[]

12 Saatlik Araba Yolculuğu - kedi

Merhaba,

İstanbul'dan Mersin'e arabayla gitmeyi düşünüyorum. Uzun süre kalacağım orda (minimum 1,5 ay), bu nedenle kedimi de götürmem lazım. Kendisi biraz irice olduğundan uçağın içine almazlar muhtemelen. Ama bu kadar uzun yolu da kedi arabada kaldırır mı, tuvaleti vs ne olur, arabada serbest bıraksak üstüme çıkmaya kalkar mı vs diye kafamda bir dolu soru var. Belki çıkmadan passiflora veririm kendisine ama yine de az uz bir yol değil. Daha önce böyle bir tecrübe yaşayan oldu mu? Ne yapmak gerekiyor, çok zor olur mu hem kedim hem bizim için, zorluğu hafifletme yönünde tavsiyeleriniz falan var mı?

Çok teşekkürler şimdiden.

 
Bazı kediler yolculuğa hiç aldırış etmiyor, bazıları kafesin içinde darlanıyor. Biraz kedinizin yapısı ile de alakalı. Ben Ankara'dan İzmire götürmüştüm. Sakinleştirici bir ilaç vardı patisine sürüyorsun yalıyor falan. Ona rağmen arada bir miyavladı. Yorgun düştü 2-3 güne geldi kendine hayvan. Uysalsa ve arabada sizden başka biri daha olacaksa serbest de bırakılabilir. Yaramazsa pedalın oraya falan girer, sakat
Geçen başka bir kediyi sahiplendirme amaçlı İzmir'den Aliağa ya götürdüm 1 saatlik yol ama kedi bir kere miyavlamadı, uyudu paso

  • asbe  (20.11.15 12:30:45) 
kediyi arabanın içine salacaksınız değil mi?
pedalın oralara gireceğini hiç sanmam. arad miyavlar falan ama araba içinde bir kaos yaratmaz. zaten belli bir saat sonra alışır, ilk andaki heyecanı kalmaz.
ufak bir kaba kum koyup arka koltuğun ayak kısmına da sıkıştırırsınız, çok çişi gelirse oraya gider yapar.
  • innerbliss  (20.11.15 12:54:01) 
biz istanbul-bodrum arası yolculuk yapmıştık kediyle.
Bayram zamanıydı,10 saat fln sürmüştü yol:)
-veteriner sakinleştirici bir ilaç vermişti(sedapet sanırım),ondan azcık mamasına koyduk,böyle saçma bir hali oldu,görüntü olarak sakindi ama rahatsızdı sanıyorum.artık ilaç nasıl bir sersemlik yaratıyorsa kötü hissettirdi galiba,dönüş yolunda tekrar vermedik hayvana aynı ilacı.
-onun dışında birkaç kez mola verdik (bahçeli,yeşil alanı olan yerlerde)
belinden boynundan komple bağlı bir tasması vardı ama bizim kız resmen içinden sıvıştı.o yüzden kaçma ihtimalini de düşünerek gezdirecekseniz yoldan fln uzak bir yerlerde kontrollü olarak bırakın.
-yolculuğun 2. yarısı cok daha sakin geçti.genelde kutusunda uyudu ya da koltugun altına girdi.
(boynundaki tasmasının ipini 1-1.5 metre kadar bıraktık.sürücü koltugunun arkasını valizle örttük ki oraya girmesin diye,benim koltugumun altına girip yattı.)
-kutusunun içine yaşlı bezlerinden serdik,gerçi arabada hiç çişini fln yapmadı.

ilk yolculuk oldugu için hepimiz gerildik sanırım :D o esnada yanımızdan geçen arabadaki kedi arka camın önünde uyuyordu fln.kediden kediye değişiyor.dönüş yolunda hiç sorun olmadı örneğin.

not:bir de geçen sene uçakla gittik ama havaalanına gidiş yolunda resmen işemeli sıçmalı ayin yaptı yavrım :D o yüzden sabah erken çıkacaksanız bir gece önceden aşırı yedirmeyin :)
  • demoniclewinsky  (20.11.15 13:12:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.