[]

Ukrayna Hava Yolları vs THY

Selam,

Yakın zamanda New York'a gideceğim. Mal olduğum için bileti hala almadım, sanki bir şey çıkacak da iptal etmem gerekecek gibi bi his oluyor içimde tam alacakken. Neyse, asıl konuya geleyim.

THY'nin ekonomi sınıfı biletlerinin direkt uçuşlarının fiyatı ile bu Ukraynalı şirketin Business sınıfıında bilet fiyatları aynı. THY 12 saatte varıyor, Ukrayna üzerinden giden uçak 14 saatte, Kiev aktarmalı gidiyor.

Genel olarak Ukrayna diyince bi korku salıyor milleti ama araştırdım biraz kaza vs durumlarını THY'den çok daha iyi durumda görünüyor. Uçuşlar yüksek oranda rotarsız falan. Uçak içi ikramları iyi kötü umrumda değil ama ektra bagaj hakkı ve yatabilen koltuklar mantıklı geliyor, aynı parayı vereceğim sonuçta. Artık orda alırım diye yanıma almadığım bir sürü şeyi götürebileceğim ne güzel. (uzun süreliğine gidiyorum)

-Bu şirket ile Kiev Aktarmalı gittniz mi bir yere? Nasıldı, aktarmalarda vs sorun çıktı mı? Tavsiye eder misiniz yoksa rahatsız THY ile mi git dersiniz?

 
Direk gitmenin avantajı
1-thy konforu
2-sure
3-thy nin 3 jfk seferi olmadı ve iptal vs durumunda sahip çıkması
Aktarma ve ukrayna havayolları konusunda hiç bir fikrim yok fakat bekleme süresi ve vasat hizmet anlayışı olduğunu tahmin ediyorum ayrıca thy IST jfk arası maks 10 saat
  • steward  (13.11.15 22:33:23) 
hiç kullanmadım onu ama düşünmeden business git derim. thy'nin uzun uçuşlar için koltukları çok dar. biraz uzun boylu biriysen eziyet gibi geliyor. yatan koltuk olsun, ikram olmasın ben yine yatan koltukta giderim.

mesela ben en iyi yolculuğumu american eagle ile şikago'dan istanbul'a gelirken yapmıştım. uçağın koltuklarında ekran yok, bira dışında içkiler paralı ve pahalı, yemekler dandik. ama uçak boştu ve 5'li koltuklarda yayıla yayıla geldim. o yüzden çok rahattı.
  • himmet dayi  (13.11.15 22:33:50) 
kiev aktarmalı gidip geldim, çok da memnun kaldım. gerçi kısa mesafe olduğu için ikram falan yoktu ama hostesler acayip sevimli ve güleryüzlüydü. rötar, gecikme ve bagajlarla ilgili de hiç sorun yaşamadım.

ben tavsiye ederim şahsen.
  • tolga asp  (13.11.15 22:34:01) 
2 sene once Amsterdam'a gitmistim Kiev aktarmali. Rotar vs, hicbir sey olmadi. Ucaklar da gayet yeni ve temizdi. Hatta kis icin birkac seyahat planim bar Avrupa'ya, fiyatlar yine Uhyde gayet uygun gorunuyor, muhtmelen yine oradan olacagim. Ayrica bildigim kadariyla tk ile kod paylasimi da yapiyorlar, kotu bir havayolu degil kesinlikle.


  • kint  (13.11.15 22:38:29) 
uçuşların rötarlı olmasinin havayollari ile bir ilgisi yok.


  • merak ediyorum  (13.11.15 22:43:49) 
ankara aktarmalı antalya uçmakla kiev aktarmalı new york uçmak arasında fark yok.

kiev aktarmalı polonya uçtum. gayet normal. sadece kievde polis değil asker görev yapıyor. işte 1-2 saat havalimanında duty free falan gezer vakit öldürürsünüz ama business uçarsınız. ben olsan ukrayna hy ile uçardım.
  • gliderpilot  (13.11.15 23:19:24) 
kiev aktarmalı londra gittim uygundu. kiev'e giderken atıştırmalık, kiev-londra tam yemek verdiler. ekonomide gittim ben beğendim.
valiz hakkından emin ol ama, thy ny'ye iki valiz hakkı veriyor ukrayna da öyle miymiş. bir de bu iki valiz hakkı tr-kiev uçuşunu da kapsıyor mu sor öğren.

  • mesgul ve huzursuz  (13.11.15 23:23:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.