[]

IK'cılara soru

Merhabalar güzel bir firmanın istediğim bir pozisyonuna başvurdum 1 sayfa önyazı yazmıştım ne kadar istediğime dair. Pek olabilecek gibi değil çünkü ortalamayı önemsiyorlar bir şekilde. Yine de geri dönüş aldım bazı şeyler istediler, Gönderdim. Şimdi soru şu; ben bu güzel firmanın başka bir iş ilanını da gördüm buna da başvurayım dedim çünkü önceki staj tecrübeme yakın bir iş, 1 sayfa da buna birşey yazdım Staj tecrübemi anlatan.

Ama tam başvuracakken aklıma dank etti İK'cılar acaba başka bir işe de böyle istekle birşey yazdığımı görünce "ya bu da her işi istiyor öncekini ne kadar istediği o zaman yalanmış diye trip atıyorlar mı?

Burda da İK'dan birisi var mı bilemiyorum da sizin fikriniz nedir sormak istedim.

 
tamamen iki ilanın birbirine yakınlığıyla ilgili. ne kadar uzaksa o kadar "ne iş olsa yaparım" gibi negatif etki yaratır. bunu tahmin etmek için ik'cı olmaya gerek yok bence.

bu arada zaten insanlar bir pozisyon için okumuyorlar. bir alana ilgi duyuyorlar ama o alanı kapsayan birçok pozisyon olabilir. cover letterlardaki yazdıların, direkt olarak o pozisyonu istediğini belirtip belirtmediğin ve pozisyonların yakınlığı önemli.
  • cokponcik  (17.11.15 16:32:06 ~ 16:32:55) 
güzel firmanın ne kadar büyük olduğuna bağlı

kurumsal bi firmaysa farklı pozisyonlar için farklı HR departmanı olabilir. öte yandan doktora seviyesinde değilsen farklı pozisyona başvurman ne iş olsa yaparım anlamına gelmez. sonuçta bazı şeyleri deneyip tecrübe kazanıyorsun sevdiğin pozisyonda bile ömür boyu çalışacaksın diye bişe yok. bence başvurmanın sakıncası yok.
  • KidLazer  (17.11.15 16:44:30) 
@kudy ilan açılalı baya olmuş ne zaman kapatılacağını bilmeden riske atamam. Şu an hali hazırda ilk incelemeye alındım diye tahmin ediyorum ki maille ulaşıp belge istediler. Olumsuz olduğu zaman başvurular kapanmış haldeyse nasıl başvuracağım. Hakaret etmeye yer arıyorsun haa.


  • justinial  (17.11.15 16:52:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.