[]

avukatlara soru - icralık durum

2 sene önce lanet olası bir güzellik merkezine gidip bir paket satın aldım (lazer epilasyon). toplam 1000tl tutarındaki ödemenin 600TL'sini bankadan havale, 400 TL'sini elden verdim.
bu esnada hizmetten memnun kalmadım, iptal etmeye çalıştım ama bir sürü kesinti ıvır zıvır yapacaklarını söylediler, daha zararlı çıkacağımı düşünüp hadi neyse gitmeye devam edeyim dedim.
bir ara firma el değiştirdi, bir şeyler oldu. randevu alamadım. cidden mağdur durumda kaldım ancak uğraşmak istemediğim için bir süre sonra da gitmeyi bıraktım zaten.

şimdi beni arayıp elden verdiğim 400TL'nin verilmediğini, 400 TL borcumun icralık olduğunu söylüyorlar. Ben de ödeme yaptığıma dair bir makbuz vs aradım taradım bulamadım, ve işin kötüsü almış mıydım onu da hatırlamıyorum, 2 sene geçti üzerinden.

benim bu noktada yapabileceğim bir şey var mı yoksa elimde hiçbir şey olmadığı için mecbur ödeyecek miyim bu 400 TL artı dosya masraflarını? şaka gibi ya.

 
senet var mıydı? senet varsa ve ödeme sonrası geri almadıysanız evet, icra takibi ile falan parayı alabilirler.


  • zam sampiyonu domates  (13.11.15 10:57:30) 
sadece sözleşme imzaladım, senet imzalamadım.


  • peggy  (13.11.15 10:59:10) 
Adini soyle de ticari itibarini sifirlayalim sozlukte.


  • kalanlarin savasi  (13.11.15 11:51:32) 
söyleyeyim, zaten hiçbir itibarı yok da, gitmek isteyenler bir kez daha düşünsün: retouch güzellik merkezi - mecidiyeköy.
şuradan da zaten nasıl bir yer olduğunu görebilirsiniz:
www.sikayetvar.com

ödeme konusunu geçtim, hizmet de rezalet.

elden ödeme yaparken yanımda annem de vardı, kendisi şahit olabilir mi bilmiyorum, ya da kamera kayıtlarından yaptığım ödeme gözüktüyse, ama o da yoktur kesin, olsa da kayıtları vermezler zaten.
kanıtlayabilecek başka bir yol yok sanırım:(

muhtemelen o dönemde çalışanlardan biri cebe attı ya da hesaplarda bir şekilde açık çıktı, bana yüklemeye çalışıyorlar. ödediğimi bile bile tekrar ödeme yapmam için bu kadar uğraşmazlar yoksa?

bir de bana borcum olduğu firma tarafından hiç bildirilmedi bugüne kadar.

geçen hafta birden avukat aradı, icralık borcum olduğunu söyledi. bir yanlışlık olduğunu, ödemeyi yaptığımı söyledim, tamam firmayla tekrar konuşalım dedi.

bugün tekrar aradı avukat, biz konuştuk 400 TL borcunuz varmış dedi, zaten elden verdiğim 400TL geldi aklıma hemen, bankadan da kontrol ettim ordan 600 göndermişim. sinirlendim ve istediğiniz işleme başlayın, ben bu ödemeyi yaptım tekrar yapmayacağım dedim.
  • peggy  (13.11.15 12:08:37 ~ 12:16:42) 
sozlesmede odemenin nasil yapilacagina iliskin bir madde var miydi?


  • medusa  (13.11.15 12:30:58) 
yani yoktu diye hatırlıyorum, havale artı elden verme şekli konuşulmuştu sadece, karşılıklı ok demişti iki taraf da. akşam anneme soracağım, belki o hatırlar veya sözleşme örneğini bulurum evde.


  • peggy  (13.11.15 12:38:05) 
bazı sözleşmeler senet yerine de geçebiliyor. onu da söyleyeyim.


  • zam sampiyonu domates  (13.11.15 13:15:39) 
sozlesmeyi de yollarsaniz avukat olarak size bir yol haritasi cizebilirim.


  • medusa  (13.11.15 13:45:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.