[]

antihistaminik ilaçlar hakkında

Alerji tedavisine yönelik antihistaminik tabletleri sürekli veya uzun süreli kullanmamızın sağlığa bir zararı olur mu? Yoksa her seferinde 5-10 gün kullanıp bırakmak mı lazım?




 
ben 3 yıldır hıç bırakmadan kullanıyorum. doktoruna danış. ben ömrümün sonuna kadar kullanacakmışım doktorun dediğine göre.(heyet raporum neyin var o kadar düzenli kullanıyorum)


  • kuzey li  (14.11.15 18:46:48) 
@kuzey li

Sizdeki alerji nedir? Ayrıca kullandığınız ilaç ne?

Doktorum "10-15 gün kullan" diyerek yazmıştı reçeteyi bana. Kullandım, iyi de geldi ama bırakınca belirtiler bir süre sonra yine ortaya çıkıyor. "Sürekli kullan" veya "nüksettikçe kullan" gibi bir şey dememişti doktor. Sürekli doktora gitme lüksüm de yok.

En son eczaneye reçetesiz antihistaminik almaya gittiğimde eczacı "Bunlar uzun süre kullanılmaz" diye uyardı da ondan işkillendim.
  • youkoso hitori bocchi  (14.11.15 19:09:25 ~ 19:14:03) 
doktor demediyse kullanmayın. sürekli gitmesenizde ilacı bırakında tekrar nüksettiğini söylerseniz ona göre bir tedavi uygulanmaya başlanır ve ya alerji testiyle sebebi bulunur ona göre bir tedavi uygulanır.


  • kuzey li  (14.11.15 19:15:20) 
Test yapıldı zaten. Toz alerjisi çıktı. Gerçi nasıl bir şeyse en tozsuz ortamda da canımdan bezdirdiği oluyor... Anlamadım gitti.


  • youkoso hitori bocchi  (14.11.15 19:17:17) 
ben de aerius diye bir ilaç kullanıyorum. bir hafta oldu yaklaşık. bugüne kadar sorun yoktu ama bugün hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak çok yorgun hissetttim kendimi.. ilaçtan dolayı olabilir diye düşündüm ama emin değilim.


  • buffy de vampir sayılır  (14.11.15 19:19:46) 
@buffy emin olabilirsin neredeyse hepsi yorgunluk halsizlik yapıyor, eskiden kullanıyordum aeirus birde ben yan etkisini bilmediğimden sabahları içiyordum tüm gün üzerimden kamyon geçmiş gibi oluyordu. :D


  • kuzey li  (14.11.15 19:24:11) 
@buffy

Antihistaminiklerin 2 çeşidi oluyor sanıyorum. Biri sedatif, diğeri non-sedatif. (Kutunun üstünde yazar). Sedatifler yorgunluk hissi verir, uyku yapar diye okumuştum. Non-sedatiflerde o kadar olmuyor diyorlar ama bende o da yorgunluk hissi yarattı.
  • youkoso hitori bocchi  (14.11.15 19:29:00 ~ 19:30:22) 
uzun süreli kullanmanın zararı olmaz ama yine de şikayet oldukça kullanmakta fayda var.


  • fayfim  (17.11.15 13:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.