[]

şu tavırlar sizi de utandırmıyor mu?

şu tavırlar mesela:

www.facebook.com

ya da bu tavırlar:

eksisozluk.com

(bkz: sözlükteki kadın düşmanlarının ifşa edilmesi)

en çok kadın sizsiniz denmeyi mi bekliyorlar? kadın düşmanı olmak bu kadardan ibaret mi? hemcinsiz diye kadınların her hareketini haklı mı görelim? bu tacizse diğerleri ne? olayı yeni gördüm, kafamda bi ton soru işareti oluştu ama en çok da utandım yahu!

 
Turkiyedeki feministler kafayı yemişler.


  • dafuq  (17.11.15 15:58:14) 
Bu videoyu izlemedim, entry'i de şimdi gördüm..
Önceki Akdeniz Üniversitesi'ndeki olay için yorum yapayım.

İntihar eden gencin yaptığı şey direkt mağduriyete oynamak. 4 bıçak darbesi ile hastaneden yürüyerek çıkmak demek az biraz şov yapayım, mağdur olayım, üzerimdeki yaftayı kaldırayım çabasıdır. Önceki videoda pişkin, pişkin kabul ediyordu.
Kadın kısmısının da sadece dersi basmasını doğru bulmuyorum. Taciz konusunda "eminlerse" teşhir çok da sıkıntı değil.


Bu videoda da okuduklarımdan anladığım kadarıyla, kitap standındaki erkekler kadınları taciz ediyorlar ve kadınlar da onları kovuyor (izlemicem, gerginlik içeren videolar pek rahatsız ediyor). Kitap standında duran erkekleri de biliyorum, öğrenciyken çalışmıştım kitap satışı işinde.. Nasıl tipler olduğunu söylememe gerek yok.


Sorun şu ki, kadınların taciz konusunda hemcinslerini bile ikna edememeleri.. O başlıkta kadınlara sayıp döken bir sürü de kadın vardır eminim.. Sizin şu an yaptığınız gibi..
Eril dilin ifşa edilmesi, tacizin - tecavüzün ortaya çıkarılması bu ve bunun gibi eylemlerle mümkün.

Erkek olarak kadın kısmısının yanında duruyorum. Kadınların daha çok durması gerek. Feministlerin, özellikle core feministlerin işi bazen abarttığı kesin, ama bu kadınların haksız olduğu anlamına gelmez.
  • hayal bilgisi  (17.11.15 16:06:29) 
utandırmayıp sinirlendiriyor, ruh hastası ve aptal bunlar. utanmam için iyi kötü empati yapabilmem lazım. bu kadar gerzekliği bünyem kaldırmıyor, anlayamıyorum. sadece sinirlenebiliyorum.

taciz/tecavüz olaylarında ifşanın ve lincin doğru olduğunu düşünen varsa, yarın bir halt yediğinde karşı taraf gelip ağzını burnunu kırdığı zaman ağlamasın.
  • der meister  (17.11.15 16:07:08 ~ 16:08:17) 
@hayal bilgisi

bu video haricinde bir olaydan haberim yok, birileri link verirse ona da bakarım ama bu videoyu izlemeden, yazılanlardan bir şeyler çıkarıp da yorum yapmak, üstüne bir de beni halden anlamaz konumuna düşürmeye çalışmak hiç yakışmadı.
  • devilred  (17.11.15 16:10:16) 
Belki de haklıyken haksız duruma düşmek, salaklık.

Cezayı kendileri vermeye kalkıyor.

Oradaki adamlar suçsuz değil demiyorum ama umarım, özellikle o sesi çok çıkan kız haksız yere bir suçla itham edilir ya da günün birinde bir suç işler ve o an orada karşı taraf tarafından cezalandırılır. Başına gelmeden anlamayacak gibi duruyor.
  • otonom  (17.11.15 16:10:27 ~ 16:13:51) 
kendi yaptiklari taciz degil mi? biri bunlara kadin beyani esas falan demis bunlar da cete kurmus.


