[]

İş yerinden çıkıp spora gidenler için spor öncesi beslenme tavsiyesi

Arkadaşlar soru başlıkta aslında,iş yerinden çıktığımda spora gidebiliyorum ancak ama işyerindede yemek yeme durumu büyük sorun çeşit,sipariş etme vb. nedenlerden.Siz bu konuda ne yapıyorsunuz.Aç olarak gidersemde pek halim olmuyor spor yapmaya bu sebepten son dönemde pek gitmez oldum.Hadi geri spora başlamam için yardımcı olalım,bu göbeği ortadan kaldıralım..




 
Ceviz badem gibi kuruyemişler yiyebilirsin. Bir tane muz ye diyenler olacaktır ama meyve iyi bir seçim değil. Onun dışında bir şey yemen de şart değil ama aç gitmek istemediğin için kuruyemiş iyi bir çözüm olacaktır.


  • angelus  (17.11.15 17:16:44) 
ben spora gideceğim günler spordan 2 saat önce de menemen gibi hafif bir şey yiyorum. doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama sporda acıkmıyorum, spor sonrası da elma veya armut yiyorum. akşam başka yemek yemiyorum.


  • peggy  (17.11.15 17:17:12) 
Yani aslında merak ettiğim nokta diğer insanlar iş çıkışı sporu hiç bir şey yemeden yapabiliyormu , sorun bendemi acaba?


  • ecos  (17.11.15 17:18:16) 
Ben sabahları 16 saatlik açlıkla antrenman yapıyorum. Yapılıyor yani, daha sağlıklı.


  • angelus  (17.11.15 17:20:13) 
Kuruyemis+meyve ya da ufak tost yiyidum 1-2 saat once


  • la noix  (17.11.15 17:45:15) 
angelus, daha sağlıklı kısmını açıklayabilir misin acaba ? 16 saatlik açlık özellikle.


  • aylakadam  (17.11.15 18:45:25) 
Açıklayayım; Kısa süreli açlıklar, özellikle yağ yakmak isteyen kişilerde; leptin gibi glukagon gibi lipaz gibi hormonların ve enzimlerin daha verimli salgılanmasını/çalışmasını sağlar. Zira kandaki şeker seviyesi sıfıra yakın olduğu için ve insülin salgılanmadığı için, bu hormonlar en üst noktada çalışır. Bununla birlikte, insülinin yaşlandırıcı ve mitojenik/kanser yapıcı özelliği nedeniyle, normalde gün içerisinde de fazla salgılanmaması yine sağlık yönünden daha faydalıdır. Ayrıca, yükselen insülinin kontrol altına alınması için salgılanan adrenalin hormonu kalp ritminin bozulmasına; kortizol hormonu da aminoasitleri kana saldığı için kas kaybına, kas kaybı da uzun vadede bağışıklık sisteminin çökmesine neden olmaktadır. Bu hormonlar ayrıca, yükselen kan şekerini aniden büyük bir hızla düşürdüğü için etkilerine ek olarak, kişinin reaktif hipoglisemiye girmesine de neden olmaktadır.

Peki bu açlık kan şekerinin düşmesine neden olabilir mi?

Hayır olmaz. Kan şekerinin düşmesi dediğimiz olay öyle beş on saatlik süreçlerde yaşanmaz. Kan şekerinin düşmesi için en erken 60/65 saat aç kalmak lazım, ancak 85 saatten sonra da zihinsel problemler başlar. Onun dışında, sağlıklı beslenen bir insanda, yani yüksek glisemik indeksli gıdalar tüketmeyen insanlarda kan şekeri öyle kolay düşmez.

Peki enerji nereden gelecek?

Enerji vücut yağlarından gelir, en sağlıklı enerji kaynağı vücut yağlardır. Şişman olmayan standart bir insanda ortalama 15 kilo yağ vardır, bu da 135 bin kalorilik enerji sağlar antrenman esnasında. Yani antrenman öncesi alınacak 300/500 kalorilik besinlerden gelen enerji bir işimize yaramaz. Yağ kaynaklı enerji karbonhidrat kaynaklı enerjiye göre hem daha yüksek oranda enerji sunar, hem de daha temizdir. Zira krebs döngüsüne giren karbonhidrat 39 ATP üretirken yağlar 129 ATP üretir. Karbonhidrat kaynaklı enerjinin atığı kasların ph değerini düşürüp asidik bir ortam oluşturan laktik asitken yağın atık maddesi bildiğin sudur. Tüm bunların ışığında, en sağlıklı antrenman şeklinin aç karnına yapılan antrenman olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
  • angelus  (17.11.15 19:58:20) 
Dün akşam 24 saat fasting sonrası koştum. Haftada 2 gün böyle. Alışırsan olur. Karbonhidrat açısından yüklü besleniyorsan zor tabii ki. O zaman spor öncesi muz işini görür.


  • arnold schwarzeneger  (18.11.15 08:49:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.