[]

kızı kanser olan esnaf patrondan maaş isteme?

selam dostlar. bir arkadaşımın sıkıntısını sizlere iletip değerli görüşlerinizi almak istiyorum.

çocuğun çalıştığı yer düzenli ve planlı bir geliri olmayan bir esnaf dükkanı bu zamana kadar her ay içerisinde parça parçada olsa parasını almış fakat son 2 aydır patronun kızı kanser tedavisi görmeye başlayınca elamanın parasını vermemiş.

çocuk 2 ay idare etmiş ama artık idare edemediğini fakat patrona ayıp olmasın diye isteyemediğini söylüyor.

sizce ne yapmalı?

 
Tam maaş olmasa da bir miktar istemeli bence..


  • buffy de vampir sayılır  (12.11.15 17:06:05) 
esnaf adam zor durumdaysa parası olan birinden borç alır, parası olunca öder. verdiği parayla geçinen adamın maaşını içerde tutuyorsa istemekte bi sakınca yok. istesin derim.


  • icim urperiyor  (12.11.15 17:09:40) 
gidip parasını çatır çatır istemeli.

biliyorum, onun için bunu söylemek benim burada böyle yazmam gibi kolay değil. ama objektif olarak bakarsak, olması gereken tamamen budur. adam tam maaş ödeyemeyecek durumdaysa bir kısmını versin, kalanını borç olarak bir köşeye yazsınlar. veya çocuk yarım maaş alıyorsa günde 8 değil de 4 saat çalışsın anasını satiyim.

kızının kanser olması o adam için hem maddi hem de manevi anlamda büyük sıkıntı ama bu çalışanın maaşını vermemek için gerekçe olamaz. aksine, kızının hastalığını suistimal etmek olur. kızı kanser diye para vermeyen işverene iyi gözle bakmam ben açıkçası.
  • der meister  (12.11.15 17:10:25) 
parasını alıp işten ayrılsın


  • cevizlikarpuz  (12.11.15 17:22:55) 
alabilgini alip kacsin bence de.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (12.11.15 17:37:27) 
Çocuğun annesi/evladı kanser olsa, çocuk çalışmayı bıraksa patron maaşı gene de ödeyecek birisi mi?

Cevap evetse parayı almasın.

Cevap hayırsa güzelce istesin.
  • reavelyn  (12.11.15 17:51:11) 
yavaş yavaş ödemesini rica edip bu sırada yeni iş bakmalı


  • Big bada bum bum  (12.11.15 19:19:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.