[]

Iş yerindeki sorun

Izmirdeyim . Lisansım bu sene bitti ve yüksek için çalışıyorum . Öğrenciyken üniversite nin bünyesinde çalıştım parami kazandım ve okudum . Sağ olsun ailem hep destekledi ama yük olmamaya çalıştım hep. Bu sene kardeşim de Üniversiteye başladı. Yani ekonomik olarak ailem daha da parçalı bir yapı aldı. Zaten pek de bütün bir halı yoktu ya neyse...
Velhasıl ben mezun olduktan sonra da bi işe girip kendimi döndürmek istedim . Yani dil kursu, kardeşime para gondermek , kira vs. Ve üniversite de çalışan is arkadaşım abiler sayesinde bir pastaneye girdim

Çalıştığım yerdeki herkes öküz . Herkes asagilayacak adam , laf sokmaya yer arıyor. Müdür tam bir mağara adamı . Ve ben kendilerini kullanan bir kabilenin ortasına düşmüş gibiyim . Herkes bir laf söylüyor.

Ne yapayım ya ben ? Ne ? Ben kimseye minnet etmem . Müşterinin biri 3 çay icse 2 içtim dese ben tamamlarim laf isitmemek için .

Ulan çok doluyum amk. Siz siz olun ezmeyin kimseyi is yerinde .

Kusuruma da bakmayın Kafa sisirdim gece gece

 
takma kafana. hee hee de geç. malesef bu devirde ayıya dayı demen lazım. en azından köprüyü geçene kadar. baktın gerçekten olmuyor, stres yapıyorsun bas istifayı geç. sana iş mi yok? ucuz ve basit insanlar için boş yere kendini üzmene gerek yok. gamsız olmaya bak.


  • elektr10  (13.11.15 01:32:41) 
Nasıl olayım ya. Yeni iş bakıyorum kendime de pek öyle saati maaşı uygun da yok ki anasını satayım . Valla 1 ay olmadı kafayı ya ben yyiycem ya da onlara kafa yedirecem.

Okuduğun ve cevapların için sağ ol .
  • anarkokombi  (13.11.15 01:37:09) 
Sabah iş görüşmesine gideceğim. İzmir'de okudum ve burada kaldım da. Toplam 83 yere başvuru yaptım ve biri dahi aramadı. Aynı şekilde diğer arkadaşlarımı da. İyi bir üniversiteden mezunum ve yüksek lisans da yapıyorum (tez aşamasında olmak suretiyle). İş yok...

Dediğin şartlar maalesef toz pembe. Elindeki işin kıymetini bilmeye çalış ve asla yeni bir yerle yüzde yüz kesinleşecek şekilde anlaşmadan iş değiştirme. Bak yüksek lisansım var diyorum, dilim de var. Ama iş var mı İzmir'de? Yok. 5 yıl deneyimli olursan var anca.

Ben de memur bir ailenin kızıyım. Abimle birlikte mezun olduk biz, 4 yıl birlikte okuduk. Çok zorlandı ailemiz bu yüzden maddi olarak. Hala da dünya borç. Ben şu an yüküm mesela onlara, ciddi bir yük. 30.000tl yüksek lisans&lisans öğrenim kredileri borçlarım da var ayrıca. İşe girdiğim an ödemesi başlayacak ve o yüzden aileme yük olmaya devam edeceğim bile belki de.

Bunları düşün ve "neyse ki işim var" de. Elbette memnun ol demiyorum. Özellikle mobbing insanı tüketir, işten soğutur. Ama hazırda işin varken yeni bir işi kesinleştirmeden asla bırakma. Hayat böyle. Dayanmak zorundasın. Mecburiyetlerimiz bizi istediğimiz şartlarda yaşatamıyor bazen. İş yerinde daha belki ömrün boyunca nelerle karşılaşacaksın, hepsini düşün. Bunları darlan, bunal, üzül, karamsar ol diye değil aksine rahatla diye yazdım. Dilerim sabah işe kabul edilirim ve dilerim sen de daha iyi insanlarla severek yapabileceğin bir iş bulursun.
  • asyamaris  (13.11.15 02:09:11) 
@asyamaris umarım hersey gönlünce olur senin de . Herşey için sağ olun . Içimi dokemiyorum . Kız arkadaşım üzülmesin diye biraz da gururuma yediremedigimden pek anlatmiyorum ona . Ailem desem uzulecekler onlara da anlatamıyorum . Tek care buraydi.

Umarım bir işten ziyade insan gibi insanlarla calisabilecegim bir yer bulurum
  • anarkokombi  (13.11.15 02:32:27) 
kurumsal bir şirkette de çalışsan durum farklı olmuyor hocam. sadece karakterler biraz daha farklı olur. düzen böyle ne yazık ki.


  • tantunisultansüleyman  (13.11.15 07:00:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.