[]

İstanbul'da büyük bir depremin gerekliliği

Şöyle büyük bir deprem olsa 1-2 milyon ölse süper olmaz mi.

Şehir yenilenir, gereksiz kalabaliklar ve marabalar göt korkusundan köylerine döner. Kentsel dönüşüm hizlanir. Daha modern bir sehir inşa edilir.


 
Mesela o ölenlerden biri sen olsan süper olmaz mı? Olur bence.


  • devilred  (17.11.15 07:46:07) 
modern bir şehir inşa edilecek olsa deprem olmadan da edilirdi. şu an koca bir beton yığınıyken koca bir harabeye döner. ülke ekonomisinin döndüğü yerde 2 milyon kişinin öleceği ölçekte bir deprem olursa da önce sen topuklarsın bence.


  • gmzo  (17.11.15 07:52:36) 
o dediklerinin hiç biri olmaz işte. ölen ölür üstüne aynı kalabalık olarak evsizlik, işsizlik, bulaşıcı hastalık gibi bir çok dertle uğraşmak zorunda kalırız. kentsel dönüşüm olarak da toki yıkıntıların, cesetlerin üzerine aynı iğrenç binalarını dikmeye devam eder.

kısaca istanbul yine aynı istanbul olur, üstüne bir de depremin getireceği olumsuz etkilerin yükü biner omzumuza..
  • nrmnm  (17.11.15 07:52:51) 
eksisozluk.com
Şehir yenilenmesi dediğin çoook uzun zaman alır.

  • aychovsky  (17.11.15 08:08:12) 
1-2 milyon az, en az 6 milyon gitmeli ki bir işe yarasın.


  • ravenudon  (17.11.15 08:11:10) 
merak ediyorum bu nasıl bir zihniyet?


  • zam sampiyonu domates  (17.11.15 08:11:39) 
Marabaların nişeyden korkyugu yok allah is4edi diyip işine devcam eder


  • cenkertem.afc  (17.11.15 08:12:32) 
Zihniyetin ve üslubun ayrı bir konu ama hiç bir şeyin senin sandığın gibi olmayacağına emin olabilirsin. Şehir on yirmi yıl geri gider, bi beş on sene de yerinde sayar. O gider sandığın insanların bir kısmı gitse de hırsızlık, yağma gibi işler için yeni yeni insanlar çıkar gelir, bir de bi şekilde yerleşir. Şehrin o halini görüp yaşayan insanların psikolojisi de cabası. İnşa edilmez ama diyelim ki edildi o insanların o hali, psikokojisi çözülmeden hiç bir anlamı olmaz o modern şehrin.
Söylenebilecek bir dünya şey var.
Gölcük ten bildirdim.
Ayrıca, önce sen kaçarsın +1 diyorum.
  • a perfect lie  (17.11.15 09:51:23) 
dünyaya asteroid çarpsa umrum olmaz. tek bakteriler kalsa, evrim 1 milyar yıl geri gitse üzülmem.


  • kargn  (17.11.15 10:39:56) 
ya bence depremi beklemeye gerek. fakirleri direkt gaz odalarına atıp öldürebiliriz. bu yolda canımı feda edebilirim. böylelikle ülke refah içerisinde yüzer. kişi başına düşen gelir artar, fakirler olmadığı için işsizlik olmaz ülke bir anda büyür. bu da benim fikrim, gerekli yerlere iletmeyi düşünüyorum.


  • mesene  (17.11.15 10:50:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.