[]

Nasıl senarist oldunuz?

Evet alanı epey daraltan bir soru sordum ancak belki birileri denk gelir de yanıtlar. Ben kime sorsam film/dizi sektörüne "tanıdık" olmadan girilemeyeceğini söylüyor. Nitekim arkadaşın arkadaşı ekolünden adı geçen herkes de bu işi x'in vasıtasıyla y'nin yardımıyla başardığını söylüyor.

Çok uzun bir süredir bende kendi çapımda çabalıyorum, sağa sola mail atıyorum, kimseden geri dönüş alamadım. Bu işe bir ucundan artık başlamak istiyorum. En azından birileriyle tanışıp bunun üzerine konuşmak istiyorum.

Yanıt gelmezse bu duyuru bir süre sonra kendini imha edecek.

 
valla benim senarist arkadaslarim dedigin gibi hep tanidikla bulasti bu islere. bu isin bi sinavi vs olmadigi icin kisisel referanslar cok onemli oluyor ise ilk adimda.


  • rentts  (13.11.15 22:04:31) 
Senarist arkadaşların varsa seni bir film şirketine, günlük dizi için diyalog yazarı olarak işe alırlar, orada sen diyalog yazarsın, biri kurgu yapar olay örgüsünü yazar,senin gibi üç beş kişi de diyalog yazar. sorumlu olduğun belli karakterler vardır, sahneleri bölüştürürler.

sonra orada çalışan bu diyalog yazarı çıkar ve "ben senaristim" der.

o senarist falan değildir.

özetle, en doğrusunu yapıyor ve başı sonu belli bir şeyi film şirketlerine gönderiyorsan er ya da geç yaptığın iş iyiyse filmini alırlar.


Tanıdık bulmaya gerek yok. Yaptığın iş iyiyse herkes seninle tanıdık olmak ister çünkü cücük gibi edebiyat bilgisi ve azıcık okumayla dizi yazılan bir ülkede sahici bir senarist hemen fark edilir.
  • kalemdefter  (13.11.15 22:14:32) 
Gönderiyorum göndermesine de ellerine ulaştığından dahi şüpheliyim. Üstelik bir yandan da yazdıklarımı izinsiz kullanırlar mı telaşındayım.


  • osurmaya mi geldik  (13.11.15 22:19:02) 
Yazdıklarınızı kullanmazlar.
Siz de kendinize iadeli taahhütlü olarak posta yollayın.
Bu olası bir sorunda mahkemeye tespit davası açınca haklarınızı korumanız anlamına gelir.

Tasdix benzeri siteler var onları da kullanabilirsiniz.
Hikayenizden kırpıp kullanabilirler, hiçbir mahkeme de size hakkınızı vermez, hikaye anonim bir şeydir, falancanın da aklına gelmiş olabilir.

Okumuyorlar diyorsanız, okumuyorlar genel olarak zaten, ısrarcı olursanız okurlar. Yazdıklarınız ellerine ulaşıyordur endişeniz olmasın.
  • kalemdefter  (13.11.15 22:20:53 ~ 22:22:55) 
Bir de senarist arkadaşım yok. Arkadaşın arkadaşlarına sorduğumuzda da "ağbi ben zor girdim zaten yardımcı olamam" diyorlar.


  • osurmaya mi geldik  (13.11.15 22:25:14) 
Doğru demişlerdir ancak bu sektörde öyle ufak diyalog yazarı vb. olarak çalışanlar zaten bunu pek az bir çevreyle kısıtlı tutmak isterler, rekabet etmekten korkarlar, işlerinden olma endişesi taşırlar.

O yüzden öyle bir şirket varsa, git ve görüş.
En azından bir tane patron, yetkili biri vardır, onu gör.
O desin ihtiyaç yok diye.
  • kalemdefter  (13.11.15 22:27:26) 
@kalemdefter

Teşekkürler. Cevaplarınız en azından mücadele edecek gücü bulmama yardımcı oldu :)
  • osurmaya mi geldik  (13.11.15 22:30:20) 
bir arkadaşım var, boğaziçinde bambaşka bir bölümde okurken Altyazı dergisinde bir şeyler yapmaya başlamış, sonra tanıdıklar vs. derken dizi senaryosu yazan bir gruba girmiş oradan yürüdü ünlü birkaç dizide yazdı. O bakımdan evet bir şekilde çevre edinmek önemli gibi.


  • rodriguez2  (13.11.15 22:40:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.