[]

faydalı model başvurusu

bir kaç faydalı model başvurusu yapmak istiyorum. ancak süreci bir aracı kurum üzerinden değil de kendim takip etmek niyetindeyim. sizce bu ileride bir sorun yaratır mı ?

benzer teknolojilerde farklı faydalı modelleri inceleyerek nasıl yazılması gerektiğini anlayabileceğimi düşünüyorum. içerik olarak da olması ve olmaması gereken konuları eklemek zaten aracı kurumun değil benim insiyatifimde olmalı. bu durumda aracı kuruma ekstra ücretler vermenin mantığını çözemiyorum. siz ne dersiniz ?

ayrıca faydalı model için şu dökümanı bi oku, şu kılavuz acaip yardımcı olur, faydalı modelin ardından bak söyle bi kosgeb desteği var türünde önerilere açığım.

 
faydalı modele başvurduk, bir ofis de kontrol etti. düzeltti yanlışlarımızı ama inatçı ve mankafa bir yönetici düzeltilmemiş hali yollamayı dikte etti zamanında. başvuru çaat geri döndüydü.
o kurumlar foolproof başvuru yordamını biliyor. olası vakit kayıplarını engeller.

  • kargn  (17.11.15 23:31:26) 
  • whimsical  (17.11.15 23:40:27) 
@kargn
benim de endişem bu zaten. kurumsal-şekilsel engellere takılmak. ancak şu an elimde hazırda 2 ve bekleyen 2 faydalı model konusu var. 4 adet başvuru aracı kurum ile 5-6 bin tl arası tutuyor. kendim yaparsam her başvuru 40 tl. aracı kurumla yaparım diyerek 1-2 ay işi geciktirmektense kendim başvurur hata yaparsam da düzeltirim düşüncesindeyim.

@whimssical tşk.
  • orpheus  (17.11.15 23:54:47) 
aracı kurumlar çok bir iş yapmıyor aslında. ben mühendis, müdürüm imalat sorumlusu sıfatıyla oturduk, 3b modelleri olsun, tanımı detayı olsun, her şeyi yazdık ettik ama uyruğundan bile tam emin olamadığım, türkçesi zayıf, bir başka büyükçe firmanın kerameti kendinden menkul müdürü, eşinin bizim patron üzerindeki etkisi yüzünden geldi bizim tanımları çöp yaptı, çizimlerin üstüne fotoşop yaptık resmen. kattık karıştırdık bütün dokümanı. ofisten bu olmaz dendi. biliyoruz ama emir patrondan dedik falan.
aptallar ve egomanyaklar bu işe burun sokmazsa kolay iş aslında.

  • kargn  (18.11.15 00:00:32) 
10 tane kadar geçerli ve onay almış benzer dosyayı inceledim. başvurunun nasıl olması gerektiği- çizimler ve yazım şeklini anladım zaten.

ayrıca online aramalarda geçmiş başvuru süreçleri de var. bu olmaz deyip reddedilmemiş çoğu. şekli hata düzeltildi gibi tarihler var. özetle başvuruyu kendim yapmam daha mantıklı seçenek gibi geliyor bana.
  • orpheus  (18.11.15 00:48:46) 
yani özellikle istemleri düzgün yazamamanız durumunda elinizde pek de işe yaramayan bir belgeniz olur.

faydalı modelde fazla da bişey olmaz.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (18.11.15 11:00:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.