[]

Disleksi olduğu düşünülen çocuk nereyle görüştürülür?

9 yaşında bir yeğenim var disleksi şüphesi var tanılama için nereye götürelim? Bilginiz var mı?




 
Okulda rehber öğretmeni yok maalesef


  • darthvenom  (18.11.15 09:06:06) 
bir hastanenin çocuk ve ergen ruh sağlığı kliniğine. çocuk psikiyatristlerinin ilgi alanı içindedir.


  • okuyucu olmak da iyi be  (18.11.15 09:08:30) 
Öncelikle geçmiş olsun. Uzun soluklu bir dönem olacaktır bu döneme iyi bir çocuk- ergen psikiyatristiyle başlamanız hem tanı koymak adına hem de yönlendirilmeniz açısından iyi olabilir.


  • buraya yalniz uyanmak icin geldim  (18.11.15 10:26:36) 
öncelikle ebeveynlerin de bu konuda eğitilmesi gerektiğini unutmayın. ilk bakışta çocuğun belli durumlarda kapasitesi sınırlı gözükse de, etrafından dolaşarak diğer çocuklardan çok daha üstün şekilde çözümlediği durumlar olacaktır, sadece nasıl yapacağını keşfetmesi ve bunun için de en yakınlarının zaman zaman desteği gerekiyor. birtakım şeyleri yargılamamayı, klasik yöntemlerin dislektik bir birey için her zaman geçerli olmadığını öğrenmeleri gerek.

çocuk için ise, bakırköy ruh ve sinir'i önerebilirim. eski doktorum hala olarda olsaydı ismini de bulup verirdim ancak ayrılmıştı bayağı önce.
  • loveinaflipbook  (18.11.15 10:53:21) 
Okulundaki sınıf öğretmeniyle görüşerek varsa okuldaki rehber öğretmene danışılıp Rehberlik Araştırma Merkezi'ne yönlendirilmesini talep edebilirsiniz.
Kendiniz bir pedagog'dan randevu alıp, bir pedagogla çocuğu görüştürüp, konuyla ilgili destek alabilirsiniz.

  • sekilci zihniyet  (18.11.15 21:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.