[]

Hayatınızı Değiştiren Söz Var Mı?

Başlık biraz iddialı oldu ama merak ettiğim, birinin söylediği bir söz olur, yazıdaki bir cümle olur, bir filmden replik olur somut bir şekilde hayatınızdaki herhangi değişikliğe yol açtı mı?

Tabii hepimiz için yüzlercesi mevcuttur illa, hayatımız böyle şekilleniyor nihayetinde ama akılda kalıcı bariz olaylardan bahsediyorum.
Ya bir gün şöyle bir cümle okudum ve sigarayı bıraktım, birisi bir cümle kurdu ve et yemeyi bıraktım gibi..

 
sigir jelatini okudum jelibon yemegi bıraktım


  • all girls dream  (14.11.15 21:28:03) 
akademik hayat cok strese sokuyordu, asistanlardan biri, hocalar cok iyi yapialn bir seyi de cok kotu yapilan birseyi de zaten unutuyorlar dedi, bir anda simsek cakti, ne basarisizliklara cok uzuldum ondan sonra, ne de basariya cok anlam yukledim. napiyorsan kendin icin, hersey unutulur.


  • mavicorap  (14.11.15 21:33:01) 
"cok da seyapmamak lazim"
Gerci hayatimi degistirmedi, ben zaten cok da seyapmiyorum.

  • stavro  (14.11.15 21:41:43) 
everybody lies, altyapısı ile birlikte.


  • tescillimarka  (14.11.15 21:50:37) 
"hakkın var"

"x'e hakkın var" gibi... "kızmaya hakkın var, yargılamaya hakkın var, küfür etmeye hakkın var" gibi...
  • whimsical  (14.11.15 21:53:47) 
evet. babamın söylediği iki söz. çok da iyi iki sözdür kendisi.

ite bulaşmaktansa çalıyı dolaşmak iyidir.

çamura taş atma üstüne sıçrar. hep de kavga etmek ikinci planda kaldı benim için.
  • yamuklu sucurta  (14.11.15 21:54:28) 
Aynen.


  • kablelvuku  (14.11.15 22:10:32) 
  • baba jo  (14.11.15 22:12:44) 
tersine dünya okulunda okuyup cok etkilendigim söyle bi sey var eduardo galeano imzali:

"güney'in bakış açısına göre , kuzey'in yazı kıştır.
bir solucanın bakış açısına göre , bir spagetti tabağı orjidir.
hinduların kutsal bir inek gördüğü yerde, başkaları koca bir hamburger görür.
hipokrat'ın, galeno'nun, maimonides'in ve paracelso'nun bakış açısına göre, hazımsızlık diye bir hastalık vardı, ama açlık diye bir hastalık yoktu.
cardona köyü'ndeki komşularının bakış açısına göre, yaz kış aynı elbiseyle dolaşan toto zaugg müthiş bir insandı:
- 'toto asla soğuk almaz'. diyorlardı.
toto birşey demiyordu. soğuk alıyordu. alamadığı şey paltoydu. "
  • ben de  (14.11.15 23:08:34) 
eppppey karamsar ve suicidal oldugum donem "don't cry because it's over, smile because it happened" quote'u beni hayata dondurmustu diyebilirim. sonrasinda girdigim surecte de "Savaşan kaybedebilir, savaşmayan çoktan kaybetmiştir" sozu benim itici gucum olmustu yilmaya yaklastigim vakitlerde. tabii farkli amaclarla soylenmis sozler bunlar ama ben kendi hayatima yorup kendi amacim dogrultusunda kullandim bunlari. che soylemis mesela ikincisini, ben libo$um :s


  • hjarteblod  (14.11.15 23:18:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.