[]

yeni ehliyet almış biri rahatça trafiğe çıkabilir mi?

Ben Geçen mayıs ayında ehliyetimi almıştım. O zamandan beri de direksiyon başına geçmedim. Gayet iyi sürüyordum, direksiyon hocam da beğeniyordu. kasımın sonuna doğru antalya'da gezi amaçlı araba kiralamayı düşünüyorum. Otomatik vitesli olur büyük ihtimal. Sizce riskli mi, yoksa hiç korkmaya gerek yok mu, direksiyonum iyi çünkü




 
iyi(idi). risk almaya değecek bir konu değil bence. en ufak hatada en azından maddi zarara girersiniz. bi sonraki aşama can kaybı. en kötüsü de siz yaşarken başkasının ölümüne sebep olmak var, vicdan muhasebesi var.


  • icim urperiyor  (13.11.15 22:21:43) 
tamamen tecrübe ile alakalı. korkmaya gerek yok dikkatli olacaksın sadece, stresli bir durum olursa panik yapmaman gerektiğini unutmamalısın.

antalya'nın trafiği bir acayiptir bu arada, bilgin olsun..
  • nrmnm  (13.11.15 22:24:30) 
riskli. direksiyonun yeterince iyi olsaydı, kendine güvenseydin böyle bir soru sorman gerekmezdi diye düşünüyorum. kendine güvenene kadar riskli.


  • whimsical  (13.11.15 22:24:36) 
valla ben ehliyeti aldigim gun cikmistim, cok iyi degildim ama kaza yapacak kadar kotu degildim. direkt istanbul trafigine daldim. iki ay sonra canavar olmustum. kullanmadan olmaz. ama cok dikkatli olun. maddi zarar bi sey degil de...

yaninizda bilen biri olsa guzel olur.
  • bohr atom modeli  (13.11.15 22:37:47) 
ben aldigim ilk gun ciktim. kardesim de dosyayi aldigi gibi trafige cikmaya basladi.
bi kac aylik ehliyete araba kiralamayabilirler yalniz. profesonel firmalar en az bir yil tecrube sarti sunuyor diye kalmis aklimda.

mahalle arasi rent a carcilar da genelde bayaa bi hasari size kitlemeye falan calisabiliyor.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (13.11.15 22:48:10) 
şehir içinde en az 1500-2000 km araç sürmeden şehirlerarası trafiğe çıkmak risklidir...


  • 2 tostos turan  (13.11.15 22:54:55) 
yeni ehliyet almış biri trafiğe çıkmazsa araba sürmeyi kolay kolay öğrenemez.

buradaki tek riski kiralık araçta görüyorum. ancak otomatik vitesli araçta kaza yapma riskiniz tabii ki daha düşük.

ben ehliyeti aldıktan 1 hafta sonra araba alıp ilk gün sabuncubeli (izmir-manisa arası) yollarında kullanmıştım. kendine güvenmelisin.
  • himmet dayi  (13.11.15 22:55:58) 
Hiç otomatik kullandın mı ? Ehliyet için derslerde manuel kullandırıyorlardı ?


  • lilidance  (13.11.15 23:03:55) 
anladığım kadarıyla anlatya'yı da bilmiyorsun. yani yabancı olduğun yerde o topa girme bence.


  • bobinhoo  (13.11.15 23:10:26) 
ben ehliyetimi aldığım halde babam bana stajyer şoför muamelesi yaptığından bir kaç ay -bakın bir kaç ay diyorum öyle iki kere falan değil- yanımda kendi olmadan kesinlikle trafiğe çıkarttırmadı. bu olayın benimle ilgili olmadığını, ben ne kadar iyi kullanırsam kullanayım trafikte diğer insanların da hatalarını tolere edebilecek durumda olmak ZORUNDA olduğumu iyice kafama yazdı. bu yüzden kesinlikle ama kesinlikle kendinize güvenseniz dahi yanınızda refleksine, direksiyon hakimiyetine güvenebileceğiniz biri olmadan trafiğe çıkmayın. insan canı bu, olay sizin iyi kullanmanızla da bitmiyor. trafikte ölümcül kazalar yapıldıktan sonra suçlu tarafın karşıdaki olmasının bir anlamı yok. sizin bunu ön görebilmeniz mümkün olduğunca az hasarla durumu kurtarabilecek durumda olmanız gerekiyor.


  • yorke  (14.11.15 00:54:23) 
bence çıkmasın.


  • nano mercy  (14.11.15 01:14:50) 
Araç kiralayamazsın zaten.


  • [silinmiş]  (14.11.15 08:05:34) 
bi şekilde trafik alıştırması yapman lazım. git kirala bence. yalnız kurumsallar kiralamaz sana 2 yıllık ehliyet istiyorlar. bir de dikkatli sür :)


  • yuto  (14.11.15 22:16:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.