[]

sevgiliyle farklı olma

eğitim seviyesi olarak ikisi de aynı olsa da misal lisans mezunu ikisi de, sevgiliyle çok farklı kültür ve backgroundlardan olmak ve hayata bakış açılarının farklı olması(örneğin biri evliliğe çok anlam yükleyip kutsallaştırırken, diğerinin evliliğin abartılmış bir kurum olduğunu düşünmesi gibi) ilişkiyi yürütmeyi ne kadar zorlaştırır ya da imkansız hale mi getirir? Bunu kendi ilişkim için sormuyorum genel olarak. Hiç böyle bir durum yaşadınız mı? Çok aşık olduğunuzu düşünüyorsunuz ama ilişkiye başlamadan kafanızı kurcalıyor bu durum keza aileler de farklı. Gittiği yere kadar gitsin mi dersiniz yoksa istersen hiç başlamasın mı?
Peki ilişkilerinizde bu dengeyi nasıl kuruyorsunuz yani her zaman sizin gibi insanlar mı denk geliyor ya da öyle mi seçiyorsunuz?



 
düşünme, yaşa. akışına bırak. akıl kalbe galip gelmesin, sonra yürümezse de mutsuz olursan o zaman düşünürsün.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (18.11.15 21:52:53) 
Ben yasadım. Bıraktım dert etmeyi keyfime baktım. Birlikte eğlenebildiğimiz şeyleri beraber, farklı etkinlikleri de arkadaşlarımızla yaptık. Zaman zaman birbirimize de katıldık tabii.
Ama Bi yerde tıkanıyor zaten ya da bizde böyle oldu diyeyim. Orada ayrılıyorsunuz işte.

  • somethinginthewayshemoves  (18.11.15 22:32:55) 
genel olarak böyle denk geldi. arada anlaşamadığım adamlar oldu ama buna rağmen bariz farklılıklar olmadı. bana kalırsa farklılıklar karşısında denge kurmak çok zor. ben inançsız bir insanken bile yahudi sevgilimle anlaşamamıştım. siyasi görüşleri hiç söylemiyorum bile. sana benzeyen diğer yarını bulmak, bir insanı değiştirmek/kendinden feragat etmekten çok daha güzel bence.


  • ruhen hastayim ben  (18.11.15 22:47:54 ~ 22:48:20) 
güzellik/yakışıklılık faktörü ve kişinin bu faktörden ne oranda etkilendiği işi değiştiren en önemli nokta.

"Ben tipe bakmam akla bakarım" lafı baştan sona bir yalan değil ama olayı tam karşılayamıyor.

Huy/kültür/düşünce yapısı hatta aile olarak bana aşırı derecede benzeyen bi kızla ilişkim olmuştu. Mükemmel başladı sıkıcı devam etti sonunda bıktım.

Kişilik olarak benden tamamen farklı olan gerizekalı sürtük(tanıyan 10 kişiden 9unun yorumudur) ile yaşadığım ilişkiyi ise sanırım hiç unutamayacağım. Çünkü sürtük heyecanlıydı.
  • nickbirakmamissinizulan  (18.11.15 23:16:16) 
açıkçası ben, benim düşündüklerime çok yakın fikirleri olan, hatta bazı noktalarda benim uygulamada cesaret edemediğim ama dehşet takdir ettiğim radikallikleri olan insanlardan etkileniyorum ve onlarla birliktelik yaşadım/yaşıyorum. hayata herhangi bir noktada çok farklı bakış açım olan birinden etkilenmem mümkün değil gibi. mesela bir amish ya da radikal islamcıyla bir birliktelik kurmam çok absürd olurdu :)) bunun dışında çok keskin olmasa bile düşündüklerimin hafif tersini onaylayan ya da uygulayan birine de naif bakamıyorum. düşünce ve hayata bakış açılarında paralellik olması şart benim için.


  • postneo  (19.11.15 01:19:56) 
Ailelerin farklı olup ciddi düşündüğüm oldu, ama kafa yapımızın çok farklı olduğu birine karşı o denli yakınlık hissetmedim asla zaten. Neyine aşık olacağım ki? Benzer insanlarsak ama şartlar uygunsuzsa (maddi fark, yaş farkı, farklı şehirler, birinin ailesinin muhafazakar olması vb) salt onunla anlaşıp güzel vakit geçirdiğim için birlikte olurum, belki işi ciddileştirmeye çalışmam. Ama zaten o koyu AKP'liyse, favori müzisyeni Serdar Ortaç'sa, ben evlilikten önce mutlaka birlikte yaşamayı denemeyi düşünürken o "evlenmeden olmaz" kafasındaysa ne ortak yanım olacak da bu denli vurulacağım? Herşey güzellik değil...


  • long live rock n roll  (19.11.15 09:37:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.