[]

Diş Ağrısı ve Doktorun Kullanmamı İstediği İlaçlar Hk.

Merhabalar,

16 Kasım gecesi giderek şiddetlenen diş ağrım neticesinde Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ndeki nöbetçi diş hekimi ile görüştüm.

Hikaye: Dişimin küçük bir bölümü kırık, zaman zaman ağrı yapardı ancak ben bir şekilde ağrıyı geçiştirir, sonra da unuturdum. Genelde kırık kısma yiyecek kaçması sebebiyle olurdu ve herhangi bir ağız çalkalama suyu kullandığımda geçerdi, hala sızlarsa bir Arvales 25mg alırdım sonrasında uzun bir süre tekrarlamazdı. Kısacası, dikkat etmedim ve suçluyum.

16 Kasım gecesi ağrı ilk defa kıvrandıracak, başımı duvarlara vurduracak şekilde geldi. Daha önce böbrek taşı da düşürmüş biri olarak söyleyebilirim ki ben bu şiddette bir ağrıyı sadece böbrek taşı düşürürken yaşadım.

Diş hekimi incelemesi sonrasında dişimde ciddi iltihaplanma olduğunu ve önce bunun tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. 1 hafta ilaç kullanımının ardından film çekilecekmiş ve kanal tedavisi yapılıp yapılamayacağına karar verilecekmiş.

Verdiği ilaçlar şu şekilde:

Voltaren SR 75
Diklofenak sodyum 75mg x 10

Ornisid Fort Ornidazol
Anaerobisid, Amebisid, Lambliasid 500mg x 10

Klamoks BID
Amoksisilin + Klavulanik Asit 1000mg x 14

İlaçları hemen 12 saat ara ile kullanmaya başladım ve bugün öğlen 3. kez kullandım. Ne yazık ki, diş hekimini ziyaret etmeden önceki halimden daha iyiyim diyemiyorum. Aksine, ağzımı kapatamaz oldum, üst dişim değdiği anda çok canım yanıyor. Ve ağrı kesici olarak önerdiği voltaren ağrımı %100 geçirmiyor. 2 gündür gece uykularım uykusuzluktan bayılmak üzerine kurulu.

Voltaren benim için anneannemin ertesi gün gezmeye gitmeden bir gece önce romatizmaları için kullandığı bir ilaç.

Korkum, bu ilaçları bana fayda etmediği yönünde..

Rica etsem, diş hekimi, eczacı ya da doktorlar bu ilaçları yorumlayabilirler mi?

Teşekkürler.

 
olası tüm etkenleri önleyecek antibiyotikler ve bir adet ağrı kesici. antibiyotiklerin etkisi 3. gün gibi başlar genelde ve önerilen süre boyunca içilmesi gerekir.


  • fallopian  (18.11.15 18:35:36) 
Agrina fayda etmemesinin sebebi kanal tedavisine ya da apse varsa da drenajinin yapilmamis olmasi. Agrini kesecek mudahaleler bunlar antibiyotik dis konusunda dis eti hastaliklari haricinde ancak destekleyicidir tedavi edici degil ama devlette de hemen disten mudahele yapmiyorlar sikinti burda. Yoksa ilaclarda bir problem yok.

Imkanin varsa ozele git hemen kanala baslarlar rahatlarsin, sinir alinmadigi surece o agriyi cekersin.
  • neferkitty  (18.11.15 18:53:04 ~ 18:56:37) 
Ben sağlıkçıyım, sana 20 lik dişlerin bile ağrısını dindiren bir ağrı kesici tavsiye edeyim.

"Alveres" bu ilaç güzel bir ağrı kesicidir, bir arkadaş söylemiş durumu müdahale olmadan geçmez kesinlikle açıktaki sinir insanı hoplatır fakat bu ilaç ben kullanırken de derman olmuştu. Bir deneyin derim çok güçlü yan etkileri yoktur.
  • herseysoyledigimgibioldu  (18.11.15 20:46:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.