[]

en güvenli avrupa ülkesi

fransa'yı gördük, istihbarat servisi ne iş yapar belli değil, ilginç. peki mesela almanya nasıl bu konularda? daha önce de "şu kadar şüpheli islamcı yakalandı" gibi haberler gelirdi, şimdi artar herhalde. sanki almanya biraz daha dikkatli bu konularda, öyle mi dersiniz? öte yandan mülteci sayısında da artış var tabii, risk biraz daha artmış oluyor sanki bu durumda.

avrupa alarm vermiş durumda gözüküyor da merak ettim.


 
Müslümanın olduğu hiçbir yer güvenli değil.


  • angelus  (14.11.15 23:30:18) 
terörü bu zamana kadar alttan alta ya da açık açık desteklemiş hiçbir yer güvenli değil.


  • mermize  (14.11.15 23:33:55) 
iskandinav ülkelerini pek bilemedigim icin konu disi tutuyorum. kalan ülkeler icinde de lüksemburg, lichtenstein gibi görece kücük ve fazla göcmen kültürü olmayan ülkeleri de cikarinca geriye kalan ülkeler icinde isvicre gibi geliyor.

uluslararasi iliskilerde pek suya sabuna dokunmadiklari ve ulusal güvenlik meselesini asiri önemsedikleri icin.
  • ben de  (14.11.15 23:34:27) 
Yabancilari iclerine almayan onlari kucumseyen dislayan ulkeler guvenli


  • Traveller  (14.11.15 23:36:04) 
telefondan editleyemiyorum. almanya konusunda nispeten haklisin. yalniz almanya ve göcmen mevzusu cok eskiye dayandigi icin her cesit insan var almanya'da.

sag veya sol ekstremist takilan insanlar sürüyle.
  • ben de  (14.11.15 23:37:44) 
Bence ingiltere. Hem ada olmasi hasebiyle daha iyi kontrol edilebilir hem de İngilizlerin sağlam istihbarat ağı var. İmparatorluk döneminden kalma tecrübeleri var. Commonwealth de cabasi


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (14.11.15 23:42:33) 
luxemburg, kimse iplemez orayı, kimsenin bir düşmanlığı da yok.


  • tetriste cubuk bekleyen adam  (14.11.15 23:45:17) 
120 kişi ölünce ülke güvenli olmaktan çıkıyor mu? terör saldırısı olmayan ama refah düzeyi düşük, sağlık şartları kötü, suç oranları yüksek ve ortalama yaşam süresi düşük çok ülke var.

sealand derim o zaman mis gibi ülke hiç terör yok.
  • icim urperiyor  (14.11.15 23:45:30 ~ 23:47:37) 
@icim urperiyor, devletin birinci görevi o topraklar içerisinde yaşayan insanların güvenliğini sağlamak ve yaşam hakkını güvence altına almak değil midir? bunu beceremeyen, üstelik bir sene içerisinde iki defa ciddi terör eylemini engelleyemeyen bir ülke tabii ki güvenli olmaktan çıkar. öyle basit olaylar da değil ki yaşananlar hani. bu arada diğer saydığın özelliklere sahip ülkeler değil konumuz, avrupa genelinden ve terörden bahsediyorum.

isviçre örneği bahsettiğim güvenli ülke tanımına uyuyor mesela.
  • soso  (14.11.15 23:50:27 ~ 23:52:48) 
@soso

Turkiye guvenli bir ulke midir?
  • Traveller  (14.11.15 23:55:37) 
Hollanda'da müslümanlara laf eden bir gazeteci fas asıllı bir Hollanda vatandaşı tarafından öldürülmüştü. Onun dışında bir olay olmadı Hollanda'da


  • iason cape  (14.11.15 23:56:39) 
ya güvenliden kastım, bir terör eylemini engelleyebilecek donanıma sahip olmaktı aslında. yani estonya'ya ışid dadansa estonya ne yapabilecek? :)

traveller; türkiye'de şansa yaşıyorsun yahu.
  • soso  (14.11.15 23:57:51 ~ 15.11.15 00:00:15) 
Kütahya tavşanlı çok güvenli mesela. Bin sene savaş olsa yine bi şey olmaz. Zorda kalırsanız bizim bir sürü ev var toplanın gelin hepinizi yatırıcak yer bulurum.

Misal yani.
Genç osman yours sincerely
  • i ve been mistreated  (15.11.15 00:15:44) 
isvicre bence.


  • bohr atom modeli  (15.11.15 00:32:22) 
kafanızda avrupa birliği denince ne canlanıyor merak ediyorum cidden:)

fransanın istihbaratıyla nasıl bağdaştırıyosunuz bunu hayret ediyorum:) yahu AB dediğin yer kendisine üye olan ülkelerin oluşturduğu ve ülkeler arasında sınırların "olmadığı" bir alan. dolayısıyla bulgaristanın ücra bir köyündeki örgüt AB'ye bağlı herhangi bir ülkede eylem gerçekleştirebilir. bunun için istihbarattan nasıl bi beklentiniz var? AB'nin handikapı bu zaten.

