[]

3. Duyuru Hediyeleşmesi hakkında (Güncellendi)

Katılım için: www.eksiduyuru.com

Selam arkadaşlar, bu sene de bu etkinliği yaparsak eğer başlıklar bende olacak.
hepinizi sevgi ile kucaklıyor ve konuya giriyorum.

ilk senemizde az insanla yola çıkmştık eğlenmiştik de ama fireler verdik. ikinci sene ise katılım aşırı derecede arttı daha güzeldi derken fireler de arttı. O sebeple artık işe yarar çözümler bulmamız gerekiyor bu konuda. biraz düşündüm ve şimdilik 2 şık var aklımda.

birincisi belki çok zorlayacak olsa da ve yeni katılımları da engelleyecek gibi görünse de şudur: geçen senelerde katılan herkese tek tek eşinin sözünü tutup tutmadığı sorulacak. yani hediyesini gönderenlerle göndermeyenler kesin olarak belirlenip göndermeyenler listeden çıkarılacak ve bu sene de katılmak isterlerse diye önlemimiz bu olacak.
sonrasında ise elimizde kalan naif insanlarla yolumuza devam edeceğiz. eğer ki yeni isimler katılmak isterse de temel ekipten ona bir kefil bulacağız eğer varsa.

gelelim ikinci şıkka: zirve düzenleyebiliriz. çoğunluk bunu istemiyor ama gene de bu öneriyi sunmuş olalım. böylelikle sadece zirveye gelebilecekler hediyeleşmeye katılır. ve yalnız istanbulda değil, katılıma göre başka şehirlerde de organize edilebilir.

neden bu kadar karıştığı, büyütüldüğü düşünülebilir ama birileri sorumluluk alıp bu işi heyecanla yaparken, bazılarınınsa karşı tarafı gücendirme hakkını kendinde bulabilmesi hiç adil değil. belki az oluruz ama birilerinin kim olursa olsun karşısındakine değer verdiği ve varlığını kutladıgı güzel bir takım olustururuz.

şimdilik böyle. fikirlerinizi çok merak ediyorum, siz ne diyorsunuz?

SON DURUM: öncelikle eşleştirmeler geçen yıllardaki gibi üçlü değil, ikili olsun diyorum. a b'ye, b de a'ya alsın hediyesini. böylelikle bir taraf eski takımlardan, diğer taraf da yenilerden seçilebilir. yani sonucta elimizde eski a-yeni b eşleştirmeleri olacak.

sonrasında katılım duyurusu açacagım, listeler oluşacak ve bu sırada da gereken arastırmalar yapılacak. geçen senelerde sozunu tutmayan hiçkimse etkinliğe katılamayacak.

tarihleri katılım duyurusunda açık ve net biçimde yazacagım ama şimdilik şöyle anlatayım, 5 aralık tarihine kadar katılım+arastırmalar bıtmıs olmalı. katılımlar bir hafta, arastırmalar konusmalar da bir o kadar olacak.
5 aralık'ta artık eşleştirmeler yapılacak ve hediye düşünmeye başlayacagız.

asıl onemli olansa şu, 22 aralık'a kadar hediyeler seçilecek ve bu süre içinde yeni katılan arkadaslarımızdan hediyelerini gönderip, kargo şirketinden aldıkları makbuzu ya da gönderi kodunu iletmelerini isteyeceğim. bunun üzerine de eşiyle irtibata geçip güzel haberi vereceğim ki o da hediyesini göndersin.

22 aralık tarihine kadar geçen zaman yenilerin, son bir hafta ise eskilerin gönderme süresi olacak özetle.

eğer yeni arkadaş göndermezse, eşi de göndermeyecek.

kefil işi çok sıkıntı yaratacak gibi ve uygulaması cok zor. gene de eski gruplardan sözünü tutmuş arkadaşları olanlar çıkarsa eskiler sınıfında olacaklar.

