[]

ilk kez gozluk alacak birine tavsiyeler

Biri 0.25 diğeri 0.50 numaralı gözlük alacam. Sadece çalışırken (bilgisayar+okuma) takacam. Daha önce gözlük almadığımdan hiçbir tecrübem yok. Alırken neye dikkat etmeliyim, genel olarak tavsiyeleriniz var mı?




 
Çerçevesi hafif ve renksiz olsa daha iyidir.


  • 031929  (18.11.15 13:29:00) 
gözlerim o derecede bozuk olsa gözlük kullanmam.
tam gün kullanmayacaksan, tarzına uygun seç, hafif ve renksizler/çerçevesizler kullanım açısından daha kolay ama biraz dikkatsızsen ve hor hullanırsam yamuluyorlar, o yüzden ben kemik çerçeveli gözlükleri daha çok seviyorum.

önemli not: bir çok optiğe git fiyat al tanıdıklardan tanıdık optik bulmaya çalış, kazıklamak optikçilerin ata sporu.
  • kuzey li  (18.11.15 13:36:15) 
Sağlam pazarlik yap gözlükçüyle. 200 tl olan gözlük çerçevesini 100-125 tl verseler de zarar etmezler. (denedik oradan biliyorum :) ) yok kurtarmaz, yok kaliteli marka vs. dinleme bunları. yine de en iyisi tanidik birisi araciligi ile almak.
Anladiğım kadariyla çerçeveyi aldiktan daha yıllarca bu nedenle uğramayacağın için peşinen acısını çıkariyorlar.
Çerçevenin yüzüne yakışmasının yanı sıra hafif olmasına dikkat et.
Kağıt peçeteyi hiç kullanma, camı çizer.
Sadece belli işler için kullanacaksan ve hareketli bir yapın varsa o gözlükçüye kısa zaman sonra
- camı kırıldı ben geldim
diye uğrama olasılığın yüksek.
gözlüğü kullandıkça/yüzünde durdukça hasar görmesini engellersin. kanepe gibi oturmaya müsait yerlerde pestil olmaları yüksek ihtimal dahilindedir.
arada bir sabun köpüğü ile camları iyice ovalayıp su altında durula. bez ile sil. Bu hayata hd kalitede bakmanı sağlar.
  • 1adam  (18.11.15 13:37:57) 
0,25 0,50 için gözlük gerekmez. zaten sokakta dolaşan insanların 99,9%unun en az bu kadar göz bozukluğu var. gözü tamamen kusursuz net görebilenlerin neredeyse tamamı sonradan düzeltme ameliyatı yaptırmış olanlar(ın bir kısmı... onlarda da ufak numara kalanlar olabiliyor)

illaki alacağım diyorsan da hafif olsun, camları çok küçük olmasın ki kenarlardaki bulanık alan fazla olup rahatsız etmesin. camlar inceltilmiş olsun diyeceğim de zaten düşük numarada ne kadar kalındır bilemedim... benim lasik öncesi 5,75 olduğundan inceltilmiş alıyordum mecbur.

bana kalırsa hiç alma. alacaksan da çok para gömme o kadar gerekli olmayan bir gözlüğe.
  • ucan spagetticanavari  (18.11.15 14:36:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.