[]

Bugün Berbat Bir Gün

Çok zamandır yaşadığım bir durum var, belki de ağır depresyon belirtisidir bilemiyorum. Bir şekilde içimi dökmem lazımdı, uygun mecra burasıymış gibi geldi. Nasıl olsa kimseyi tanımadığım için kimse de ayıplamaz diye düşündüm herhalde.

İyi bi şirketin iyi bi bölümünde iyi bi maaşla çalışıyorum ama yaptığım iş gerçekten hem hiç tatmin etmiyor hem de artık canım sıkılıyor. işleri düzenleyip yoluna koymuş olduğum için günün yarısı boş boş bilgisayar başında geçiyor. diğer yarısında da angarya gibi gelen satınalma işlerini yapıyorum. neredeyse 6-7 aydır yapmak istediğim ve bundan önce de yaptığım verimlilik ve geliştirme ile ilgili iş arıyorum ama maalesef bulamıyorum. ya bende bir şeyler eksik ya da piyasa gerçekten çok kötü. belki 4-5 tane iyi firmayla görüştüm ama gidemedim.

Uzun vadeli borçlarım olduğu için de iş bulmadan şimdiki işimi bırakmam imkansız. her gün hapishanedeymişim gibi sokaklara bakıyorum camdan. En son askerde hissetmiştim bu duyguyu.

Ne önerirsiniz? kafayı mı çekmek lazım? yoksa intihar mı?

Edit: İntihar konusuna haklı olarak takılanlar olmuş, açıkçası erindiğimden yazmamıştım. Ama okuyanlara haksızlık etmemek için yazmam gerekiyor. Tek dert yazdıklarım değil arkadaşlar, inanın bunalmasam düşünmem bu tür bi şeyi. intihardan kastettiğim aslında şu an şu dakika öleceksin deseler sevinebilirim bile diye düşünen bu ruh haliydi.

 
zaten işi hafifletmişsin, takıl masa başında. dizi izle, müzik dinle. işyerinde eğlenmeye bak.

bana kalırsa insan isterse her yerde eğlenebilir. sıkıntı etmemeye çalış.

piyasa düzelecek ve daha güzel bir işe geçeceksin, unutma. sonra bakıp dediydi dersin :)

alkol çare değil, intihar hiç değil. unutma.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (19.11.15 10:56:03) 
boş zamanında oyalanabileceğin bir şeyler bul, hobi olmasa bile kişisel gelişimin için bulunmaz nimet şu anda yaşadığın durum bence.

piyasa hakkaten kötü şu aralar, iş bulamamış olmanı yadırgamadım. ayrıca intihar ne, denyo musun??
  • loveinaflipbook  (19.11.15 10:58:24) 
son cümlende ciddiysen sağlam bi tokat yiyip kendine gelmen gerekiyor sadece.

ülke çalışanının genel hali bu sanırım. iyi para kazansan da tatmin olamıyorsun o yüzden almanların çalışma düzeni bana biraz daha mantıklı geliyor. üniye girdiklerinde hiçkimse gaza gelmiş bi halde okumuyor ama sonunda hepsi doktor olup firma sahibi oluyor. bizde ise 1.sınıfta fabrikatör olcam 2.sınıfta genel müdürlük iyidir 3.sınıfta mühendislik de yeter 4. sınıfa iş var mı iş?

hal bu olunca yüksek hevesle başlayıp çabuk bıkkınlık sahibi olunuyor sanırım. tavsiyem sahip olduğun nitelikler ile yaptığın işi karşılaştırıp ne kadar iyi ya da ne kadar kötü olduğunu tespit etmen. eğer işler erken bitiyor sıkılıyorum dersen de iş planlama hakkında eğitim alıp işlerini nasıl güne yayacağına dair kendini geliştirebilirisn
  • KidLazer  (19.11.15 11:11:32) 
Hayalim yata yata para kazanmaktı. Demek ki çok da güzel bir olay değilmiş teşekkür ederim sayende öğrendim :)


  • ssiradanbirigibi  (19.11.15 11:15:46) 
agir depresyon degil. ayni durum bende de vardi. isimn beni korelttigini dusunuyor, is yerinde inanilmaz bunaliyordum. mecbur olmadigim surece 3-5 kisi haricinde kimseyle konusmuyordum. 3 ay boyunca hic bir sey yapmadigim oldu. 2 kitap bitirdim o arada.
sadece maasi ve calisma sartlari cok iyiydi. yaptigim is soz konusu oldugunda, turkiye sartlarinda daha iyisi olmaz diye katlaniyordum. ama mutsuzdum.
biraz guvenli alaninizdan cikmaniz gerekiyor bu durumdan kurtulmak icin.
bana bir is teklifi geldi ve hic dusunmeden kabul ettim ve o sekilde kurtuldum.
sizin de mutlaka karsiniza cikacaktir kurtulus yolu. o yuzden cok dert etmeyin.

intihar gibi bir seyi dusunmek cok sacma. bu sadece ufak gecici bir durum sonucta.
kafayi cekebilirsiniz ama bu siszi daha neselendirmeyecektir. umudunuzu kaybetmeyin ve aramaya inanin :)
  • 65 derece  (19.11.15 11:30:27) 
hani bir karikatur vardi; adam parmakliklar ardindaydi ama onunde okudugu kitapla coktan hayallerinde disarida biseyler yapiyordu, bu tarz biseydi tam anlatamasam da.
senin durumuna uyarlayacak olursak, aslinda durumun tamamen kotu degil, iyi yana cevrilebilecek noktalar var ama karamsarliktan gozden kaciyor gibi.

bo$ zamanini degerlendirebilmek icin internet derya deniz dogru kullanmasini bilirsen.
ogrenmek icin guzel kaynaklar mevcut canini sikmadan.
reddit.com - her turlu ilgine gore bir sub bulabilirsin, community'si de iyidir
harvard business review - guzel yazilar oluyor is hayati ile ilgili
boredpanda - guzel vakit oldurmek icin

i$ piyasasinin durgun oldugunu zaten burada ve sozlukte yazilanlardan ben bile biliyorum icinde olmasam da. bugunler de gececektir hareket gelecektir.
o yuzden is basvurularini takma bir sure.
  • jedilance  (19.11.15 11:31:52) 
hocam çok ağır depresyonlar geçirdim onu belirteyim öncelikle. acının ve dertlerin kıyaslaması olmaz ama kusura bakma duyduğum en sikko intihar nedeni yazdıkların.

insanların ne kadar büyük dertleri var da hala hayata tutunuyorlar. cidden her şeyin başı sağlık. Sen ve yakınların Sağlıklı olduktan sonra çözülemeyecek sorun dert yok. Tek ihtiyaç zaman ve sabır.
  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (19.11.15 11:54:13) 
kendini gelistir bos zamaninda, dil ögren, online egitimler yap, arada da kafani bosalticak sacma sapan seyler izle, oku mesela. Bos zamanini degerlendirip kendini gelistirip istedigin ise daha da kolay sahip olursun böylece.


  • pln  (19.11.15 12:17:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.