çok karışık olmadı inşallah. son durumla ilgili yorumlarınızı alayım, çogunlugun gönlü razıysa katılım duyurumuz gelecek :)

 
Zirve isi yas. Zirveye gelcem diyip gelmezse ne yapacaksiniz.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (19.11.15 18:19:40) 
Hediyelesmek isteyenlere uygun tarih ayarlanmasi asiri zor. Bi de gecen sene mesela ben ankaraya gondermistim hediye istanbuldan. Cok guzel biriyle tanistim bu vesileyle

Ama ilk sikka varim
  • la noix  (19.11.15 18:38:04) 
Zirve işi olmaz. Karaliste ve kefil işi mantıklı.

Bu durumda bana kefil gerekir

edit: bu işi organize eden ufak kağıtlara katılacak olanların nickini yazıp kamera önünde eşleştirme yapsın hatta periscope'dan falan canlı yayın olsa daha heyecanlı olur çekirdeklerimizi alır izleriz (bilmiyorum öncekilerde öyle mi yaptınız ama)
  • rapon  (19.11.15 18:53:15 ~ 20.11.15 08:09:05) 
Zirve olayı yas zira geleceğim deyip gelmeyen olabilir+1.

İlk şık olabilir ama bu sefer de yeni gelen kimseyi almayacak mıyız? Bir de mesela geçen sene hediyeler verilirken zaman sorunları vs yaşandı, ona da bir çözüm bulmak gerek.
  • fraise  (19.11.15 18:54:49) 
kitabımla birlikte hazırım.


  • captainmrg  (19.11.15 19:06:06) 
zirve işi yaş

kara liste , kefil olayı +1
  • basond  (19.11.15 19:27:16) 
karaliste olayıyla yeni katılımlar tamamen engellenmiş olacak ki ayıbdır.
zirve zaten yaş

  • xin zhao  (19.11.15 19:46:18) 
fraise, yeni gelen kişiye içerden birinin güveniyor olması lazım. yoksa gene aynı döngü tekrarlanacak cunku. zaman konusunda da tabii bir tarih belirleyecegiz ama eşlerin aralarında çözmeleri gerekiyor onu.

xin zhao, yeni katılımlar belki buyuk oranda engellenecek ama cozumu de basit, sadece yeniyi tanıyan bilen biri olmalı. senin baska bir önerin varsa paylaş lütfen. geçen senelerdeki gibi yaparsak gene bir sürü insan boş yere beklemiş olacak.
  • denne  (19.11.15 19:55:51 ~ 23:16:47) 
ben de katılmak isterim ama tanıdık çıkmazsa nolacak. geçen yıllarda sözünü tutmayanlar çıkarılsın. yeniler için kefil olmasın. bir sonraki yıl yine sözünde durmayanlar çıkarılır. böyle devam eder.bu arada sözüm senet.


  • domates yiyom  (19.11.15 20:56:57) 
domates yiyom a katiliyorum. kaç yıldır buradayım ama beni bilen 1 kişi çıkmaz mesela.


  • predecessor  (19.11.15 22:42:09) 
karşılıklı hediyeleşme daha mantıklı yani geçen senelerdeki gibi bir kişiye hediye alıp başka birinden hediye beklemek değil çift belirlenip birbirine max 50 tl limitli hediye alma gibi.


  • mrthany  (20.11.15 00:43:07) 
@denne mesajla sana bildirilmesin gondermeyenler burada acik acik yazsin. Nick altimdan da gorevilecegin gibi o abuk sabuk mesaj atacak psikopatlar da var burda :)


  • la noix  (20.11.15 06:34:24) 
ben geçen yıl ki halinden memnundum. bana hediye alacak kişi mesaj attı çok geç gönderebileceğim diye hiç sorun etmedim. haftalar sonra üstelik çok işime yarayacak bir hediye gönderdi. belki adamın maddi durumu o an değişti elvermedi, belki uzak bir şantiyede görev yapıyor ne malum. bu kadar takılmamak lazım hediye gelmemesine.


