kavga gürültü sesi geldi. Camdan baktım, bir adam bir kadını yerlerde sürükleyip çekiştiriyor. Aşağı fırladım, ofistekiler bizim camları kapıları kapatıp kilitlemişler, çığlık atıyorlar filan (15 tane kadın çalışıyoruz). Dedim çıldırdınız mı, kadını almamız gerekiyor, siz kapıları kilitliyorsunuz. Sekretere polisi arattırıp ben dışarı çıktım. O esnada çok uzaktan seyreden birkaç kişi dışında kimse de yok ortalıkta. Herkes korkudan kaçışmış. Arabalar da gayet umursamadan geçip gidiyor; bu esnada adam da kadını sürükleyerek yolun karşı tarafına kadar götürmüş. Kadına "arabaya bin" diyor, kadın da "binmem" diyor. Bu arada dayak, dövme gibi olaylar yok; olsa direkt allah ne verdiyse adama dalmaya hazırım. Ama böyle bir şey olmadan da harekete geçemiyorum, bi de sokak insanları bunlar; emin de olamıyorum olay kumpas mı ya da ben karışırsam kadın bi anda "sana ne ulan kocam döver de sever de" derse diye... Olmayan şey değil.

Ben bu adamın yanına gidip, polis çağırdık, bırak kadını dedim. Benden bir iki dakika sonra da insanlar yavaş yavaş toplanmaya başladılar. Her ne kadar olay alanının çok gerisinde bekleseler de adam da kalabalıktan biraz rahatsız oldu ve kamyonetine gitti, "o arabaya geleceksin, bekliyorum" dedi.

Adam gider gitmez kadın bana yalvarmaya başladı. Abla kurtar beni, abla polis çağır filan. Kadını aldım, insanların olduğu kalabalık alana getirdim, oturttuk, su, sigara vs içirip konuştuk. Bu adam bonzai içiyo, hap atıyo, beni ve çocukları dövüyo filan bir sürü şeyler anlattı. Şikayetçiyim, polis çağırın, attıralım bunu içeri diyor. Polisi bu esnada 2-3 kez daha aradık, gelen giden yok. 10-15 dakika sonra adam bir hışımla ve bu sefer kamyonetle geri döndü. Dedim ezmeye geliyor heralde. Meraktan toplaşan insanların hepsi çil yavrusu gibi önce bi dağıldı. Ben de kadını onların arasına gönderdim öyle en önde adamı bekliyorum asahksja.

Adam indi, verin o kadını bana, geberticem, öldürücem, tehditler küfürler havalarda uçuşuyor. Bu esnada özel güvenlik de gelmiyor, etrafta erkek olarak da sadece bi otoparkçı bi de bi şoför var ama onlar da adama pek yaklaşmıyorlar. Neyse sonuç olarak adam, kadını yakaladı bir ara ve yine sürüklemeye çalıştı. Kadın bu sefer benim bacağıma yapıştı, abla beni bırakma diye. Ben de bir yandan öyle tek başıma adamla itişip kakıştım, bi yandan kadını tutmaya çalıştım derken adamı kadından uzaklaştırmayı başardım. Adam bana bir şey yapmadı. Daha çok ben ona yaptım. Sonra adamı arabaya bindirdim. Bu arada arabada biri 3, diğer 1 yaş civarlarında iki tane de bebek var zırıl zırıl ağlıyorlar, bağırıyorlar. Adam avaz avaz bağırıp küfür ediyor. Kadına tehditler, hakaretler. Yarım saati geçti, polis hala yok. Adamla konuşmaya yine tek başıma gittim. Sana bu kadını bu halde vermeyiz, git bi sakinleş öyle gel dedim. Yani sadece böyle demedim de, bikaç dakika konuştum daha yapıcı bi şekilde. Nasıl olduysa dinledi ve sakinleşti. Tamam peki gidiyorum dedi, bastı gitti.

