[]

meşhur semt yemeklerini gidip yerinde yemek

sultanahmet köftesi, sarıyer böreği gibi yiyecekleri meşhur eden yerlerin (böyle bir yer dükkan olarak varsa ve hala aktifse) isimleri lazım arkadaşlar. ayvalık tostu, susurluk ayranı vs. ülke çapında aklınıza gelenler de dahil yazabilirsiniz. şimdiden teşekkürler.




 
  • dahili meddah  (20.11.15 09:41:36) 
@dahili meddah, bu başlığı biliyorum fakat benim öğrenmeye çalıştığım, o yemeği en iyi yapan yer değil, o yemeği ortaya çıkaran, meşhur eden yer aslında, yani gerçek sultanahmet köftecisi neresi onu öğrenmeye çalışıyorum :)


  • weeping guitar  (20.11.15 09:45:56) 
yemeklerin hangi ülke kültürüne ait olduğu bile tartışma konusuyken hangi dükkanın meşhur ettiğini tespit zor bir iş olur hocam. iskender konusunda onlarca iddia var örneğin. kolaylıklar dilerim:)


  • dahili meddah  (20.11.15 09:49:10) 
dahili meddah +1
dün youtube'da şakşuka tarifi izledim. videoda afrika yemeği yazıyordu, yorumlarda suudi arabistanın yemeği diyorlardı. bizdeki patlıcanla yapılan şakşukayla alakası yoktu. menemen yaptı.
ayrıca tatlı seven biri değilsen sarıyer böreğini boşver. bol yağlı ve kuş üzümlü kıymalı börek çünkü.
  • sutlu nescafe  (20.11.15 10:00:51) 
kanlıca da yogurt yenebilir www.kanlicayogurdu.com


  • exlibris  (20.11.15 10:50:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.