  • Phoebe  (20.11.15 10:21:51) 
zirve olmaz.

tanıdık isimlerle hediyeleşme olursa katılırım.
  • [silinmiş]  (20.11.15 10:39:24) 
Ben de katilmak isterim ancak duyurunun ilk internet kullanicilarindan biriyim (ilk 3'e oynarim galiba) ama beni taniyan kefil olabilecek kimse yok.

Bu konuda yardimci olmanizi ve yeni kisilere de yer acmanizi oneririm.
  • isott  (20.11.15 12:01:34) 
ben de katılırım.

geçen sene çıkardığım derslerden biri de, bazen insanlar ortada bir sebep yokken bile memnuniyetsiz olabiliyorlar karşılarına çıkan insandan ötürü (belki duyurularını sevmiyor, belki zamanında takışmış, belki hoşlanmadığı bir siyasi görüşü/tavrı var, karşı cins bekliyordur aynı cin gelmiştir vs vs). bu şekilde yapmayacak şekilde kendinizi şartlamanızı rica ediyorum. herşeyi organize etmenin getirdiği yükün yanında, alakasız yerden ve sebepten gelen memnuniyetsizlikleri de gidermeye çabalamak hiç hoş olmuyor maalesef :\

benim bu sene çok fazla vaktim olamayacak, zirve olursa da katılamayabilirim o yüzden. yine yüzyüze hediyeleşmek isteyenler kendi aralarında anlaşırlarsa buluşabilirler tabii ki.

bu arada elimden geldiği kadar yardımcı olmak da isterim sana denne. vaktim yettiğince çabalarım yani :) söylemen yeter ;)
  • loveinaflipbook  (20.11.15 12:28:35) 
3 günlük tarih aralığı belirleyelim.Herkes o tarihler arasında gönderecek yani hediyesini postalayacak ve kargo-posta makbuzunun fotoğrafını birbirine yollayacak veya bir koordinasyon ekibi oluşturulacak hediyesini gönderen makbuz fotosunu koordinasyona gönderecek.

Ekşi duyuruya üye olabilmek için yapılan işlemin mantığına benzeyecek
  • ladybug  (20.11.15 12:34:22 ~ 12:39:32) 
mrthany, bu konu aklımdaydı ama yazıp yorum istemeyi unutmusum, cok tesekkurler :)

bu fikri mantıklı buluyorum bi de şu an aklıma bişi geldi, böyle yaparsak yeni gelenleri esas gruptan kişilerle eşleştirebiliriz belki. ve önce yeniler kargosunu gönderir kodu gören eskiler de kendi hediyesini yollar.

çok fazla önlem almaya calısıyoruz bu da hoş gelmiyor bi yandan ama tadını çıkarabilmek için de mecburuz. kimse darılmasın nolur bi şekilde altından kalkacağız bu işin.
  • denne  (20.11.15 14:53:58) 
benim gibi kefili olmayıp, katılmak isteyen, ve buralarda yeni olanlar ne yapsın :)


  • tss  (20.11.15 15:03:23) 
la noix, ifşalar geldikçe her iki tarafa da sorulacak aksi olsa dediğinde haklıydın.
senin hediyeni gönderdiğini biliyorum böyle bildiğim çok kişi var yanlış beyan veren olursa da hemen tırnaklarımı çıkarırım :))
duyuru altında paylaşılması doğru gelmiyor ama çoğunluk da burda yazılsın derse yapacak bir şey yok tabii.