öte yandan soruna gelecek olursak AB'nin her yerinde yaşanır. riski sıfır olsun diyosan büyük şehirlerinden kaçınırsın. mesela Munih varken kimse Wiesbaden'a saldırmaz. ya da Berlin varken Erfurt'a(başkent olmasına rağmen sdfs). dolayısıyla gideyim avrupada yaşiyim diyosan büyük şehre yakın bi şehirde yaşayabilirsin. abi ben ölmiyim diyosan ona yapıcak bişe yok bugün bara gitmez terör saldırısından kurtulursun yarın kırmızı ışıkta dingilin teki çarpar ölürsün yapıcak bişe yok.

ha bi de istihbarat demişken ülkemizde istihbarat şebekesi var da ne işe yarıyor?:)
  • KidLazer  (15.11.15 01:21:57 ~ 01:23:01) 
dunyada herkes oldurulebilir, bunu unutma


  • baldur2  (15.11.15 02:00:36) 
kidlazer, neden bağdaştıramıyoruz ki? bulgaristan'ın köyündeki örgütün gelip elini kolunu sallayarak avrupa'daki herhangi bir yeri patlatabileceğini düşünmek ilginç geldi bana. her ülkenin kendine has güvenlik birimleri falan yok mu sonuçta? hiçbirinin birbirinden farkı yok diyorsun sen, pek mantıklı gelmedi bana. bu tür saldırıları hangi ülkenin gerçekleşmeden önleyebilecek imkana sahip olduğunu sormak istedim sadece. yoksa tabii ki türkiye ile falan kıyaslamıyorum. kendim de almanya'da yaşıyorum zaten. ha, ölüm korkusuyla da alakası yok tabii ki yahu, benimkisi merak sadece. zira, metroda giderken bir anda vücuduna demir girenlerin ülkesinde doğmuş büyümüş insanlarız :)


  • soso  (15.11.15 10:23:16) 
evet var tabiki her ülkenin istihbaratı. ancak şöyle düşün: terör örgütlerine imrenen bir takım AB üyesi vatandaşlar ki çoğu eğitimli oluyor, deep web veya vpn kullanarak istedikleri örgütsel bilgiye ulaşabilirler. istihbaratların bunu takip edebilmesi ne kadar mümkün? 503 milyonluk nüfusa sahip bir birlik sonuçta burası. dolayısıyla terör eylemi düzenlemek isteyen kişiler gerekli istihbaratı aldıktan sonra belirlenen noktada eylemi gerçekleştirebilir. ben almanyanın 30k nüfuslu bir şehrinde okuyorum. istanbulun en küçük semtinden bile küçük yani:) 2,5 yıldır hatırladığım tek olay Netto marketten ürün çalan öğrencilerdi polisi bugüne kadar maksimum 10 kez falan görmüşümdür. bu ve benzeri şehirlerde ne kadar kolaylıkla gizlenebileceğini hayal edebiliyo musun? ki 2 tren ötede öyle köyler var ki 4 haneden oluşuyor. eğer bana 9/11 istihbarat hatasımıydı dersen cevabım kesinlikle evet hatta bunu terör örgütünün bile gerçekleştirmediğini düşünüyorum. ancak paris olayı eğer gerçek bir terörist eylemse istihbarat hatası demek yanlış olabilir. kaldı ki internet denen ortamda trilyon tane yanıltıcı bilgi var yarım milyar nüfusun içinde bazı gerçekleri ıskalamak imkansız değil diye düşünüyorum.


  • KidLazer  (15.11.15 12:16:09) 
az evvel forumda denk geldim

www.slate.com

gördüğün gibi iletişim için trilyon tane yol var:)
  • KidLazer  (15.11.15 12:25:52) 
avrupada gormedigim ulke kalmadi, anakita da her ulkede multeciler ve de farkli irktan insanlar yasiyor. lihtestayn'da bile 3 tane turk kebapcisi gormustum. iskandinav ulkelerinnispeten guvenli gozukse de oyle degil. norvec'te sokakta yatarsiniz bisi olmaz ama adam kalkip bir okul dolusu insani oldurmustu. kaldi ki norvec in 3n ucra koselerinde bile uzakdogulu ve afrikali insanlar yasiyor. neyse ada ulkeleri kesin cozum. sogugu seviyorsaniz gronland yok biraz sicak olsun derseniz izlanda ve faroe adalarini tavsiye ederim. havasi da mis insani da.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (15.11.15 12:39:09) 
İskandinav ülkeleri güvenli gibi gözükse de şu an Avrupa'nın en ırkçı ülkelerini İskandinav ülkeleri oluşturuyor. Yani öz hakiki İskandinav çocuğu değilsen burada da ırkçı terörüne maruz kalman gayet mümkün. Bir de bu adamlar insan hakları konusunda acayip ileri seviyede olduğu için bu tip olaylar yaşanmayacağını zannedip karşı önlem almak akıllarına gelmiyor pek, risk o nedenle artıyor.


  • angelus  (15.11.15 12:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.