[]

kitap formatında mı, e-kitap mı?

fiyatları aynı. yer kaplamaması ve ağırlık oluşturmaması dışında neden e-kitap olarak almalıyım?




 
çok seyahat ediyorsan cidden mantıklı. bir de meritokrasi diye bişi var ekşiden bak. yatarken okuması da çok kolay. kalkayım ışık kapatayım derdin yok.

kaldığın yeri takip etme tasası yok. yabancı dilde okurken bu kelime neydi derdi yok. ilk anda aklıma bunlar geldi.
  • ayiadam  (20.11.15 11:55:13) 
aldığım zaman matbu kitap alıyorum, e-kitap benim için meritokrasi demek :D.


  • kuzey li  (20.11.15 12:08:27) 
E-Kitap almanın bir mantığı yok. Bir kere E-Kitap okudum sadece ve çıkardığım sonuç şu: Telefondan Twitter'a girip bir şeyler okumaktan farksız. Kitap okuma hissi sıfır. Krem Peynir'e katılıyorum; bir kitaplığa sahip olup okuduğun kitapları orada görmenin zevkini birçok şeye değişmem. Ölen babamdan kalan en güzel hatıraların çoğu, o kitaplıktaki ondan bana kalan kitaplar. E-Kitap saçmalık geliyor bana.


  • angelus  (20.11.15 12:11:17) 
Uygun programla kitap içinde arama yapabilmek için, notlar alabilmek ve aldığın notları kolayca bulanilmek için e kitap alırdım. Taşıma ve seyahat olayları da cabası.


  • kaptan memo  (20.11.15 12:39:30) 
Geçen sene aldığım en iyi elektronik şey e-kitap okuyucuydu.. O güne kadar da düzenli bir kitap okuyucusuydum ve çoğu insan gibi 'abi kağıt kokusu hiçbir şeye benzemez' diyordum, tamamen yanılıyormuşum. Bu konular sübjektif olsa da, -buradaki arkadaşları tenzih ediyorum ama- lütfen 'abi bir kitaplığın tadını verir mi hiç?' diyenlere aldanma.

Çünkü bunu diyen 10 kişiden 8'inin zaten bir kitaplığı bile yok. Bazen bir kitapçının önünden geçiyor ve sevdiği bir kitap olursa onu da pahalı diye almıyor.

E-kitap her zaman ucuz, kitap okumaya teşvik edici ve kolaylaştırıcı bir alettir. Baktın ki gerçekten tat alamıyorsun, satarsın ve dönersin eski sisteme.
  • Rochefort  (20.11.15 12:46:01 ~ 12:47:20) 
fiyatlar aynı ekitap daha ucuz değil.


  • pinkpeony  (20.11.15 13:19:45) 
normal kitapçıyım ve öyle de kalacağım. e-pub formatında indirdiğim kitaplardaki dil yanlışları fecaat boyutunda. -de'ler, -ki'ler birleşik, r ile n harfi yan yana geldiğinde m harfi gibi basılıyor, yok efendim satırbaşları yamuk yumuk... e haliyle bunlar da kitaptan buz gibi soğutan şeyler.

orijinal olmadıktan sonra kalkıp da e-kitap okumam. meritokraside kitaplara da baktım, onlarda da hep böyle yanlışlar mevcut.

dolayısıyla, papaz kitap her zaman en iyisi.
  • mermize  (20.11.15 13:26:18 ~ 13:26:51) 
280 metrekarelik bir evden 80 metrekarelik eve çıkınca 3 parça kitabı bile nereye sokuşturacağımı şaşırdım, gittim reader aldım kafam rahat etti. ayrıca meritokrasi sağolsun uzun zamandır kitaba para vermiyorum. arada çerez niyetine okumak istediğim popüler kitaplar oluyordu mesela, "buna bu para verilir mi" diye geçiyordum. şimdi ne bulsam okuyorum. ayrıca ben meritokrasiden şimdiye kadar 40 kitap indirdiysem bunun sadece 1-2 tanesinde yazım hatası ve kötü dizgiye denk geldim. bu da gayet kabul edilebilir bir oran.

not: "hiçbir şey mürekkebin, kağıt kokusunun yerini tutamaz"cılardandım bir zamanlar...
  • ambrosia  (20.11.15 13:53:54) 
çok uzun zamandır kitap almıyorum. evde de toplam 5-6 kitabım var diğerlerini taşınırken yanıma almadım bile. artık normal kitap okuyamıyorum sadece e book okuyabiliyorum diğer kitabı okumak hamallık gibi geliyor. taşıması, sayfalarını değiştirmesi falan ne biliyim bir ebookun yerini tutmuyor.


  • sta  (20.11.15 16:00:30) 
e kitap okuyanları karaktersiz insanlar sınıfına koyuyorum , şimdi birileri henry ford örneği verecek yada bilgisayar tv örneği verecek ama olsun , kitap kitaptır amk okumak isteyen istediği zaman istediği şekil okur,iş ve eğitimi gereği 500 tane kitapla muhattap olan biriyseniz anlarım ama yılda 3-4 kitap okuyan adam burda ya ışığı gözü yormuyor , seyahat için birebir , aynı anda 100lerce kitabı barındırıyor falan gibi gerizekalı edebiyatı yapmasın


  • docrivers  (20.11.15 16:01:15) 
Bir de ben bu "Seyehat ederken çok rahat oluyor" diyenleri anlamıyorum. Bunları gören de zannediyor ki çok uluslu bir şirkette yönetici olarak çalışıyor da yılda 150 defa çeşitli ülkelere yolculuk yapıyorlar. Kabul edelim ki buradakilerin çoğu evden işe işten eve giden ortalama tipler, seyahat dedikleri de işe giderken kullandıkları servis. Yani o kadar abartacak bir durum yok. Çantana bir tane kitap koymaya üşenecek tipte biriysen zaten kitap okuma amk boşuna yaşıyorsun demektir bu tembellikle.


  • angelus  (20.11.15 16:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.