[]

Bios güncellemesi yapsam sıkıntı yaşarmıyım?

Kullanmakta olduğum laptop için 4 sene önce bios güncellemesi çıkmış. Bilgisayarımda ısınma ve fan sesi sorunu yaşadığım için içini açmadan önce bios güncellemesi yapayım diyorum. ama okuduğum ve gördüğüm kadarıyla güncellemeden sonra bilgisayarda açılmama sorunlarının sıklıkla yaşandığını görüyorum. ne yapmamı önerirsiniz?




 
Gerek yok.


  • floydian  (18.11.15 18:45:59) 
acemi, ne içerdiği hakkında fazla bilgi yok. iyileştirmeler vs yazıyor.

ananiyimioguz, yakın zamanda fan temizlendi ama termal macun değiştirme işine cesaret edemiyorum.
  • mayday  (18.11.15 18:48:54) 
bios güncellemesi sende belirgin bir problem olmadığı sürece genellikle gereksizdir. üreticiler de önermiyor, dual-bios olanlar dışında... sendeki sorun eskimeye bağlı termal macun-fan vs. sıkıntılarından. biosluk bir durum yok. zaten 4 yıl önce son güncellemesi çıkan laptoptan ne performans bekliyorsun acaba?


  • ucan spagetticanavari  (18.11.15 18:57:19) 
ucan spagetticanavari, yaşadığım sorunlar arasında performans ile ilgili birşey yazmadım. sıkıntım cihazın ısınması ve fanının devamlı çalışmasına bağlı ses.

ananiyimioguz, aslında elimden her iş gelir ama nedense bu konuda biraz çekiniyorum. yardım teklifiniz için de teşekkür ederim ama maalesef ankaradayım.
  • mayday  (18.11.15 19:47:11) 
ısınma varsa tam performans almanız zorlaşır sonuçta...
50% yükte 90% yükte ısınması gerektiği kadar ısınıyorsa 90% yüke girince ya aşırı ısınmadan kendini kapatır, ya işlemci gücünü kısıtlar ya da fanlar 100% devirde çalışır ki bu hem ses yapar hem bataryadan da sömürür az da olsa... pc ne kadar serin ve rahat çalışırsa o kdar iyi performans verir... sen hissetmiyor olsan da o ısınma sorunu varsa büyük ihtimalle az ya da çok performans sorunu vardır.

  • ucan spagetticanavari  (18.11.15 21:06:43) 
ucan spagetticanavari, yazdıklarınızda haklısınız ama ben zaten performans gerektiren işlemler yapmadığımdan dolayı düşük performans benim için çok sorun değil. önemli olan fan gürültüsünden uzaklaşabilmem.


  • mayday  (18.11.15 21:33:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.