Şimdi bu olay, benim için hayal kırıklıklarıyla dolu bir olay oldu. Birçoğu sürpriz değil ama bu kadar yakından görmek çok korkunçtu.

1. Polis yok. Gelmedi. Gelmeyecek. Gelse de bunları barıştıracak ve gidecek.
2. Etrafta güvenebileceğimiz hiçbi kimse yok. İstanbul'un göbeğinde, bir adam bir kadını sürükleyip onu öldüreceğini söylerken yardımcı olabilecek kimse yok resmen.
3. Adam boş olmayabilirdi. Ben de ortamdaki tek enayi olarak 9 kere üst üste öldürülebilirdim.


Olaylar bitip millet dağıldıktan sonra herkes geldi beni tebrik etti, sarıldı, ağladı filan (wtf?!). Akşam eve geldim yine 50 tane kadın cinayeti haberi. Ben de dün şansıma çok uzun zaman sonra ilk kez kot pantolon, bot filan giymiştim. Bu sebeple hareket şansım çok rahat olduğu için, cesaretim de tavandaydı. Dövüşmek gerekse adamla rahatlıkla dövüşürdüm. Ama topuklu ayakkabı & etekle de olabilirdim ve o zaman adama birebir müdehale edemeyebilirdim.

Yine de içim içimi yiyor, bir şeyleri yanlış ya da eksik yaptım mı diye. O kargaşa anında aklıma gelen tek şey, adamı kadından uzak tutmak ve sakinleştirmekti. Çünkü eninde sonunda yine bir araya gelecekler ve adamın sinir kat sayısı ne kadar artarsa, kadına vereceği ceza da o kadar büyük olur diye endişe içindeydim. Gece uyku filan uyuyamadım, devamlı kadını kurtarmaya çalışmaktan. Çocukların hali gözümün önünden gitmiyor. Onların da her yeri çizik çizikti. Kadının ensesinden bir tutam kan akıyordu, eti kopmuş birazcık. Adamın plakasını da aldım, kadının dediğine göre arabada uyuşturucu maddeleri de varmış. Ama adamı bir sebeple ihbar etsem, kadının başına kalır mı diye korkuyorum. Yapılabilecek başka bir şey var mıydı ya da hala var mı sizce?

Bu kadar okuduğunuz için çok teşekkürler.

 
daha dün samsun'da bi doktor öldürüldü kavgayı ayırayım derken

sen her şeyi güzel yapmışsın. başına bi iş gelmemesi ise büyük şans. yalnız büyük ihtimal o adam senin nerede çalıştığını biliyor. musallat olabilir. ihbar et/etme demiyorum ama bu ülkede önce kendini düşünmen lazım
  • la noix  (20.11.15 13:18:11) 
bu kadar hikayeyi niye anlattın anlamadım. bravo kahraman falan diyelim diye mi? yapman gerekeni yapmışsın işte. şu eksik desek geri sarıp onu mu yapacaksın? hayır.
neyse ara polisi aracın plakasını ver bonzai satıyor diye ihbar et tepesine çökerler.

  • cekilmis gayfe  (20.11.15 13:20:56) 
La noix+1

Zaten yapabileceğin her şeyi fazlası ile yapmışsın. Aklın takılmasın.

Arabadan çocukları alamazdın. Ülke zaten akli dengesi bozuklar cenneti. Ortam riskli sonuçta silahlı olabilirdi. E o zaman da erkek de aynı kadın gibi yaralanabiliyor ve ölüyor zaten. Yani milletin korkularını da anlıyorum. Bir de hırsızlık var tabii bunlara ek.

Senin aklın kalmasın düşünce yapın, düşündüklerin ve yaptıklarında eksik yok. Fazla var diyebilirizeklersek. paragraftaki risk konusunu eklersek
  • nawar  (20.11.15 13:23:03) 
Şimdi birileri kızacak da ben yine düşündüğümü yazayım.