  • partizan  (17.11.15 16:12:17) 
aslında feminizm iyi bir şey de millet radikalleşince saçmalıyor böyle. bi de cahiller. ana baba eğitmeden salmış. türkiyede normal. şaşırmadım.

feminizmi böyle tiplerle ilişkilendirmeyin. feminizm kadının ezilmesine, erkeğin insafına bırakılmasına karşı olmaktır, kendi ayakları üzerinde durabilmesini, özgürlüğünü savunmaktır.

izlediğiniz şey feminizm falan değildir.

ayrıca otonom +1
  • i ve been mistreated  (17.11.15 16:13:14 ~ 16:20:26) 
türkiye'de toplumun her kesimi gibi orgutlu-orgutsuz, bilincli-bilincsiz herkes, istisnasiz herkes kalitesiz.

bu da onun gostergesi. yani bu olaya taraf olan tipler kadar bunu yorumlayanlar da kalitesiz.
  • uuth  (17.11.15 16:15:35) 
@devilred

Özür dilerim. Seni halden anlamaz konuma düşürmek gibi bir derdim yok.
Sadece belli bir olgudan bahsetmeye çalışıyorum. Kadınların bu gibi şeyleri ortaya dökmesine engel olan en büyük etkenlerden birisi de yine kadınlar. Yapma, etme, adın çıkar, çok ayıp vs. şeylerle bir sürü şeyin gizli kalmasına neden oluyorlar aslında.

Her gün bir taciz olayının ifşa edilmesiyle karşılaşsa erkekler, sizce kolayca bu işi yapabilirler mi? Ve tabi bunun da doğru düzgün bir hukuk ile desteklenmesi gerekiyor.

"Kadın beyanı esastır" bizim gibi ülkelerde üzerinde en az tartışılması gereken şey..

Her şeyi geçtim, örneğin, Kemal Ördek vakasını düşünün.. Eşcinsel olması bile tacizi, tecavüzü hak etmesine neden oluyor. Bunu ortaya çıkardığında başına neler geldiğini küçük bir araştırma ile bulabilirsiniz.

Feministler kafayı yemediler henüz, ama bu kadar engel varken yememiş olmaları bir başarı.
(Ha kafayı yiyen küçük bir kısmı da onlara dahil etmeyiverin.)
  • hayal bilgisi  (17.11.15 16:17:19 ~ 17:15:35) 
insanların içinde bulundukları yerin, anın, eylemin getirdiği davranışlarını, cinsiyetleri üzerine çeken insanların geri zekalı olduğunu düşünüyorum şahsen. hele ki "sizden bir öncekilere kinimiz vardı, bari şimdi sizden çıkaralım" diyenler duble geri zekalıdır nazarımda.


  • devilred  (17.11.15 16:26:16) 
dincilerden ve faşistlerden zaten nefret ediyorum, ama bu ülkedeki feministlerin, hayvanseverlerin, devrimcilerin falan yaptıkları angutluklar beni iyice çileden çıkarıyor, bu ülkeye dair ümidimi sıfırlıyor. hadi ilk bahsettiğim grup eğitimsiz ve cahil, ama üniversite okumuş eğitimli kesimin bile bu kadar agresif, yargılayıcı, önyargılı falan olması hakikaten delirtiyor. Türkiye'den siktir olup gitmeli diyen kitleye artık sonuna kadar hak veriyorum, bu ülkeden bi bok olmaz.


  • gezgin rocker  (17.11.15 16:30:37) 
bence tacizcinin ifşa edilmesi ve linç edilmesi "bu ülkede" normal. maalesef yargı ve adalet tecavüzcülerin yanında.
kadınlar da madem öyle, cezasını biz verelim diyorlar.

tamam antipatik görünüyor ama gerçekçi olalım, anneniz, kız kardeşiniz, eşiniz bir adam tarafından tacize/tecavüze uğrasa "ben bu ülkenin adaletine güveniyorum, adam cezasını çekecektir, hem kanıtlanmadığı için adam masum olabilir, dur bakalım" deyip polise mi şikayet edersiniz, yoksa cezasını kendiniz mi vermek istersiniz?

