[]

bu araba alınır mı?

selam arkadaşlar,
2004 model toyota yaris 1.3 sol 180000 km de 21000 tl istiyor. 19500-20000e pazarlık biter gibi. bu araç alınır mı? yarislerin motor ömrü normal kullanımda bakımını aksatmayınca kaç km? 180000km olması eksi gibi duruyor fakat toyota olması artı gibi. ne dersiniz?



 
ikinci el piyasasını bilmiyorum ama 2004 model bir arabaya 20 bin ödemek çok geliyor...

gerçi fiat bis için 5000 tl isteyen de gördü bu gözler neyse... anlamadığım konularda çok konuşmayayım...
  • unique hint kumasi  (12.11.15 11:55:44) 
yakıt türü, kaza/boya/değişen durumu, bakım masraf gerektirip gerektirmediği gibi etkenleri bilmeden fiyat yorumu yapmak pek mümkün değil.


  • dahili meddah  (12.11.15 12:00:20) 
fiyat tabi ki normal değil tr olduğu için normal bizim piyasaya göre 2004 model bi arabaya o fiyatlar istenebiliyor. bence sanayiye git toyotaya bakan bi usta ile konuş. gerekirse 20 30 tl ver otur japonlar hakkında aklına ne geliyosa sor. motor ömrünü filan onlar bilir. sana baya bilgi verecektir. onun dışında aracı bilen biri incelesin netten alınır alınmaz demek çok saçma.


  • ergenpezeveng  (12.11.15 12:10:47) 
araç oturduğum ilçede. internetten değil şans eseri buldum. kazası kayıtlara göre yok. boya sağ kapılarda var, arabayı gördüm, hoşuma gitti. gıcık biri asit ile kapılara çarpı işareti koymuş fotografi gördüm.cuma günü aile dostu tamirciye göstercem. benim esas merak ettiğim motor ömrü ne kadar oluyor? motoru yaptırmadan ortalama kaç km binerim? arabanın kullanımına göre değiştiğini biliyorum ama yaris motoru ortalama ne kadar gider onu öğrenmek istiyorum


  • predecessor  (12.11.15 13:04:06) 
2004 model arabaya bu para verilmez deniyor ama ikinci el piyasası böyle. Kaldı ki Toyota tırt bir araba değil.

Japon arabalarının ömrü diğerlerine göre daha uzun oluyor. Toyota, Honda, Mazda gibi araçların motorlarında lpg yoksa 500 bini devirenleri var. Tabi adam bakımını zamanında yaptırıyor, aracı hor kullanmıyor. İkinci el arabada bu iş tam anlamıyla piyango. Adamın nasıl kullandığını bilemezsin. Ancak bakımlarını zamanında yaptırıp yaptırmadığının kaydı varsa biraz bilgi verir.

Bu parayla daha düşük kilometreli araç bulamıyorsan, mecburen yüksek kilometreli araç alacaksan Japon'dan şaşma.

Aracın geçmişi sadece tramer kaydına bakarak anlaşılmıyor. Tramer denen zımbırtı sadece kayıt altına alınmış kazaları gösteriyor. Aracı Toyota/Japon araç konusunda uzman bir ustaya göstereceksin, sana anlaşılabilir sıkıntılarını söyler zaten. Ustayı çek kenara, alacağın rakamı detayları anlat, o sana al alma diye söyler zaten. Ustanın parasını alsan da almasan da ödeyeceksin nasılsa :).

Son olarak aracın kilometresi arttıkça bakım masrafı artar. Japon araçların bakımları biraz tuzlu olabilir. Ağır bakımları yapılmamışsa 1-2 bin lira da bakıma gidebilir. Ayrıca ilk araban olduğu için 700-1000 arasında zorunlu sigorta masrafın çıkar. 200-300 de noter masrafı var. Bunları da hesapla cebindeki paraya göre.
  • Abdurrahman  (12.11.15 13:13:25 ~ 13:16:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.