[]

ayakkabıları nasıl dezenfekte ederim (içini değil de dışını)

spor ayakkabıların tabanlarını dezenfekte etmek istiyorum.
ayakkabı yıkayan bir lostra / kuru temizleme vs bilen var mıdır?
vurgulamak istiyorum ki ilgilendiğim şey ayakkabının iç astar temizliği değil, dış temizliği ve tamamen dezenfekte olması.

bir şey bulamassam tabanı geçmeyecek kadar suya çamaşır suyu dökerek kendim yapacağım.

selamlar,

 
aseton


  • greenplease  (13.11.15 16:23:15) 
Nemli bir beze çamaşır suyu döküp altını iyice sil. Yarım saat bekletip, duru suyla ıslattığın bezle sil. Ben öyle yapıyorum.

Yalnızca altını silsen temizlenir diye düşündüm. Her tarafını silersen soldurabilir.
  • old possum  (13.11.15 16:29:26 ~ 16:30:43) 
çamaşır suyu deforme ediyor tabanı bir süre sonra kuruyor ve çatlama olur onun yerine.eczaneden jel alkol al tabanlara sür mis olur.


  • jamswety  (13.11.15 16:37:06) 
makinede yıkasanız? çamaşır suyu zarar verebilir. amaç dezenfekte etmekse bence kabasını deterjanlı suyla aldıktan sonra izopropil alkolle silinebilir. ama bunu da küçük bir noktada deneyin, sulandırarak kullanın derim.


  • orient blue  (13.11.15 16:38:51) 
Ben camasir makinesine atarim. Bazi kunduralari bile makinede yikiyorum. Hicbir sey olmuyor. Yeni gibi cikiyor.


  • Traveller  (13.11.15 16:56:26) 
çamaşır suyu kesinlikle.


  • nano mercy  (14.11.15 00:56:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.