[]

excel sorusu

Merhabalar,

elimde şu şekilde binlerce satırlık bir liste var:

Marka Model
IMSI MS5000A
.
.
.
diye gidiyor.

Benim amacım şu, yanda ayrıca bir ayrıca kolon açarak IMSI marka VE MS5000A modelden kaç adet olduğunu bulmak. Sadece model üzerinden bakılırsa fazla çıkıyor o yüzden hem marka hem modelden sayısını bulmalı.

Bir de buna ek olarak listede şu olmasın:
x y
a b
x y
x y
x y
a c

böyle olmadan sadece her modeli tek seferde yazabilir hale getirebilir miyiz?
yani x y, a b, a c gibi.

 
A1 satırında olduğunu varsayarsak ilk örneğin:

=LEFT(A1,4) marka için
=RIGHT(A1,7) model için
  • dunden kalmis yemek  (20.11.15 10:01:19) 
@dunden kalmis yemek bu formul neye yarıyor?


  • safepassage  (20.11.15 10:03:52) 
ilk formül ile B sütununa marka, C sütununa ikinci fomül ile modeli yazdırırsın. ardından COUNT ile istediğin marka modeli sayabilirsin. ya da "Sort" işlemi ile markaları sıralarsın.

yani A sütunundaki veriyi iki farklı veriye ayırıyor formüller.
  • dunden kalmis yemek  (20.11.15 10:06:19 ~ 10:07:53) 
teşekkür ederim cevabınız için fakat tam olarak anlatamadım galiba ben.

count formülünde hangi modeli saymasını istiyorsam onu yazmam gerekiyor. ben yazmadan bulabilmenin, hatta markanın altındaki modele göre saymanın yolunu istiyorum.

not: bu marka model bilgileri zaten ayrı sütunlarda.
  • safepassage  (20.11.15 10:19:11 ~ 10:19:28) 
abi böyle formul falan ugrasmak yerine Marka Model satırına filtre koyup, markadan ımsı olanları modelden MS5000A olanları sectiğinde sana gerçek sayıyı verecektir böyle yapmış mıydın olmadı mı?


  • Bysb  (20.11.15 10:21:10) 
pivot tablo işinizi görecektir.


  • givemesomesubstance  (20.11.15 10:24:41) 
filtreleyek de çok kolay bulunabilir bu değer +1

eğer tablo dinamik ise COUNTIFS formülü ile yaparsın o zaman.
  • loveinaflipbook  (20.11.15 10:29:23) 
@givemesomesubstance +1


  • dunden kalmis yemek  (20.11.15 10:30:43) 
Soru neredeyse pivot tablo diye bağırıyor. önce excel dosyasında "ctrl" basılıyken "a" harfine basın ve tüm listeyi seçili hale getirin. ardından sırasıyla alt+n+v+t harflerine basın(hepsine aynı anda basmak zorunda değilsiniz) gelen ekrana ok deyip pivot tabloyu açın. gelen tablodan markayı tutup Row Labels alanına (tabloda sol alt köşe), modeli de onun altına sürükleyip bırakın. Böylece o markaya ait tüm modalleri listelemiş olursunuz. eğer modeli, markanın üzerine taşırsanız da model başı hangi markaya ait olduğunu listelemiş olursunuz. ve bunların hepsi tekil olur.


  • sarap dumani  (20.11.15 10:58:02) 
başlıklara grup ekle dropdown listeden sadece IMSI'yi göster de çıkan sonuçlardan shift ile ilk ve sonuncuyu seç sol alttaki satırda yazacaktır adedi.


  • KidLazer  (20.11.15 11:53:25) 
IMSI'den başka bir ton daha marka ve model olduğu için önce COUNTIFS ile denedim oldu, (Türkçesi ÇOKEĞERSAY) sonra da pivot tabloyu karıştırıp istediğim sonuca ulaştım. Herkese çok teşekkürler.


  • safepassage  (20.11.15 12:36:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.