[]

Asgari ücret 1300 TL olursa

Büyük ihtimal sorulmuştur önceden ama bulamadım şimdi.

Şuanda 1200 lira alan, yol parasıyla 1300 küsür lira alan birinin maaşında bi artış olacak mı asgari ücretin gerisinde kaldığı için?

Yani asgari ücret net 1300 lira olursa, bankalarda çalışanlar mesela, asgari ücretli çalışan olarak mı geçecek yoksa onlar da 1300 alırken 1500'e mi çıkartılacak mesela ?

Tabii ki kurumdan kuruma değişecek bu, kimisi arttırır kimisi arttırmaz, ama kurumsal şirketlerde yıllık zam oranlarında bu yıl özelinde daha belirgin bir artış olacaktır. Yanlış mı düşünüyorum ?

 
eğer devlet vergi düzenlemesi getirmez ise (asgari ücretlinin belli bir sgksını ben ödeyeyim, çalıştırdığın asgari ücretli kadar vergiden % düşeyim şeklinde) herkesin maaşı artar..mühendisinden tut doktoruna avukatından tut çaycısına..

1500 tl ye çalışan bi dünya mühendis var hala..
  • dedim dedim de kime dedim  (12.11.15 14:51:26) 
ben belediyeye bağlı bir taşeronda çalışıyorum. bizi de 300 arttırılırsa iyi olur valla he


  • Alt4y  (12.11.15 14:52:52) 
bir yanım olmalı diyor. bir yanım olursa her şeye zam gelmesi gerekir diye çok mantıksız olur diyor.

dün sormuştu biri daha evet.
  • supergirl  (12.11.15 15:03:07) 
yanlış düşünüyorsun. sadece asgari ücret alanlarda yükseliş olacak. yani zaten 1300 alan çalışan asgari ücretten devam edecek.

şuna da dikkat etmeli.

eksisozluk.com
  • [silinmiş]  (12.11.15 15:05:22) 
15 yıldır sektörde olan ve bu işlere hakim ik müdürü diyor ki bir kısmını agi üzerinden arttıracaklar. yani agi alanlara yaklaşık 30-40 liralık bir artış yansıyacak asgari ücret almıyor olsa da.


  • baba jo  (12.11.15 15:21:53) 
Arkadaşlar hayal görmeyin bence. Birçok işvereni asgari ücret artışı oldukça etkileyecek. Şahsi fikrim sadece asgari ücretin altında kalanlara zam yapılır. Belki kurumsal yabancı şirketler aynı oranda asgari ücrete yakın olanlara da yapar ama yerli firmalar sadece asgari ücrete zam yapar.


  • kumulatifvergimatrahi  (12.11.15 17:18:30) 
olmaz 1300 alan yine alır. asgari ücret artar. ha bazı şirketler kendi hesaplarına gmre arttırabilir. herkesin kendi şirket politikası ama böyle ufak çaplı iş yerleri patron şirketleri filan aynen devam ettirir. yüksek maaş alanlara ise hiç bi şekilde yansımaz bence.

mesela bi inşaat firması düşün amele 1000 başındaki formen 1300 alıyordu şimdi amele 1300 alırsa formen aynısını alamaz. çünkü adam sorumluluk almaz niye alsın ama onu da 1400 1500 gibi bi şey yaparlar bu şekilde yansır. direkt 1600 şeklinde yine olmaz.

tabi hükümet bu işi nasıl yapacak daha açıklamadı bu tamamen varsayım. fikir yürütüyoruz
  • ergenpezeveng  (12.11.15 18:01:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.