[]

Tek kişilik otomobiller neden hala yaygınlaşmıyor?

Trafik, çevre ve benzin için yegane bir çözüm olabilecek bu araçlar hiç yok değil ama firmalar sadece fuarlarda sergiliyor ya da animasyon tasarımdan öte geçmiyorlar.

Nedir bunu engelleyen anlamıyorum, bugün trafiğin en büyük sorumlusu 5 kişilik araçta tek başına seyahat eden insanlarken, karbon salınımı, petrol tüketimi derken dünyanın zararını veren klasik araçlar sorunken, 100 yıl önceki bir otomobiller şu anki bir otomobil hemen hemen aynı konsepte iken; otomobillerdeki devrimi engelleyen nedir?


 
petrol lobisi, dış güçler, baronlar.


  • Ufuk  (17.11.15 20:50:02) 
abi bunu engelleyen, türk milletinin arabayı kendisi için almaması.


  • masa penisi  (17.11.15 20:50:50) 
birey merkezli hayat tarzı yaygın değil.
yalnız yaşayan erkek mesela, karı kız ortamı için uygun araç tercih eder.
diğer arabalar irikıyımken kimse o kadar ufalmak istemez çünkü bu bir silahlanma yarışı, bunda mantık olmaz.
bahsettiğin arabalara alternatif motor ve bisikletler var.
  • kargn  (17.11.15 20:50:59) 
Talep yok, talep. Bir çok model var mini, küçük. Hangisi piyasada tutunuyor?
Doğuya doğru gittikçe araçlar büyüyor. Ortadoğu karbon salınımı nedir onu bilmezler.
Fransa italya ya bak araçlar biraz daha küçük, bunlar da tabi şehir mimarisinin etkisi büyük.
Şimdi lobiyi bir kenara bırakın, bilinç ve talebi tartın. Bu nasıl olur, al ben tek kişilik araç yaptım diyerek değil, önce o talebi yaratarak...
  • Frederick Co  (17.11.15 20:59:56) 
önce 2.0 motor ve üstünü yasaklasınlar. ardından km de maksimum tüketim yasağı getirsinler. (madem ütopik bakıyoruz) avrupa'da smart araçlar moda, ama bizim buralarda reklam aracı gibi görülüyor nedense.


  • o kadar da degil aga  (17.11.15 21:07:01) 
baja çıkacak ufak araba diye. üstü kapalı, 4 tekerli motorsikletten hallice, tatanın vardı kaza testini gördüm o da konserveden hallice. smart desen pahalı. o kadar para veriyorum büyük alırım diye düşünülür.
2014 fiyatı 44bin liraymış. www.smart.com heralde 50-55bin olmuştur şimdi.

  • sutlu nescafe  (17.11.15 21:22:39) 
adam o arabayla gündüz tek başına işe gidiyor ama haftasonu çoluğu çocuğu toplayıp gezmeye gidiyor o yüzden. arkadaşın da dediği gibi türkiye'de hala o kadar bireysel bir yaşam yok, iyi ki de yok. canımız istediğinde eşimizle dostumuzla ailemizle arabaya atlayıp bi yere gidemeyeceksek niye alalım araba?


  • ambrosia  (17.11.15 21:31:55) 
ya kardeşim milleti yasaklayacağınıza neden toplu taşımayı yaygınlaştırmak için yerel yönetimlere baskı yapmaıyorsunuz.

sabahları işe gidiş akşam işten dönüş metrobüse binilemiyor, heryere metro yok, kağnı hızı ile ilerliyor yatırımlar,

salak salak yerlere boğaz geçiş tüneli yapıyorlar,


adam gibi metro ağı olsa toplu ulaşım olsa aklı başında biri o trafiğe girmez
  • technicalte  (17.11.15 21:37:38) 
adam geniş araba alıyor ki rahat rahat istediği kadar insanı sıkıştırabilsin içine.

mahallelerin tercih edilebilirlikleri arasında uçurumlar olmasa, nezih/merkezi mahallelerde fiyatlar çölde kutup ayısı bulduk yapıştıralım minvalinde saçma sapan olmasa, herkes çalıştığı yere yakın oturabilse, bir de adam gibi bi toplu taşıma altyapısı olsa o arabalar yalnızca haftasonu gezilerinde iş görür.

eksisozluk.com
böyle şeyler var yani.
  • yuto  (18.11.15 01:17:45) 
Ayrıca kimsenin direkt olarak çevreyi düşündüğü yok. Karbon salınıma bakan adamın aklında karbon salınımı az olduğuna göre az da yakar bu der.ekonomik nedenle seçer yani.


  • sutlu nescafe  (18.11.15 07:15:32) 
Tek kişilik araçlar kullanarak trafik sorununu çözme fikri hiç mantıklı değil. Aynı araçtaki 5 kişinin, tek kişilik araçlar kullanma ihtimalini düşünürsen sorunu büyütebilir bile. Çevre, küçük bir azınlık dışında kimsenin umrunda değil. Daha içtiği sigarayı birkaç mt ötedeki çöp kutusuna atma zahmetine bile katlanmayan ve hatta yere atmadan önce söndürmeye dahi tenezzül etmeyen yaratıkların çevre için lüksten, konfordan vazgeçmesi ihtimal dahilinde değil. Büyük araçların mantığı, çok katlı binalar gibi, aynı alana daha fazla insan sıkıştırmak.


  • harvey  (18.11.15 08:29:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.