[]

budapeşte-viyana

şimdi bu nisan ayında bir nevi honey moon tadında bir budapeşte yapalım dedik. süremiz 1 hafta, maalesef uzatamıyoruz.


soru şu; budapeşte cepte olarak düşünürsek bu şehire 1 hafta fazla mı? viyana ya da gidelim mi? yapacağımız ekstra masrafa değer mi? yani 1 haftada budapeşte bayar mı? sıkıntıdan bayılırsınız diyorsanız viyanya hangi yolla gidelim? trenler varmış galiba ama 2 ay önceden alınıyor biletleri. tam olarak ne kadar sürüyor iki şehir arası? 1 haftalık bir tatilde ihmal edilebilecek boyutlarda mı? yer vs. sıkıntısı olur mu? buna güvenip uçak biletlerini patlatayım mı şimdiden? yoksa karayoluyla falan mı ulaşalım? budapeşte de 1 hafta yapılacak şey var derseniz viyanayı sonraki prag-bratislava turuna katmayı düşünüyoruz.

so what can i do sometimes?

 
1 hafta fazla değil. Ben sıkılmazdım. Gördüğüm en romantik şehir. Viyana'ya tren 3 saat, otobüs 4,5 saat. StudentAgency'den otobüs bileti alabilirsiniz. Bence gidip görün. Sonra bir daha görün. Tren bileti için de 2 ay diye bir şey hiç duymadım. En az 3 gün önce alırsan ucuz oluyor o kadar. Booking'den rezervasyon yaptırın, Budapeşte'ye göre pahalı. Nisan'da yer sıkıntısı olmaz.

Edit: Evet evet Orangeways Macaristan merkezli direkt ama onu denemediğim için önermedim :)
  • Lim5  (18.11.15 22:42:03 ~ 19.11.15 00:28:01) 
Budapeste - viyana icin orangeways otobus sirketi,
Studentagency cek cumhuriyeti icin genelde :)

1 hafta budapestede sikilmazsiniz bence, macaristanin icinde gunubirli turlar yapabilirsiniz.
Tamamen dogal ve termal olan gol var bitane adi heviz miydi neydi (tam nerede bilemiyorum) doga, baska goller vs. yine budapestede bir suru hamamlar ve termal tesisler var. 180lerden kalma termal kompleks var, acik havuzlu filan (kar yagarken gitmisligim vardir, 30-32 derece mesela ve bir suru havuz)

Ama viyanaya gecebilirsiniz tabi. Sonra tekrar gecin hatta bence de. Otobus 3-3.5 saat, tren 2.5-3 saat. Ve treni ne kadar onceden alirsaniz o kadar ucuz oluyor. Tren biletleri icin www.oebb.at yi kullanin.
Gidis donus genelde daha ucuz oluyor tek yonden ama otobus de baya uygun. Hatta otobus buyuk ihtimalle daha uygun olacak trenden.

Onun disinda viyana konaklama acisindan da yemek vs acisindan da biraz daha pahali bi sehir tabi budapesteye gore.

Ps. Viyanada yasiyorum, sorunuz olursa sorabilirsiniz.
  • kuehles blondes  (18.11.15 23:16:32) 
bence 1 hafta fazla budapeşte. yani yapacak ekstra şeyler bulamazsanız sadece şehri gezmesi 2-3 günde biter. tabi honey moon dolayısıyla içerde de vakit geçiririz diyorsanız başka :)

bence 1 haftanız varken gidin viyanaya da. @lim5'in dediği gibi ben de student agency'i öneriyorum. iki kişi gidiş dönüş toplamda 40 euro'ya filan gelir. 5 saatten az sürüyor.
  • king lizard  (18.11.15 23:22:50 ~ 23:23:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.