[]

Şirkette girilen web sitelerinin izlenmesi

Merhaba arkadaşlar;

çalıştığım şirkette aldığım gizli bilgiye göre şirkette girdiğimiz internet sitelerinin izlendiğini öğrendim. bu işten anlayan arkadaşlara sorum olacak;

-hangi sitelere girdiğimizin isimlerini görebiliyorlar mı?
-ne kadar süre geçirdiğimizi görebiliyorlar mı?
-hangi saatte girdiğimizi görebiliyorlar mı?

izleme olayında kendi bilgisayarımı nasıl devredışı bırakabilirim? cyberoam marka firewall var.

 
1-gorurler
2-direk olarak hayir denilebilir sanirim, teknik detayini bilmesem de. bir siteyi acmak istediniz, bunun istegi karsiya gitti, karsidan cevap geldi ve site acildi ve iletisim koparildi.
statik bir site ise ekranda saatlerce okuyun izleyin ne kadar vakit gecirildigi network uzerinden ogrenilemez.
lakin mesela facebook, arkada acikta olsa kendi kendine guncellemeleri aliyor, iste bunlar network uzerinde loglanabilir seyler oldugundan cikarim yapilabilir.
ha o kendi kendine aki$i guncel tutar sen bakmazsin onu nasil anlatirsin yonetime bilemem.
3-gorurler.

4-yerinde olsam evde baska bir pc varsa isyerinde ona baglanip onun uzerinden internete cikarim, yada yoksa raspberry pi alip onu proxy server yapip yine ayni amaci gerceklestiririm.
  • jedilance  (12.11.15 12:38:37) 
Radmin programını bir araştır. Fikir verir bu konuda.


  • 1adam  (12.11.15 12:41:32) 
1- Görürler.
2- Görebilirler, cihazın teknik detaylarına bağlı.
3- Görürler.

Zaten bu cihazların amacı bu soruların cevabı :). Devredışı bırakma konusu ise seni suçlu duruma sokar. Çünkü şirketin bilgisayarından veya kendi bilgisayarından şirketin ağı/interneti ile yaptığın her şey şirketin sorumluluğunda. Yasal olarak da bunları izleme ve kayıt altına alma yükümlülükleri var. Yani şirket sizin ne yaptığınızı tek tek incelemek için değil, sadece yasal yükümlülüğü sebebiyle bu kayıtları tutuyor olabilir.

Devre dışı bırakmak için de bir çok yöntem denenebilir ama kabaca o cihaz üzerinden internete çıktığın sürece bu yöntemlerin hiç birisi işe yaramayabilir. İlk akla gelen vpn kullanmak, ama firewall bunu da engelliyorsa kullanamazsınız örneğin.

Korktuğun nokta bankacılık v.b işlemlerdeki şifreler ise bunu göremezler. Https üzerinden yapılan bağlantılar şifrelidir, onlar da sadece nereye girildiğini görebilirler, içeriğini değil(teknik olarak bu da imkansız değil ama bu durum için göremedikleri söylenebilir)
  • Abdurrahman  (12.11.15 12:50:14 ~ 12:52:42) 
chrome kullanıcısıyım ve anonymox adında bir vpn eklentisi kullanıyorum. bu da çare olur mu?


  • sinjin  (12.11.15 12:50:31) 
Tarayıcı eklentilerindeki vpnler yerine komple tüm bağlantıyı vpn üzerinden çıkartan bir vpn kullan. Ücretsiz belli bir kotaya kadar kullanmana izin veren yerler var (Google: ücretsiz vpn).


  • Abdurrahman  (12.11.15 12:54:55) 
son olarak firewall un arayüzüne browserdan girebiliyorum. gizlice arayüzüne girip kendi bilgilerimi silebilir veya bir kısmını silebilir miyim?


  • sinjin  (12.11.15 13:10:18) 
işler iyice karıştı yani. internette gezinme süremi azaltayım derken üstüne bir de firewall a sızdığımıda deşifre ettim. neyse arkadaşlar artık müdahele etmeyeceğim. kovulmayı bu sefer hakettim sanırım :)

yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
  • sinjin  (12.11.15 16:10:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.