[]

Anıtkabir / Istanbul - Ankara düzenli yolculuk yapan var mı?

selamlar,

fark ettim ki bi kere anıtkabir'e gitmişim; o da çocukken.

bi gideyim diyorum, şimdiki aklımla göreyim.

Kasım ayında çok yoğunum. Aralık ayından itibaren herhangi bir cuma akşamı veya cumartesi sabahı Ankara'ya gitmek pazar günü de geri dönmek istiyorum.

yolyola, blabla gibi uygulamalara da bakarım daha sonra ama sözlük'ten/duyuru'dan birileriyle gitsek daha güzel olabilir.

düzenli olarak Cuma akşamı veya Ctesi sabahtan Ankara'ya giden var mı? Ya da Aralık'ta herhangi bir cuma/ctesi?
Veya Pazar günü dönüşte beraber gelebileceğim biri var mı buradan?

yolda muhabbet ederiz. siyaset - futbol konuşurum. müzik - sinema - edebiyat konuşursanız da dinlerim.
:)

 
Ya bambaşka bir öneri ile geleyim. Araba ile gitmek yerine zaten neredeyse aynı paraya -hatta belki daha ucuza- çıkacak olan treni öneririm. İki hafta önce gittim, arabayla gitmekten son anda vazgeçip treni kullandım. Zerre pişman olmadım.


  • polifonik osuruk  (17.11.15 09:39:47) 
@polifonik osuruk

siz anıtkabir'e mi gittiniz?

yani trenden inince anıtkabir'e nasıl gidiliyor?

biraz detay verseniz? nerden biniliyor nerede iniliyor? kaç dakika sürüyor? kaç kuruş ödeniyor? Hangi tren bu?
  • fatihkkk  (17.11.15 09:43:46 ~ 09:49:45) 
eğer kartalda falan oturmuyorsanız otobüsle gitmek trenle gitmekten daha kolay.


  • tescillimarka  (17.11.15 09:43:49) 
yüksek hızlı tren.

pendik'te binip ulus gar'da iniyorsunuz.

gar'dan anıtkabir'e yürüyebilirsiniz. olmadı taksi ile geçersiniz. eskiden arada tünel vardı, onu kapattılar. etratan dolansanız bile 10 dakikada rahat yürürsünüz bence. taksiyle de 10 lira ancak tutar.

istanbul'dan pendik yht garından biniyorsunuz. eskişehir üzerinden geliyor. 3,5-4 saat sürüyor.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (17.11.15 10:45:41) 
tren garından anıtkabir söylendiği gibi yürüme mesafesinde. üşenirseniz taksi 12-13 lira yazıyor. ben anıtkabir'e değil, ama anıtkabir'in hemen karşısındaki başkent hastanesi'ne gittim ziyaret için.


  • polifonik osuruk  (17.11.15 11:06:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.