Ya okumuş etmiş insansın siktiret ne halleri varsa görsünler. Herkesi kurtarmaya çalışırken canından olsan iyi mi? Sana yapılmış yatırımla o adamdan da kadından da gider elli tane satın alırsın. Muhatap olma riske girme. Bu tiplerden milyonlarca var. biri öbürünü öldürse de bitmiyorlar. kendi paralel evrenlerinde salak salak yaşayıp saçma sebeplerle birbirlerine şiddet uygulayıp yuvarlanıp gidiyorlar. Sorumlu vatandaş olarak takılıp psikolojik yük taşımak, toplumun geleceği falan diye dertlenmek yerine görmezden gelmeyi tercih etmek, kendini tehlikeye sokmadan, superwomancılık oynamadan uzaktan endişelenip sevmek bence en faydalısı. Yani aynı kadından on tane ölse ben senin gibi bir tanesi bok yoluna gitti diye daha fazla üzülürüm.

Seni anlayabiliyorum bu arada. Öküz falan değilim yani. Ben de çelişkili düşünceler içindeyim aslında, Belki dayanamaz müdahale de ederdim de mantığım yukarıdakileri söylüyor.
  • i ve been mistreated  (20.11.15 13:25:26) 
etik olanı yapmışsın ama aynı zamanda şanslıymışsın da. bu şans her zaman yanında olmayabilir, lütfen dikkatli ve temkinli yaklaş böyle durumlara. kimler yok yere hastanelik oluyor ve hatta ölüyor. hesabını istedikleri kadar versinler sonra, giden can olunca geri dönüşü yok. bak adam bonzai falan içiyormuş kadının dediğine göre hem, onun beyninin en az yarısı yanmıştır.

bence kadını mor çatıya teslim edebilirdin, gerisini onlar hallederdi. bu kadar da kendini hırpalama, daha neler neler oluyor her gün. 1000'de 1'ini dert etsek ya kafayı yeriz ya da kanser oluruz :\

kendine de dikkat et.
  • loveinaflipbook  (20.11.15 13:30:39) 
eksik olan hiç bişey yok; bence elinden gelenin fazlasını bile yapmışsın ve evet bu kadar cesur ve duyarlı birine tek bişey denebilir: bravo!


  • reso aga  (20.11.15 13:32:38) 
Öncelikli olarak etraftaki vurdumduymaz kalabalık göz önüne alındığında fazlasını bile yapmışsın, kendi kendini yemen iyi yürekliliğinden. Bu noktadan sonra senin de bahsettiğin gibi elinden sadece ihbar etmek gelir.

İhbar edebilirsin ama oldu ya araba boş çıkarsa kadın çekecek bunun cezasını, bu kısımda bir netleşelim. İkinci olarak eğer ki adam satıcı ise ve polis hala enselemedi ise, habersiz olduğundan değil ya umursamayacak denli ufak miktarda sattığından ya da adamı daha büyük bir operasyona kurban götüreceklerinden bekliyorlardır, bu da ikinci nokta. Sen ihbarı yaptığında adamın içeri tıkılma ihtimali 1 ise dışarıda kalma ihtimali 2 maalesef. Ben sanırım ihbar ederdim, kadın bahsettiğine göre belli ki ihbar etme şansı yok, edemiyor.

Yanlış mı doğru mu bilmiyorum ama senden öyle ya da böyle yardım istemiş bir kadın var; can güvenliği yok. Ben o kumarı oynar ve adamı ihbar ederdim. O kafadaki bir adamın kadını fazla hayatta bırakacağını sanmıyorum.
  • kaymaktutmayansicaksut  (20.11.15 13:36:08) 
@kaymak: adamın sattığını düşünmüyorum, sadece içici bence. Yasaları bilmiyorum da yalnızca içilen miktardaki uyuşturucuya pek bir şey yapacaklarını sanmam? Olay soğuduktan sonra mı ihbar etsem, birkaç hafta sonra? Bi de adam kadını "senin yüzünden geldi polisler" diye suçlayıp, polisler bunu serbest bıraktıktan sonra hiç yoktan öldürmesin?


