[]

Isıtma için Yağl radyatör mü Konvektör ısıtıcı mı?

Arkadaşlar aydın/didim e taşındık, evin (3katlı ev yerler fayans yani yazlık bildiğiniz ) salonu 60-70 metrekare var, yaz kış oturmayı düşünüyoruz. ısınma için araştırma yapıyorum, çevredeki komşular "ufo tarzı infarared ısıtıcılar yetiyor" demekteler, ama araştırdığıma göre bu tarz ısıtıcılar hem anlık ısıtıyormuş hemde baş ağrısı vb yapıyormuş ve çok fazla elektrik tüketiyormuş, bu yüzden yağlı rayatör düşüyordum delonghi marka ısıtıcılara bakarken konvektör ısıtıcı da varmış o nasıldır bilmiyorum. hangisini önerirsiniz? güzel ısıtan, çok fazla yakmayan ve rahatsızlık vermeyecek bir ısıtıcı arıyorum. klima demeyin annem fazlasıyla klima düşmanı,klima alırsak psikolojik olarak hastalanıp "bu beni hasta etti " bile der.. neyse ısıtıcıların linklerini veriyorum lütfen yardım edin. yada önerebileceğiniz başka sistem var mı ? şu (git: www.delonghi.com) ve (git:www.delonghi.com )




 
konvektörün özellikleri min 800w diyor yani ufo dediğin ısıtıcılarla hemen hemen aynı elektrik tüketimi var.
bi tanıdık gaz yağı sobası kullanıyor dükkanda, memnunum diyordu. onu deniyebilirsin.

  • cekilmis gayfe  (19.11.15 22:22:42) 
Yağlı radyatör sistemi bana verimsiz geliyor. Neden mi? Bir kere sistem yağı ısıtıyor. Sonra o yağı devridaim ettiriyor. O yağ da dıştaki metali ısıtıyor. Kısacası aletin ısınması zaten zaman alıyor. Geç ısınıp geç soğuyor. O yağın gezdirilmesi de ek enerji gerektirdiğinden orda da kayıp oluşuyor.

Ben en çok şunu beğeniyorum:
www.jeyyu.com

yere yakın olduğu için zeminden yukarı ısıtıyor. Ayrıca direk yüze vurmuyor, ışığın vurduğu yerler ayaklar / bacaklar falan oluyor. O nedenle baş ağrısı da pek yapmıyor.
Bundan bir odada 2 tane olsa hamam eder bence içeriyi.

Konvektör nedir bilemiyorum.
  • siradisi00  (19.11.15 22:38:47) 
@denizgonen doğalgaz daha buraya gelmedi gelse bunlara gerek kalmayacak zaten.başvurusunu yaptık talep olunca gelirmiş. salonla üst kata çıkan merdivenlerin arasına bir kapı yaptırıp salonu oturma odası olarak kullanabiliriz (öyle düşünüyoruz zaten) , yatada biliriz bilmiyoru tam metrkareyi bilmiyorum belki daha küçüktür. 30-40 da olabilir. ama salon için istiyoruz sadece. soba için baca yok şimdi onunla uğraşmak istemiyoruz,


  • kemal ulas barmanbek  (19.11.15 22:42:51) 
Çok güzel ısıtıyor diye övülüp durduğu için güvenip yağlı radyatör aldım geçen kış, 15 m2 odayı ısıtmıyor adam gibi. Kökleyeceksin ki anca üşümeyesin. Elektrik faturası da kol gibi geliyor üstüne, ki tarifeli falan genelde gece oturan insanlar olduğumuzdan elektriğin yarı fiyatından ücretlendirildiği saatlerde yaktık. Delonghi kullanıyoruz bizde ama tavsiye etmiyorum verimli değil. Doğalgaz sobası candır, sıcaktan camı açıp oturuyoruz düşük tüketim diye iki ayda bir 15 lira fatura geliyor :D .


  • hala mi ceren yahu  (20.11.15 00:38:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.