[]

spor sonrası evde kolay yemelik tarifleriniz var mı?

selam sporcu duyurucular,

hafta içi beş gün spora gidiyorum ve bunun ortalama üç günü evde yemek olmuyor. spordan geç geliyorum, bir de üzerine uzun uzun yemek yapmakla uğraşmak istemiyorum. abur cubur yemek de istemiyorum.

hazırlaması kolay ve spor sonrası sağlıklı olacak (çok da pahalı olmayan) önerileriniz ve tavsiyeleriniz var mı?

not: salon metrocity'de, büyük migros var orada, malzemeleri oradan alabilirim...

teşekkürler,

 
Tavuk göğsünü doğrayıp tavaya atıp pişirmek 10 dakikayı geçmiyor. Belki birkaç gün konserve ton balığı da tüketebilirsin ama çok mecbur kalmadıkça tavsiye etmem onu. Yumurta kaynatıp yiyebilirsin. Lor peyniri falan da olur en üşengeç dönemlerde. İlk aklıma gelenler bunlar.


  • angelus  (18.11.15 12:05:18) 
ayıklanmış temızleniş karidesi haşlayıp uzerıne lımon döküp yiyebilirsin. 3-4 dakıka haşlaman yeterli. hem çok kısa sürede hazırlanıyor hem proteın kaynağı hem kalorisi az hem doyurucu. a101 den alıyorum ben. 500 gr mı 11.95 tl. akşam öğünüm oluyor. 500 gramında 350-400 kalori var.

ben de 5 ayda 35 kılo verdim. yumurta ve tavuk goğüs kusacaktım artık. alternatifler üretmem gerekti.

hala 10 kılo var.
  • erektus  (18.11.15 12:10:35 ~ 12:13:14) 
benim kilo sorunum yok, 47,5 ile 48 kilo arasında gidip geliyorum... o yüzden çok keskin diyet yiyeceklerine gerenk yok diye düşünüyorum... sadece çok çizgi dışına çıkmış olmayayım istiyorum..

açlık kan şekerim düşük o yüzden açlığa uzun süre dayanamıyorum. salonda her gün iki tane sınıf dersine giriyorum. (dersler: haftada 2 kez tai-bo, 2 kez bootcamp, pilates, zumba, bokwa, fat burn, step, bosu) 18.30 - 20.30 arasında.. üstüne karın ve kalça çalışıyorum kendi kendime (45 dk civarı)...

sonuç, eve deli gibi aç geliyorum...

@angelus, o yüzden öyle bir tane yumurta yiyerek doyamam ki :( tavuk göğsünü de öyle kuru kuru mu yiyeyim? ya öyle onlarca kilo vermesi gereken insan gibi hissederim, şimdiden hissettim bile!

@erektus, a101'den alıp deneyeyim.. ancak ctesi alabilirim...


cevaplar için teşekkürler,
  • holy diver  (18.11.15 12:30:49) 
1 tane yumurta ye demiyorum ki; istediğin kadar ye. Yiyebiliyorsan 10 tane ye. Yumurtaları haşla sivribiber soğanla falan karıştır üstüne zeytinyağı dök ye. Ya da ne bileyim istiyorsan tereyağıyla omlet yap. Sana kalmış.


  • angelus  (18.11.15 12:34:55) 
Ben genelde, et alıyorum (200gr antrikot 13tl), ızgara 5-6dk sürüyor pişirmesi. Veya tavuk soteliyorum, ya da göğüs ızgara yapıyorum, 10dkyi geçmiyor hiçbiri. Haftada 1 kere falan ton balığı.

Bunların yanına bazen salata yiyiroum, bazen de bulgur pilavu yapıyorum 1 tencere. 3-4 gün idare ediyor o da bozulmadan.
  • kint  (18.11.15 12:36:14) 
hacıyatmaz, brokoli al, az suyu koy tencereye, hemen kaynar, çabuk tükenmeyecek kadar koy tabii, 5 dakikaya kaynar. attın brokoliyi, 10 dakika kalsın, hemen rengi değişir, zaten çok haşlama da. çıkar göm. bi yanda davıh bi yanda sebze yap, 5 dakikada
1.bp.blogspot.com
dünyanın en yaygın fit yemeee.
  • kargn  (18.11.15 12:39:34) 
@angelus; yumurta manyağı olan sporculardan olamadım hiç! bir tanesini zor yiyorum, fazlasını hiç yiyemem yaa :( köy yumurtası buldukça (annemden oradan getirdikçe) sabah kahvaltı için kayısı pişirip işe götürüyorum...

@kint; salata manyağıyım ben (özellikle yeşillik).. eti de deneyeceğim... not aldım..

@kargn; brokoli sever değilim ama yavaş yavaş yemeye başlamayı düşünüyordum.. bizim işyerine salata bara geliyor zaman zaman.. hatta oradan eve getirebilirim.. ama koyduğun fotodaki tavuğa takıldım ben asıl... nasıl yapılmış o öyle soslu falan? jülyen mi doğranmış? [ağzından mı öpmüş? de diyeyim de patlamayayım :) ]
  • holy diver  (18.11.15 13:04:06) 
Bir kaç günlük toplu kıyma kavurup, akşam hazırladığın salatanın üstüne bir porsiyon ısıtıp karıştırabilirsin.


  • arnold schwarzeneger  (18.11.15 13:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.