[]

paris terör saldırıları ile ilgili bazı noktalar

1. Bu terör neden fransa'da olunca dünya ayaga kalkiyor? Ayni ışid daha gecen gün bizi vurdu ve o kadar insanimiz öldü, kimsenin umrunda olmadı.bu algı yönetimine bizim medya da katiliyor. Bizdeki saldiriya yaabanci medya sagır ve kör iken ntv nerdeyse 24 saattir canli yayin yapiyor. Tam olarak nedir bu pisligin sebebi?

2. Bu olay Fransiz istihbaratinin yetersiz kaldiginin isareti midir?

3. Ben g20 den hemen sonra türkiyenin de katildigi cok buyuk bir ışid harekatı bekliyorum. Sonucta işin ucu fransa yani avrupaya dokundu. Sizce?

 
1. Bizimkilere nasin yasagi geliyor. Gelene kadar 24 saat yayin vardi


  • la noix  (14.11.15 19:51:51) 
1- Sabahtan beri ben de ayni soruyu soruyorum. Dunya genelinde muthis bir sosyal medya dayanismasi da basladi bugun. Ankara patlamasinda sadece turklerin tepkilerini goruyordum facebook'ta.

2- Hic sanmiyorum yetersiz falan olduklarini. Bunlar danisikli dovusler bana sorarsaniz.

3- Isid'i bitirecek kapsamli bir hareket hic beklemiyorum. Bir Suriye macerasi olur ama Isid'in yok edilecegini kesinlikle dusunmuyorum. Kimi bombalarlar, kimne ates acarlar bilmiyorum ama Isid kalacak diyorum. Tv'de Isid bombalaniyor diye bol bol haber goruruz ama.
  • stavro  (14.11.15 19:55:44) 
victor hugo cevaplasın sorunu

pariste bir adam öldürürse bu bir cinayettir doguda elli bin insan bogazlanırsa bu sadece bir meseledir.

emin ol fransızların büyük kısmı tr deki işid patlamasına mutlu bile oldu, şahid oldugum cokk cırkın olay oldu bu sene fransada ınanılmaz dusmanlıkları var turklere ve muslumanlara
  • speranza  (14.11.15 19:55:44) 
1. Toplumların genel kesimlerine(çoğunluğa) baktığımızda, 'bazılarının daha eşit' olduğunu görüyoruz. Bununla beraber, insan beklenmedik olaylar karşısında da şaşırıp daha çok tepki gösteriyor. Sebebi bu ikisinin birleşimi bence. Ancak dünyanın pek çok yerindeki, farklı ideolojilerden sol hareketler hepsine tepki gösteriyor ellerinden geldiğince. Oldukça azınlık ama.

Ek olarak acıları yarıştırmaya kalkmak da ayrı bir tehlikeli yol.

Son olarak da, ortadoğudaki ölümler, göçmenler için herhangi bir şey yaptın mı? Eğer yapmadıysan çoğunluğa(mainstream'e) kızamazsın, neden tek tarafı düşünüyorsunuz diye. Önce kişinin kendisinin harekete geçmesi gerekiyor, etrafta suç bulacağına.

2. Evet, iki olayda da(charlie hebdo) zafiyet çok belli.

3. Bugün Viyana'dan anlaşma çıktı. Ancak zannımca kuzeyden Suriye Demokratik Güçleri ve güneyden Suriye silahlandırılıp paylaşım yapılacak. Doğrudan asker gönderilmez diye tahmin ediyorum. Elbette bu konuların uzmanı sayılmam, rastgele bir düşünce benimki.
  • protector  (14.11.15 19:57:40 ~ 19:58:56) 
1-) ingilizcem gelişsin diye lbc dinliyorum. patlamadan sonra sürekli bu olay konuşuldu. her aradan sonra direk bu konuyu değerlendiriyorlardı ki hatta canlı bağlantı falan yaptılar.
bizim medya konusunda ise katılıyorum. evet genelde bizimle ilgili bir olay olunca yayın yasağı olmasa bile konuşulmuyor. şehit haberlerinin köşelere iliştirildiğini unutmayalım.

2-) bilemiyorum beni aşar.

3-) cumhurbaşkanları savaş geliyor dedi zaten. olağanüstü hal ilan edildi.
  • yuz kiloluk bir zenci  (14.11.15 20:02:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.