bunun dışında ekşi sözlükte zaten eskiden beri süregelen bir kadın düşmanlığı ve homofobi var. yani hiç tanımadıkları insanlara söyledikleri laflara bakar mısınız? ayıp her şeyden önce ya. ortadoğu zihniyeti işte.
  • peggy  (17.11.15 16:39:40 ~ 16:41:41) 
@peggy

kadınım ben. soruyu da söz konusu video ve devamı özelinde sorduğum ortada, oraya buraya çekmeye gerek yok boş yere.
  • devilred  (17.11.15 16:41:26 ~ 16:41:55) 
@ devilred, bir yere çekmeye çalışmıyorum. ekşi sözlükteki erkeklerin o video üzerinden kadın düşmanlığı yaptıklarını ve bu konuda ikiyüzlü davrandıklarını düşünüyorum, bunu belirtmek istedim.


  • peggy  (17.11.15 16:44:13) 
Sözlükteki kadın düşmanlarının ifşa edilmesi çok güzel bir hareket olmuş. Daha geniş biçimde yapılması gerekir zannımca. Taciz olduğunu sanmıyorum. Bu meseleyi daha açığa çıkarmak için çeşitli örnekler verelim(radikalden normale gidelim ki ne demeye çalıştığımız daha açık olsun): Işid ifade özgürlüğü kapsamına giriyor mu; pegida toplantıları gösteri hürriyeti kapsamında mı; tecavüz zanlısı iyi hal indiriminden yararlanabilir mi; bir kavgada karşı tarafı hastanelik eden kişinin kaşı yarıldıysa vücut bütünlüğü zarar görmüş olur mu vb... Yukarıda ifade özgürlüğü, gösteri hürriyeti, iyi hal indirimi, vücut bütünlüğü gibi tamamen insan haklarını ilgilendiren kavramları saydık. Buna rağmen bu sorulara olumlu yanıt vermek neredeyse imkansız.

Demek ki sözcüklerden, kavramlardan ziyade; bu sözcük ile kavramların dahil oldukları ilişki önemli. Yukarıda verdiğin iki örneği ele alırsak; ilki taciz olarak kodlanabilirken, ikincisi kodlanamaz. Yani kadın olmaları yaptıkları bir hareketin taciz olmayacağı anlamına gelmiyor(ilk olay). İkincisinde ise, kadına olan nefretini kusmak için hazırda bekleyen bir kitle var. Bir şey olsa da, biraz daha kadın ezip kendimizi tatmin etsek diye bekliyorlar. İşte onları utandıra utandıra, kullandıkları söylemi hiç kullanamaz hale getirmek için; bu tip ifşalar kullanılmalıdır.

Toparlarsak kadının bir erkeği ifşa etmesi kesinlikle taciz olamaz demiyorum. Elbette kadının da taciz etme ihtimali var. Ancak aşağılamalar ve 'kadına' hak ettiği konumu alttan alta hatırlatmalar bu kadar açıksa ifşa edilmeli. Bu tiplerin aşırı islamcılardan bir farkları yok. Bunlar da kadının haddini bilmesi gerektiğini söylüyorlar metin altında.
  • protector  (17.11.15 16:52:17 ~ 16:53:44) 
@peggy kimsenin kadın düşmanlığı yaptıgı falan yok. "çirkef kadın" düşmalığı yapmaya ise herkesin hakkı var. kafasına göre adamın tezgahını dağıtırsa herkes ona düşman olur. olayı çarpıtıp senin anana bacına yapsalar lafına getirip feminizm savunmak da komik.


  • dafuq  (17.11.15 16:52:54) 
Bu Türkiye'ye özgü bir şey değil ki bu feministlik de değil. Feminazi dediğimiz insan tipleri her yerde mevcut. Mesela video oyunu dünyasının başına gelmiş en kötü şey feminaziler ve onların "white knight" destekçileridir. Her bir köşesinden rezillik akıyor.

www.youtube.com

Dünyanın en akıllı adamlarından biri ve grubu devrim niteliğindeki bir teknoloji geliştiriyor; gerizekalının sorduğu soru "grubunuzda niye kadın yok?" Adamların diyecek bir şey bulamamaları ve yüz ifadeleri her şeyi anlatıyor.
  • sesee  (17.11.15 16:54:25) 
@dafuq, feminist değilim ve antipatik göründüğünü söyledim, diğer yandan hak verdiğim noktalar da var.