  • pandispanya  (20.11.15 13:40:04 ~ 13:43:31) 
sen elinden geleni hatta fazlasını yapmışsın. Cesur davranmışsın ama kendine de dikkat et +1
Diğer insanları da gördün işte kimse bir şey yapmıyor. Başta kadının sana laf etmesinden "kocam döver de sever de" diyeceğinden korkmuşsun... Hiçbir şey net değil her şey olabilir. Cidden adamın silahı vs olabilirdi.

Normal şartlarda polisin bir şey yapması lazım ama gelseler bile ifadesini alıp bırakırlar adam eve daha sinirli bile gidebilir. Çok zor ya.

bi sinirle herkesin herkesi öldürebildiği bir ülkedeyiz, dikkatli de olmak lazım.
  • rodriguez2  (20.11.15 14:18:08) 
Sadece kullanıcı ise hiçbir şey yapmazlar; bir gece içeride misafir ederler, ifadesi alınır sonra eve gönderirler. Davası olursa da neticesinde arada gider gelir imzasını atar, bu kadar.

Ne yazık ki, senin kadın için bir şeyler yapmandan ziyade kadının kendisi için bir şeyler yapması gerekiyor artık. Kurtarılmayı beklememeli. Çoluğu çocuğu alıp polis vs biR şekil kaçmalı.
  • kaymaktutmayansicaksut  (20.11.15 14:26:10) 
seni çok iyi anlıyorum ya, kendim yaşamış gibi oldum bi an. bi şekilde sana değmiş ve yardım isteyen bir insan varken üzerine düşünmemek oldu bitti diyebilmek çok zor. yapılması gerekenden fazlasını yapmıssın diyeceğim cunku insanlar işte bu haldeler, sadece izliyorlar. aksama ah vah ederek anlatacakları bir eğlence yeter de artar onlara. allahtan sana bişi olmamış. onlar bu onursuzlugu kendilerine yakıstırabildiklerine göre gercekten cok zor zamanlardayız. adama dalmaları gerekmiyor tabii ki, silahlı olabilirdi ama senden baska kimse sakinleştirmeye arabulmaya bile çalışmamış sorun burda bence. ve en cok da güvenliğe sinir oldum, o neden gelmemiş...

yapabileceğin baska hiçbir şey yoktu kendine yuklenme. belki kadının telefonunu aldıysan, ayrılmaya cesareti ve isteği varsa kadın derneklerine yönlendirilebilirdi. ulaşılabilirse hala da yapabiliriz, yol bulmaya çalışabiliriz.
  • denne  (20.11.15 16:03:48) 
Kadının cep telefonu, parası hiçbir şeyi yoktu maalesef. Adam gidince kadın da başka yöne doğru gitti hemen. Sonradan aklıma geldi, insanlardan para topladım, kadına vermek üzere, yol parası yapsın diye. Ama bi daha gelmedi, veremedik parayı da.


  • pandispanya  (20.11.15 16:06:35) 
  • i ve been mistreated  (20.11.15 16:15:50) 
Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Ben de biliyorum özellikle bu ülkede insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu. Ama gözümün önündeki şeye sadece seyirci kalırsam kendimden nefret etmekten korkuyorum. Bu şekilde vicdan azabıyla yaşamaktansa o esnada ölmek daha mantıklı geliyor. Gerizekalıca olduğunu biliyorum gerçekten; çünkü elbette mantıklı değil. Of şiştim valla bilmiyorum. Allah hepimizi korusun. Teşekkürler.


  • pandispanya  (20.11.15 21:43:21) 
Polis gelmiyor beyler, polise güvenmeyin. Hemen gelirler falan diye, bir arka sokakta olsalar bile gelmiyorlar. Ne için maaş alıyorlar bende bilmiyorum. (genellemedir)


  • dunyatuhaf  (20.11.15 21:45:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.