[]

Nemrut

merhabalar istanbuldan arkadaşlarla nemruta hafta sonu için(cuma aksamdan,pazar aksama) bir gezi yapmayı düşünüyoruz. daha önce giden arkadaşlar varsa ya da civarda yaşayanlardan bu konu hakkında bir iki ufak yardım istemekteyim.

Acaba bildiğiniz gittiğiniz önerebileceğiniz bir tur şirketi var mı ya da kendi imkanlarımızla civara gidip orada bir şekilde konaklama yerlerinden mi faydalanmalıyız?

bir de hava bu mevsim için uygun mudur ? ideal mevsim nedir? planda değişiklik yapabiliriz bu şartlarda...

 
sezon konusunda emin olmadığım için adıyaman ve malatya otobüs firmalarından herhangi birini arayarak sezon konusunda danışmanızı tavsiye ederim.

ağustosta nemrut sezonunun kapanmış olması gerekiyor. bu da demek oluyor ki kendi imkanlarınızla adıyamana giderseniz, oradan da kahtaya gitmeniz gerekecek. kahta'danda bir minibüs ya da taksi kiralayıp nemruta götürmesini isteyeceksiniz. bir de geri getirmesini isteyeceksiniz tabii. bu da açıkcçası sezon dışında öyle çok ucuz bir yöntem değil. çünkü normal sezonda minibüsler tahmini söylüyorum adam başı 20 tl aldıkları için 200 TL'den aşağı anahtarı çevirmiyorlar. bunun bir de dönüşü var. ne kadar kalabalık giderseniz o kadar avantajlı olacak yani.

mevsim açısından ise şu an tam kırmızı çizgi üzerindesiniz diyebilirim. bugün gitmezseniz yarın hiç gidemeyebilirsiniz. doğunun sıcak olmadığı serin ve yağışsız olduğu dönem eylül ayı. eylül geçtikten sonraki her gün ne olacağının takdiri allaha kalmış :)
  • oztokyolu  (14.10.09 16:50:00) 
bu ay ki atlas dergisinin milli parklarla ilgili küçük bir cildi var hediye olarak.o cildin içindede bir iki sayfa da olsa nemrut'la ilgili bilgi var.bi orayada bakabilirsin.
eğer istediğin gibi bir tur şirketine rastlarsan hatta o turla gidip mutlu olursan bana da haber ver.çok sevinirim

  • solipsist  (15.10.09 16:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.