[]

meyve yemek elzem mi?

vitamin ihtiyacımızı sadece sebzelerden karşılasak;

-meyvelere ihtiyaç kalıyor mu?

-meyvelerin vitamin dışında vücudumuzun ihtiyacını karşıladığı bir unsur var mı? şunu, şunu sadece meyvelerden alabiliriz/almalıyız gibi bir durum var mı?



teşekkürler, iyi hafta sonları.

şarkı: www.youtube.com

 
değil. kalmıyor. var. yok.


  • kaledekiyalnizlik  (14.11.15 11:35:35) 
Meyveler insanlik tarihinden cok daha sonra yenebilir hallerine gelmislerdir. Cogu zehirliydi zamanla evrildiler pek cok farkli sekilde. Dolayisiyla hayir elzem degildir.


  • floydian  (14.11.15 11:40:00) 
Açık konuşmak gerekirse, meyveler kontrolsüz tüketimde en az işlenmiş gıdalar kadar zararlı. Zira fruktoz vücuda girdiğinde hiçbir işleme maruz kalmadan kalın bağırsaktan karaciğere geliyor ve burada sadece küçük bir kısmı metabolize (triozfosfata dönüşür o da glukoza dönüşür) olup kalanı olduğu gibi yağa dönüşüyor. İnsülin salgılatmadığı için enerji olarak da depolanmıyor, aynı nedenden dolayı doyma hissi de yaşatmıyor. Yani başı bozuk bir şekilde direkt yağa dönüşüyor.

Sebzelerde durum farklı. Sebzeler sakkaroz (yarı yarıya glukoz/fruktoz) ürettiği için en sağlıklı gruba giriyor. Yani tüketildiğinde vücut sonuna kadar sindirip vitaminini minarelini lifini sömürüp her şeyini kullanıyor. Ki olması gereken sağlıklı sistem de bu. Meyvelerdeki vitaminler mineraller lifler daha sağlıklı şekilde sebzelerde de var.
  • angelus  (14.11.15 11:44:56) 
kardeş google'a anal apse yaz, görsellere falan bak bi önce, sonra ekşiye yaz aynısını biraz oku.. bu olay yeterince lifli beslenmeyenlerin başına geliyo, sonra elinde ne varsa yavaşça yere bırak ve meyve kemir..


  • confessions of an adman  (14.11.15 11:45:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.