[]

kedim yatağın köşelerini tırmalıyor

selamlar, 15 aylık erkek bir kedim var. tırmalama çubuğunu sandalyemizin köşesini parçaladıktan sonra aldık, doğal olarak alışmadı. salonda öylece duruyor. bu aralar bizim yatağın köşelerini ve yatak başını tırmalıyor. hatta çarşafı da yırtmış. özellikle sabahları uyanınca yapıyor. nasıl vazgeçirebiliriz? hayır diye kızıyorum ama inadına yapıyor. tutup ensesinden çekmek isteyince kaçıyor. ödül maması falan alıp tırmalamayı bırakınca ondan mı versem?




 
hayvanları cezalandırarak eğitmek hem yanlış hem de işe yaramıyor dolayısıyla tırmalamaya kalktığında çağırıp ödül maması vererek o alışkanlıktan kurtulmasını sağlamak iyi bir fikir bence de. bazı kediler hiçbir zaman alışamıyor ama belki biraz uğraşırsanız fayda edebilir. mesela çoğu kedi siz kapıdan girdiğinizde hemen sizi karşılayıp tırmalama tahtasında bir şov yapar dolayısıyla kapıya yakın bir yere koysanız faydası olabilir. bir de şu lazer oyuncakları var, onları kullanarak sürekli oraya gitmesini sağlayabilirsiniz. her gün bir kez biraz zorlayarak o tırmalama hareketini yaptırmaya çalışıp akabinde ödül maması verebilirsiniz. kedi otu serpebilirsiniz o tahtanın ya da silindirin üzerine, en azından eşya olarak benimsemesini sağlar. yalnız kedi otu her kedinin ilgisini çekmiyor tabi.


  • tiny penny  (19.11.15 07:43:03) 
Kedi otu spreyi belki işe yarar, bizde yaramadı gerçi. Bizim tırmalama direği de öyle duruyor, bizim 5.5 kiloluk aslan bırak ona yanaşmayı ondan korkup kaçıyor. Koltuk kevgire döndü. Şu lazer olayını denemek lazım mantıklı geldi.


  • r_u_h  (19.11.15 09:16:56 ~ 09:17:06) 
Tırmaladığı kısımlara limon, mandalina, portakal kabuğu koyun yanına dahi yaklaşmıyorlar. Yani benimki nefret ediyor, siz de bir deneyin bence. Hatta bir mandalina kabuğunu yaklaştırın burnuna bakın nasıl tepki veriyor, kaçıyor mu yalıyor mu.


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (19.11.15 09:36:04 ~ 09:36:17) 
@tp mandalina ve limon sevmiyor ama o kabukları yatağın kenarına Nasıl koyacam? Portakal kokulu sprey falan sıksam ise yarar mı acaba?


  • panda  (19.11.15 09:53:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.