[]

sizce başkanlık tartışması ne şekilde ilerleyecek?

şu sıralar tayyip'in açıklamalarına şaşırıyorum, "acaba benim bilmediğim bir şey mi var?" diyorum. çünkü şunu diyor: "umarım yeni anayasaya milletimiz destek verir.", "umarım milletimiz başkanlık sistemini kabul eder."

14 vekili ikna edemedikten sonra yeni anayasayı nasıl yapacaksın? 3 partiden hangisi kabul eder seni başkan yapmayı?

benim tahminim şu: 3 partinin hiçbirisinin kabul etmeyeceğini pek tabii biliyor tayyip ama bu başkanlık tartışmasını sürekli gündemde tutup ve yandaş medyayla yalan yanlış bilgiler yayıp (az önce tgrt'de "avrupa'da koalisyonlar yasaklanacak neredeyse. g20'nin 2/3'si başkanlıkla yönetiliyor." dedi), sürekli "milli irade" vurgusu yapıp, "milletimize soralım, bakalım istiyor mu istemiyor mu?" diyerekten bizi sandık başına götürecekler, anket misali: "başkanlık sistemini istiyor musunuz? evet-hayır" şeklinde. buradan evet çıkarsa başkanlık sistemi gelmez herhalde, anayasaya aykırı, 330 vekilin oy kullanması lazım bu yönde. ama bu şekilde tayyip, diğer partileri baskı altına almak istiyor ama bu diğer partilerin için ne gibi bir anlam ifade edebilir bilmiyorum. evet çıksa bile niye başkan yapsınlar tayyip'i? sanmıyorum öyle bir şey yapacaklarını ama işte tayyip bu, ne yapacağı belli olmuyor.

iyi-kötü sadece aklımdan geçenlerdi benimkiler. siz ne düşünüyorsunuz?

 
13 milletvekili bulunacak. MHP destek verebilir eger MHP'nin de istedigi birden fazla madde referenduma sunulursa.


  • Traveller  (19.11.15 18:54:29) 
cia partisi mhp tabii ki destekleyecek. bahçeli neden hala koltuğunda sanıyorsun? herkesin işine geliyor.


  • calmdown  (19.11.15 19:07:16) 
Nasıl çok zor arkadaşlar referandum? Bu milletin önüne ne koysalar istediklerini alırlar.


  • kumulatifvergimatrahi  (19.11.15 19:20:45) 
mhp yine koltuk değneği olacak. Bahçeli denen zerzavatın mit ajanı olduğuna hiç şüphem kalmadı


  • beholderrulez  (19.11.15 19:25:59) 
mhp'yi o zaman geldiğinde devlet bahçeli bile yönetiyor olsa buna evet demez. milletvekilleri de demez. başkanlık olursa mhp diye bir parti kalmaz.

ben hdp ile anlaşılacağını düşünüyorum. kafalarındakini müzakere ederler, ne koparalbilirlerse artık.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (19.11.15 19:28:24 ~ 19:29:57) 
ne kadar karamsarsınız arkadaşlar ya. kendimize gelelim.


  • oymak beyi  (19.11.15 19:46:47) 
abi bilerek mi yapıyorsunuz yoksa gündem mi takip etmiyorsunuz? ikincisi ise eğer ben buradan, sizden daha iyi takip ediyorum gündeminizi. hdp 'başkanlık dahil her sistemi tartışırız', 'amerika veya meksika örneği' gibi cümleler kurduğu bir yerde kalkıp 'mhp rererö' demenizde sadece art niyet görüyorum. he mhp destek vermeyecek mi? elbette mhp'nin destek olması çok yüksek bir ihtimal ancak bu konuda bir cümle kurulacaksa eğer hdp'nin de adı geçmeyen bir cümle kurmak saçma olur.

btw, rte ülkenizin ilk başkanı olacak.
  • air  (19.11.15 19:53:03 ~ 19:53:50) 
@air: sonra farklı şeyler söyledi hdp'liler. yani kısaca şöyle dediler: "tayyip'i padişah yaptırmayız. başkanlık da bir sistemdir, oturup tartışırız ama tayyip'in istediği şekliyle ASLA kabul etmeyiz"


  • oymak beyi  (19.11.15 19:59:32) 
hdp'nin belli bir tutumu ve belli bir amacı var. ister tek adam yaptırmayız seni desin ister başka bir şey, desteklememesi absürd olur.
ülkede üstünden gelinmesi gereken onca konu varken başkanlık sisteminin uymayacağı gibi, tek adam yaptırmayacağız dense bile işler pek öyle gelişecek gibi durmuyor.

ayrıca şöyle söyleyeyim; seçimlerden sonra mhp'de ''farklı'' şeyler söyledi. bu mantıkla mhp'ye de güvenmek gerekiyor ama güvenmiyoruz değil mi? aynısı işte..
  • air  (19.11.15 20:26:23 ~ 20:26:54) 
hdp'nin asıl amacı demokratik bölgeler, yerinden yönetim vs vs adları ile süsledikleri yeni bir eyaletimsi sistemdir. ondan sonra başkan kim olmuş olmamış çok da tın onlara. ha, tayyip kafasındakinin yüzde yüzünü vermez hdp de yüzde seksenini verir. vesaire vesaire.

@air +1
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (19.11.15 20:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.