Phoebe, güzel bir şey paylaşmışsınız o arkadaşla. ama göndermeseydi böyle düşünmen biraz daha zorlaşacaktı cunku tek zorunlulugu ve güzelliği hediye göndermek olan bir meselede hediyeye takılmamak imkansız. anafikirle çelişiyor. para ayıramayacak ya da şehirden uzak kalacak olsam ben katılmazdım mesela bu etkinliğe. sen de katılmazdın.

loveinaflipbook, çok sağol canım <3 inşallah kolaylıkla, tatlı tatlı ilerler bu yıl. cok umutluyum, capcanlı ve heyecanlıyım :))

ladybug, fikir güzel, çok uğraştırır gibi ama yine de denenebilir diyecekken aklıma şu geldi, gene üstte bahsettiğim gibi o belirlenen aralıkta yeniler hediyelerini gönderir ve kargo kodlarını ya da makbuz fotograflarını yollar bir kişide toplanır bunlar. sonra da eskiler hediyelerini gönderir ve problem çözülür.
  • denne  (20.11.15 15:09:18 ~ 15:26:24) 
@denne, yok benim söylemek istediğim şuydu; biri bu etkinliğe katılmıştır ama görev yeri değişmiştir o süreçte, hastası olmuştur, aniden parası bitmiştir falan filan...yani illa art niyet aramayalım hediye gönderilmemesi konusunda demek istemiştim :).


  • Phoebe  (20.11.15 15:47:09) 
katılırım, zirve olmaz.


  • hpkhga  (20.11.15 15:53:04) 
Phoebe, cok pardon, onda haklısın :) benım de hediyem geç gelmişti bu yıl ama gayet anlaşmıştık haberim vardı. taraflar iyi niyetli olursa mutlaka ortada bulusulur. ama hiç gönderilmezse OMG :))


  • denne  (20.11.15 16:17:38) 
ya hediyeleşmeyi boşverin de şöyle geniş bi kitap takas şeysi yapılsın yapılabilirse. ptt kargo 1 kilo kitabı 3-4 liraya falan taşıyor kampanyaları var ama sene sonunda bitebilir kampanya. kitap meraklısı epey kişi vardır diye tahmin ediyorum böyle bi takas organizasyonu güzel olabilir yılbaşına kadar yapılırsa.


  • loser blueser  (20.11.15 18:04:22) 
zirve fikri bence olumsuz ,
kefil de sıkıntılı ,

  • bottle of the wine  (20.11.15 20:48:12) 
ben katılırım kefil bulamam


  • meyve parcacikli kadin  (20.11.15 22:57:40) 
geçen yıl katılmıştım, bu yıl da katılırım. ama keşke herkes aynı özeni gösterse hediye konusunda, alkol kullanmadığım halde bira kitabı gelmişti bana. zirveye katılmayı istemem.


  • sayns  (20.11.15 23:03:17) 
Ben de katilmak isterim ama yurtdisinda yasiyorum :(


  • kuehles blondes  (21.11.15 00:08:34) 
Zirve fikrine katılmıyorum, çünkü o güne çok bağlı. Normalde gelebilecek bir insan o gün gelemeyebilir. Yeniye kefile de çok gerek yok bence, deneyerek görebiliriz. Ama sabıkalı olanların kefillendirilmesi olabilir. Örneğin, geçen sene istisnai birilerinin geçerli bir mazereti vardır, bu sene ona biri kefil olabilir. Olmadı kara liste yapılır.


  • aychovsky  (21.11.15 00:21:18) 
Ben meseleyi ilk defa okudum. Beni de yazın bana mesajla ulaşabilirsiniz. Zirve işi sıkıntı. Şartlara uyarsak katılırız.


  • cahs  (21.11.15 11:41:54) 
@loser blueser +1 kitap takası mantıklı olabilir.
@sayns +1 dediği gibi ilgisiz bir hediye çok da hoş olmuyor.
@meyve parcacikli kadin +1 ben de varım kefil bulamam sanırım.

alıntılı cevap :D
  • livaneli kadir  (21.11.15 12:12:37) 
kitap takası -1
zaten elimde sadece arşivlik kitaplar var, diğerlerini elden çıkarıyorum. ha gider satın alırım o kişiye özel ama takasa yokum.

  • la noix  (21.11.15 12:29:49) 
güncelleme yaptım arkadaşlar, yorumlarınız çok önemli.


