[]

beyin fırtınalatalım

toplumda ve de özellikle akademide yaygın olan "doktorayı sadece akademisyen olmak isteyenler yapar" düşüncesi doğru mu sizce? doktora yaptığı "halde" özel sektörde bulunmak isteyen insanın akademide tutunamamış olduğu görüşü peki? ufku açık olması beklenen insanlardan beklenenin aksine dar kafalılık dedikleri tam olarak bu değil mi?

buna benzer pek çok görüş duyuyorum, oldukça anlamsız geliyor bana bunlar. ya birini ya diğerini seçeceksin meselesi değil ki bu; kaldı ki iki taraf da birbirini pek çok anlamda geliştirebilir, ilerletebilir. bir şeyde uzmanlaşmak istemenin kötü görüldüğü ender ülkelerden biri sanırım türkiye.


 
Özelliklr araştırma ve arge alanında veya niş alanların danışmanlıklarında şu kadar pieycdi li uzmanla çalışıyoruz demek prestijdir fakat çoğu yerde phd li olmaya gerenk yok üdtüne düşeni yap yeter. O yuzden böyl bir görüş olması doğal.

Bununla birlikte alanınıza hakim olmanız özel sektöre geçmek için engel değil fakat doktorayı yapıp akademinin ta başında akademiyi terk etme+sıfır iş tecrubesi ile uanyana durunca ne onda tutunabildim ne bunda gibi bişey. Sonuçta doktoranın amacı bellidir
  • cenkertem.afc  (15.11.15 19:33:53) 
profesörlerin bile çoğu maaşı alıp cebe atmanın derdinde, bilimsel bi çalışma yapalım falan diye uğraşan yok. o yüzden millet her şeyi iş odaklı düşünüyor. eğer özel sektörde çalışacaksan doktora manasız, ya da akademisyen olacaksan özel sektöre hiç bulaşmamalısın gibi. ama özel sektörde çalışmak istiyorsan, uzmanlaşmayı da geçtim, sadece yeni bir şeyler öğrenmek için bile eğitime devam edebilirsin bence. milleti çok takmamak lazım.


  • bxgx  (15.11.15 19:37:01) 
sorunumuz tam olarak da "doktoranın amacı bellidir" cümlesi zaten. az önce aynısını sözlük'te birinin yazdığını görünce sordum bu soruyu da.


  • devilred  (15.11.15 19:38:34) 
Birak yahu, derdini sevesin sen onlarin.


  • stavro  (15.11.15 19:47:24) 
Özel sektörde doktoranın Maaş olarak pek bir katkısı olmaz. Ben doktoralıyım 5 istiyorum desen , doktoram yok 3 versen yeter diyeni tercih ederler. Bunun yanında iş tecrübesi de tercih sebebidir. Akademik dünya ile özel sektör çok farklı. Akademisyen Olmayı düşünmüyorsan 4 sene emek vermek büyük kayıp. Türkiye gibi kebapçı lahmacuncu profların bolca olduğu bir ülkede istesen de araştırma falan ciddiye almazlar. Herkes parasına bakıyor


  • Cruyff  (15.11.15 20:11:24) 
şuan doktora yapıyorum. alanımı çok sevmeme rağmen bazen çok bunaltıyor çünkü gerçekten zor. özel sektörde çalışacak olsam doktora yapmazdım sanırım.
özel sektörde işine yaramıyor o yüzden bu eziyeti çekmeye gerek yok diye düşündükleri için öyle söylüyor olabilirler.

  • şubatsonrası  (15.11.15 20:26:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.