ama tamam sustum, sakin:)

size iyi tartışmalar.
  • peggy  (17.11.15 16:55:39 ~ 16:57:16) 
hayal bilgisi, kestir kurtul kanka.

protector, senin de kestirmen için özel istek geldi.
  • tescillimarka  (17.11.15 16:59:44 ~ 17:08:49) 
abartmak istemiyorum ama nevin yıldırım diye bir kadın var ve bence boşuna hapis yatıyor.
nazlıgül daştanoğlu diye bir kadın vardı ve artık yaşamıyor çünkü ölmeyi seçti.
daha detaya girmek istemiyorum ama ahmet yıldız diye bir adamcağız vardı ama artık o da yok.
ben bunlar için zamanında utandım yeterince. lam mim eklemeden rahatça söyleyebiliyorum, mazlum kadın, gay, translardansa baskıcı bütün piçlerin öldüğünü, öldürüldüğünü, intihara teşebbüs ettiğini ve teşebbüslerinde başarılı olduklarını görmeyi tercih ederim.
  • kargn  (17.11.15 17:02:33) 
komikmiş


  • eksimeksi  (17.11.15 17:04:52) 
ortaçağda elinde tırpan ve meşalelerle insan öldürmeye giden halktan farkları yok. yani verdikleri tepki kesinlikle ilkelliğin dik alası.

feminist olmak tabi ki kötü bir şey değil ama bu şekildeki toplu psikozlar fanatizm ile ilgili kanımca.
  • zgrydn  (17.11.15 17:45:30) 
hayal bilgisi ve kargn benim de katilacagim seyleri söylemisler zaten. ben söyle bir noktaya dikkat cekmek istiyorum.

bu tur eylemler birbirini tetikliyor, iyi hoş oluyor, bence erkek terörü esecegine, biraz da kadin terörü essin. erkekler biraz "noluyo lan" desinler. ben isin orasinda degilim. ama o kamera ve facebook olmasa bu eylem olur muydu, yani kameraya alınamasa bir eylem, eylem olur muydu? bunu düsünmek lazim. bu işin sonu suraya gider. eline bir cep telefonu kamerasi alan bir arkadas ve 10 kisilik bir kalabalik eylem yapiyoruz diye giderler, eylemlerini görüntüye alir ve sosyal medya üzerinden paylasirlar. o eylemin amaci nedir, hedefi nedir, tam olarak nasil bir sonuc ve etki bekleniyor, eylem "televised" olduktan sonra bunlar giderek önemini kaybediyor. kameranin gücü, kamerayi kullananın faşizmi giderek eylemin hakikiliğinin önüne gecer. bu sebeple, bence bu eylem ve akdeniz de ve diger yerlerde olanlar da bir tiyatoradir, bir spectacle olarak medyanın dayattigi diger "gercek görüntülerden" farki yoktur. hanım kizimiz önce "buradan bayanlar geciyor" diyor sonra "kadınlar" diye düzeltiyor. henüz olgunlaşmamiş eylemcilerin eylemi ancak bir "gösteri" olabiliyor.
  • thewizardofearthsea  (17.11.15 19:57:32 ~ 20:01:05) 
belki bin kere söyledim böyle davranışlar, sözler, yazılar ne bilim basit, aptalca ama bu ülkede kadın olmak sana hakaret edebilirler, dayak yiyebilirsin, davranışlarınla hem karşı cins hem hemcinslerin istediği gibi dalga geçebilirler, yolda, otobüste atm kuyruğunda heryerde sizi sıkıştırabilirler, taciz edebilirler şikayet etmek için gittiğiniz polis gülüp kıçınızı rahatça elleyebilir demek. bu ülkede yaşayıp, tacize uğramamış kadın varsa hala anlamayabilir ama ben duyduğum her lafta, her tacizde o kişiyi öldürmek istiyorum. bişey yapamamak beni delirtiyo. sonuç olarak yaşananlar kadınları delirtiyo olabilir, karşılığında böyle anlamsız haraketler çıkabilir belki ama taciz etmekten daha utanılası değil yapmayın.


  • pamuk helvalar cebe  (17.11.15 20:19:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.