  • denne  (21.11.15 12:41:02) 
mantıklı olmuş derim.

edit:3lü fikri daha iyi +1
listeye girenler aldıklarının faturasını çeksinler sana göndersinler
  • basond  (21.11.15 12:48:14 ~ 13:00:55) 
Üçlü fikri, ikili fikrinden daha iyi bence. İkili olursa düğünlerdeki "Ben ona altın taktım, o bana 100 TL. Verdiğimi alamadım, aldığımı veremedim" gibi hediyeleri karşılaştırma durumu olur. Üçlü olduğunda, karşı taraftakinin ne gönderdiğini bilmediğinden, kendine gelenle kendi gönderdiğini karşılaştırsa bile, iki kişi arası bir ezik hissetme, "Senin bana aldığın daha güzelmiş, kötü hissettim" ya da "Ben sana ne gönderdim, bana layık gördüğüne bak" durumu olmaz. Hediye fiyatları aynı olsa bile "Ben ona kullanacağı şeyi aldım, o bana saçma bir şey almış" durumu karşılıklı olmaz ve kişiselleştirilmez. Bir kişiye ona bir şey vermeden "Benim hediye standardımı tutturamadın" demekle, bir şey hediye ettikten sonra üstüne "Karşılığı bu mu olacaktı" demek biraz daha farklı geliyor.

Benim için 5 TL'lik ya da 50 TL'lik bir şey gelmesi ya da kullanıp/kullanmayacağım bir şey olması önemli değil, elimden gelenin de en iyisini yapmaya çalışırım ama benim için önemli olan bahaneyle iki kişiyle anlaşabilmek, onlarla iletişime geçebilmek, kişisel küçük mesajlar gönderebilmek ve bir şeyler paylaşabilmek için bir vesile bulmuş olmak. Bu yüzden, üçlü oluşunu kişisel olarak bu nedenle de destekliyorum. Bir kişi ile değil, iki kişiyle bir şeyler paylaşağım, bu daha heyecanlı. Bana bir şey gelmeyince enayi gibi hissetmeyeceğim, kullanmayacağım bir şey geldiğinde karşımdaki beni tanımadığından kendi zevkine beni ortak etmeye çalıştığı için sevineceğim, muzip bir şey geldiğinde anlatacağım bir hikayem olacak, güzel bir şey çıkarsa sevinip mutlu olacağım. İkili olursa, bu karşılıklı memnuniyet, "Aldım, verdim"e dönüşebilir ki, üçlüyken bile çok şikayet geliyor.
  • aychovsky  (21.11.15 12:55:40 ~ 13:03:38) 
üçlü fikri bence de daha iyi. zirve ya da yüzyüze verme işi de opsiyonel sorulabilir. belki bu şekilde tercih eden kişileri birbiriyle eşleştirirsiniz.


  • ron dennis  (21.11.15 13:07:33) 
ben de katılırım ama kefil bulamam.


  • şubatsonrası  (21.11.15 13:12:25) 
üçlü olursa gene kayıpları engelleyemeyiz ve 1 kişi hediyesini göndermediğinde domino etkisi yaratmış olur.
yine de karar yüce duyuru milletinin. nasıl isterseniz öyle olacak.

  • denne  (21.11.15 13:22:13 ~ 13:23:33) 
daha önce hiç katılmadım o yüzden bu senekine katılmak isterim. kefilim yok. ikili fikri de daha mantıklı geldi.


  • dust in the wind  (21.11.15 13:36:36) 
Bir önceki hediyeleşmeye katılmıştım.
Üçlü +1

  • a perfect lie  (21.11.15 13:41:43) 
"Sana hediye gelmeden sen de gönderme" yerine, en azından bu sene kara liste oluşturmaya başlasak ve hediye gitmeyen kişilere, topluca minik hediyeler göndersek? Biraz zor olur gerçi katılmak isteyen herkesten 5-10 TL toplamak ama, atıyorum gönüllüler olabilir. Hediye gelmeyen bir kişileri bir havuzda toplayıp onlara hediyeler alsak?

