[]

IPAD Tablet kullananlara sorularım var

Selamlar.
Bütün varını yoğunu teknolojiye yatıran adam geldi.
İçkim sigaram yok lan. O kadar da olsun.
Neyse.

Şimdi ben kafaya taktım IPAD alıcam.
Bakıyorum IPAD Air 2 canavar. Ama fiyatı da pek girişken.
Bazı sebeplerden dolayı "boşver lan 2 olmasa da olur" diyorum.
Sorularım şunlar:

1 - Ipad Air 2 16 GB olan alınabilir. Ama 16 GB nedir abi? Yarın öbürgün 10 küsür GB'lık güncelleme gelecek sıçıp kalacak tablet. Zaten kendi dosyaları kaplamıyor mu onun bi 3-4'ünü? Ne diyosunuz?

2 - Sırf hafıza muhabbetinden dolayı Ipad Air (2 olmayandan) 32 GB alayım diyorum. Baktım özelliklerine, çok fazla bi fark yok. Yani var da ilk defa iPad sahibi olacak biri için bi şey ifade etmiyor. Ne diyosunuz?

3 - Kılıflara baktım, hayvani pahalı. Saçma sapan renkler 137 lira, siyah olanı 320 lira (höh!). Dandik kılıf almak da istemiyorum. Napsam ki?

4 - Yanında bir de böyle (www.hepsiburada.com) klavyeli kılıf alayım diyorum, blog yazısı falan yazarım hesabı. Kullanışlı mı bunlar? Bir de bu klavye Türkçe midir ki? Alınır mı?

5 - Sizce ne yapayım bi akıllar verin bana. 1300+ liraya değer mi Ipad macerası?

 
aktif olarak tablet kullacaksan ipad verdiğin paraya kesinlikle değer. uzun süre rahatlıkla kullanırsın, bağzı tabletler gibi 1-2 sene sonra takılmaktan vs. sinir hastası etmez seni. şahsen 2 almanı öneririm ama air'in de gideri var hala. 16 gb bir ipad'in kullanılabilir alanı 11-12 gb falan oluyor, sadece uygulamalar için kullanacaksan yetebilir ama fotoğraf arşivimi saklarım, müziğimi filmimi eksik etmem dersen yetmez. bence kılıfa gerek yok smart cover alsan yeter. onun da arka kısmı olanlardan değil, 100 lira falandır. yan sanayi ürünü daha ucuza da bulursun. klavyeli kılıflar hakkında bilgim yok..


  • nrmnm  (19.11.15 13:31:31) 
1) iPad 16GB alınmaz, en az 32 almalısın, o da yetmeyebilir bir süre sonra. bana 32 yetmiyor artık, değiştirdiğimde en az 64 almak istiyorum.

2) bence olur, çok bişey kaybetmezsin. ama ilk kez ipad kullanacak diye bişey yok, işini görecek app'lerin özelliklerine bak. bazı applerin bazı öellikleri illa 64bit istiyor mesela...

3) + 4) kılıf için ozaki öneririm, ben kullanıyorum müthiş memnunum. çok kaliteli ve fonksiyonel modelleri var, tasarımları da gayet şık.

5) iPad güzel şey ama amacına göre kullanınca. ben müzik ve resim appleri için kullanıyorum açıkçası. garageband, procreate falan gibi yani... android tabletlerde bu verimi alamazdım ben, o yüzden özellikle iPad seçtim. ama yapmak istediğin şeyleri android tabletlerle da yapabileceksen bence android de gayet güzel olur.
  • loveinaflipbook  (19.11.15 13:33:31) 
benim gibi sırf evde kullanacaksan 16 gb çok rahat yeter (bana fazla bile geliyor), fotoğraf ve müzikleri dropbox gibi yerlere yükleyip lazım olunca oradan bakarsın, yer kaplamamış olur. uygulamalar zaten o kadar yer tutmaz.

air ile air2 arasında gözle görülür bir fark yok diye hatırlıyorum, sonuçta çok da profesyonel bir amaç için kullanmayacağına göre air'i seçebilirsin.

kılıf olarak gittigidiyor'da 30 liray satılan destekli kılıflar var onlardan neden kullanmıyorsun? illa orjinal alacaksın diye bir şey yok. şöyle bir şey;

www.google.com.tr

hem yatay hemde dikey olarak durabiliyor ve gayet işini görür.
  • tolga asp  (19.11.15 14:06:03) 
16 gb Air almazdım yerinizde olsam. Maalesef kasıyor. 1 gb ram maalesef yetmiyor. Safari'de sekmeler çoğalınca göreceksiniz bunu. Ayrıca, kullanım amacına bağlı olarak 16 gb yeter bence. iOS güncellemesi o kadar yer tutmuyor. 32 gb Air 2'ye zorluyorsanız zorlayın derim.

Klavyeli kılıfa falan hiç gerek yok.
Pahalı kılıflar için de TR tercih etmeyiniz. Ebay'de süpper ötesi kılıf var. ipad 2 ,3, 4 (2 kez), iki kez de Air kullanıcısı olarak kılıfların çoğunu ebayden getirttim.

Edit: gözle görülür fark internette gezinirken belli olacaktır emin olun. (RAM meselesi).
  • empty man  (19.11.15 14:29:52 ~ 14:30:27) 
İpad2 kullanıyorum. 16nın yetmediğini görmedim. Ama fazla alan göz çıkartmaz. 32 al alacaksan.


  • sutlu nescafe  (19.11.15 14:50:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.