[]

Sahibinden.com'daki 9bin liralik cihazi 3bin liraya veriyormus birisi

www.sahibinden.com


Aliyim mi sizce, guvenilir midir? Ne dersiniz?


"Çilek kaya" adli birisinden, yani bayandan ve hic kutusundan acilmamis. Bir sorun olur mu sizce? Alıyım mı?

 
kutuyu açınca içinden salatalık çıkmasın?


  • solskjaer  (16.11.15 14:15:26) 
ilan açıklaması bana samimi geldi ama yinede riske girme bence, istanbul'daysan geldiği gün git havalimanında buluşun gözünle gör derim.


  • tolga asp  (16.11.15 14:26:13) 
CD DVD bile var demis :) Dolandirici olsa bilgilerin dogrulugu konusunda daha dikkatli olurdu ama kadar fiyat araligininda ihtiyactan falan oldugunu dusunmuyorum.

Insan böyle bir cihazi 3000 tl ye anca calinti ve benzeri durumda satar.
  • VIPCH  (16.11.15 14:32:23) 
"BİLGİ: BİLGİSAYAR YURTDIŞINDADIR AYIN 17SİNDEN SONRA GETİRİYORUM GARANTİSİ FATURASI HERŞEYİ MEVCUTTUR. GARANTİSİ TÜRKİYEDE ULUSLARARASI NİTELİKTE OLUP 1 YIL GEÇERLİDİR. YANİ TÜRKİYEDE 1YIL GARANTİSİ VARDIR.
AÇILMAMIŞ KAPALI KUTUDUR JİLETİNLERİ ÜZERİNDEDİR.. FATURASI İLE BERABER TESLİM EDİLECEKTİR. YURTDIŞINDA OLDUĞUM İÇİN MESAJ ATABİLİRSİNİZ VEYA FACE DEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRSENİZ DAHA UYGUN OLUR EN KISA SÜREDE CEVAP YAZARIM. SADECE ALMAK İSTEYENLER İLETİŞİME GEÇSİN GEREKLİ BÜTÜN BİLGİLERİ YAZDIM. ÇANAKKALE DIŞI İÇİN KARGODA OLABİLİR"

diyor.

oncelikle elden alamiyorsaniz tesebbus etmeyin.

sonra bu urun cok buyuk ihtimalle refurbished

kronik sikintisi var mi bilemiyorum ama muhtemelen firmaya iade edilmis (belki tamir gormus veya parcasi degismis) ve tekrar satilmis bir urundur.

garanti kosullarina da dikkat edin. amerika'dansa 1 yil olmasi lazim apple garantisi. uluslararasi garanti verip vermediklerini bilemiyorum arastirin ve saticiya nereden geldigini falan sorun, garanti kosullari hakkinda konusun.

ariza durumunda turkiye'den almanin faydasi herhangi bir sikintida ucretsiz tamir/degisim imkani dogmasi. bazen mesela bir seri bilgisayarda ekran karti sikintili oluyor, anakarti yaniyor. bu durumlarda sorun yayginsa apple ucretsiz kart degistirebiliyor. yine pillerle ya da adaptorlerle ilgili bir sikinti oldugunda benzer garanti durumlari olabilir.

refurbished urun almak biraz sans isi, yurt disindan garantisiz, kayitsiz urunler getirmek de yine sans isi.

bu bilgisayarlarin en buyuk sikintisi, ram, islemci ve ssd'lerin anakart uzerinde lehimli olmasi. geriye ekran, kasa, pil, fanlar vs kaliyor. 2 gun sonra anakart yanarsa tamiri pahaliya gelebilir.

bunlari goz onunde bulundurun alirken.
  • idexo  (16.11.15 14:34:08) 
çilek diye isim mi olur la?


  • etna  (16.11.15 15:51:11) 
tahminim kutudaki serial number ile cihazinki farkli cikacak actiginizda. sonrasi olaylar olaylar. en iyi ihtimalle tamir gormus (refurbished) cihazdir.

elden olmadikca zaten alinmaz onun disinda da parayi vermeden acin, baslatin eger icinize sinerse alin.

oncesinde konusup anlasin ama "kutudaki seri numarasi ve bilgisayarinki ayni cikmazsa almam vs. diye". sonra vay sen jelatini yirttin durumu olmasin.

ek not: jelatini 1 tl'ye cekiyorlar. jelatinli olmasi sizi cezbetmesin yani.
  • brkylmz  (16.11.15 16:52:42 ~ 16:53:29) 
Almaktan vazgectim, kaldi ki su ana kadar yuzlerce kisi bu tuzak icin ziplamistir zaten.

Bana kesin dolandirici geldiler, ismi google layip bunu okuyan arkadaslar filan da kesinlikle almasin.

İnsan en azindan 1 telefon numarasi koyar.

Face demis, facebook unu da koymamis. Nice insan dolandiriliyor buradan, almayin.

Hadi illa alacaksaniz, yuzyuze gorup alin. Kimligini ve tc kimlik nosuna da bakin ve hatta yapacaginiz satis sozlesmesine bunlari da yazin.
  • scars dont fade  (16.11.15 17:08:12 ~ 17:10:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.