Saçma bir fikir de olabilir ama belki buradan yola çıkarak başka birinin aklına bir fikir gelir.
  • aychovsky  (21.11.15 13:44:02 ~ 13:47:21) 
kara liste isterseniz mesaj yoluyla göndereyim


  • basond  (21.11.15 13:48:56) 
Kara listeli uclu +1
Yeni gelenler kendi arasinda eslesebilir, gecen senelerde katilmis olanlar da kendi arasinda

  • la noix  (21.11.15 13:55:00) 
aychovsky, birleşerek hediye alma fikri bence çok güzel. katılım olur mu buna bilmem ama bu kadar güvenlik önlemi alana kadar bunu yapsak hediyeleşme ruhuna daha çok yakışır.

ya da para toplamayız, etkinlik bittiğinde kimlere hediyesi gitmemiş bunu tespit ederiz ve açıkta kalanlara da gönüllü olanlar içlerinden geldiği gibi hediyelerini gönderirler.

kara liste geçen yıllarda hediyesini göndermeyenleri gösterecek, bu sene isterlerse katılamayacaklar sadece. yani yeni etkinliğimizi ilgilendirmiyorlar. bu sene yeni kara liste oluşturmayalım diye aslında çabamız.
  • denne  (21.11.15 14:01:09 ~ 14:03:23) 
ben de katılmak isterim, öncekilere katılamamıştım hiç, ama kefilim yok.


  • peki madem  (21.11.15 14:02:08) 
şöyle de olabilir: katılımları alalım, kara listeye girecek kişiler elensin ve yolumuza başlayalım. 1 hafta gibi bir sure katılım sürsün. 5 aralık'a kadar da hiç iletişime geçmemiş olanlar belirlenip listeden çıkarılsın. yerine yeni katılımcılar varsa eklensin yoksa da duzenlemeler yapmamız gerekecek listede.

bir de gönüllülük meselesini oylamaya sunacagım üstteki konu ile.
  • denne  (21.11.15 15:02:54) 
duyuruda böyle bir etkinlik yapıldığını duymamıştım açıkcası.

bu yıl yapılacaksa ben de dahil olmak isterim.

diğer arkadaşların da dediği gibi zirve işi zor, ancak eşleştirme/adres ile kargolamak daha mantıklı geldi bana da
  • gazozailacatmauzmani  (21.11.15 15:19:43) 
şöyle buyrun: www.eksiduyuru.com


  • denne  (21.11.15 15:24:29) 
ben de katilmak isterim.


  • evimin paspasi  (21.11.15 15:51:56) 
ben de katılmak istiyorum. beni de ekleyin lütfen listeye.

ilk kez katılacağım. kefil mefil derseniz kalbim kırılır.
  • leni 09  (21.11.15 17:19:31) 
bende hediyeleşmek istiyorum. kefilim falan yok ona göre alacaksanız alın.


  • gliderpilot  (21.11.15 18:42:15) 
Kefilim benim de yok ama katılmayı isterim, haberim olmamıştı daha önce.


  • arkburak  (21.11.15 19:10:34) 
Duyuru hediyeleşmesini çok seviyorum. Geçen sene ben de bu vesile ile güzel insanlarla tanışan şanslı kısımdayım. Lakin karşılıklı hediyeleşme fikrini sevmedim. 3lü +1

Zirve olursa gitmem.
  • buff  (21.11.15 21:44:42) 
hediyeleşme mevzuuna bende dahil olmak isterim

no kefil yes hediye mottosu ile geldim.
zirve yaş
  • qxgviper  (21.11.15 21:57:14) 
Bence herkes hediyeleri sana yollasın önceden.


  • Wilhelm  (21.11.15 23:17:51) 
etkinliğe katılmak istiyorum :)


  • hasanemrex  (22.11.15 20:32:30) 
  • denne  (22.11.15 21:27:31) 
katılırım +1
kefil bulamam +1
üçlü + 1
  • mkrk  (22.11.15 21:53:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.