[]

fallout serisinin en iyi oyunu hangisi?

4 hariç diğerleri arasında en iyisi hangisi? 1'den başlayacak zamanım yok, 4'ten önce en az 1 tane oynamak istiyorum, o da en iyisi olsun ki devam etmek için hevesim olsun düşüncesindeyim. birbirinin devamı hikayeler çok mu, mesela 3'ten başlasam çok şey kaçırmış olur muyum? olayların geçmişi, kim kimin nesi onları öğrenirim ama önemli bir şey kaçırır mıyım sizce?




 
ben new vegas aldim gecen gun. ben de takipteyim.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (15.11.15 20:04:37) 
Oyunlar birbiriyle bağlantılı değil, istediğinizden başlayabilirsiniz. 1-2 zaten turn based izometrik açıdan oynanan oyunlardı. diyalog ağırlıklı, ben 1'i bitirdim ama bu devirde fazla keyif vermiyor. Oyunlarda ortak olan şeyler nükleer savaş sonrası post-apokaliptik dünyada geçmesi. Vault kavramı var, overlordlar tarafından yönetilen, insanların savaşta sağ kurtulabilmek için sığındığı yerler. Dışarda sağ kalmayı başaranlar var, vaulttan dışarı çıkmaya korkup, tüm hayatını vaultta geçirmiş nesiller var. Dünyada ghoul ve super mutantlar türemiş. devasa böcekler var yaşanan mutasyonlarla vs vs... Öyle bir dünya işte. Bir de dogmeat var ilk oyunda, sizin peşinize takılan bir köpek. Devam oyunlarına da koyabiliyorlar o tarz bir köpek sembolik olarak.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (15.11.15 20:14:33) 
new vegas oynayın. hepsini oynamadım (3'ü biraz başladım, o da iyi gidiyordu ama vegas'ta alıştığım bazı özellikler olmayınca ilerlemedim fazla) ama en iyisidir desem büyük çoğunluk katılacaktır. ana senaryo nükleer felaket ve vault sistemi zaten, 3 - nv arasında devamlık bi durum göremedim ben. belki bilardo. ama yok yok. :) sararsa yüzlerce saat oynarsınız, radio new vegas'ı özler arada açar yine oynarsınız. hem o arada 4'ün fiyat da düşmüş olur


  • kaichi  (15.11.15 20:55:49) 
hikaye bağlamında takip edeceğiniz bir durum yok. arkadaşların da bahsettiği gibi her oyun farklı hikaye ile ilerliyor. ancak fallout 1, 2 sonra 3 ve new vegas diye gitmeniz (evet fallout tactics bu listede yok) oyunun gelişimini takip edebilmeniz açısından önemlidir. en iyi oyunun da hangisi olduğuna biz değil siz karar verirsiniz böylece.

ben tactics hariç hepsinden büyük keyif aldım açıkçası. fallout 1 ve 2 bana çok büyük keyif verdi o dönemde. şu an oynasam belki aynı keyfi alamayabilirim. fallout 3 kim ne derse desin bence iyi bir oyundu. çok farklıydı elbette.. fps'ye ilk geçişiydi fallout serisinin. new vegas bu bayrağı bir adım öteye taşıdı ve fps ile de fallout çok eğlenceli olabilir demeye başladı insanlar.
  • givemesomesubstance  (16.11.15 07:50:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.