[]

hırçınlaşan kedi yavrusu

kendisi pazar günü 7 aylık olacak. 2 aylıkken eve aldık o zamanlar da çok hırçındı ama zaman içinde bize alıştıkça sakinleşmişti. sürekli biz uyurken üzerimize atlayıp ellerimizi ayaklarımızı ısırırdı ama son 3 aydır hiç böyle bir durum olmamıştı yanımıza yatar koyniş koyniş uyurduk kızımla. geçen hafta kızgınlık dönemi geçtiğinden beri çok hırçın. sürekli üzerimize atlayıp ısırıyor. öyle ki evde odadan odaya yürürken bile kolumuza atlayıp el ve ayaklarıyla sımsıkı tutunup ısırıp kaçıyor.

özellikle iki gündür eşim gittikten sonra resmen delirip beni parçalıyor. normalde düşkün olduğu bendim ama bu aralar hep onunla uyuyup onunla oynuyor. bugün eşim gidip kapıyı kapattıktan sonra yatağa geri döndüm seslendim ve direkt yüzüme atladı çok korktum zarar verecek diye. sonrasında yine kollarıma ayaklarıma saldırıp var gücüyle ısırmaya başladı. sarılıp sakinleştirmeye uğraştım ama duracak gibi değildi, ceza için kullandığımız sprey şişeyle su sıktım aylar sonra yeniden.

bana kızmasını gerektirecek hiç bir hareketim olmadı bu arada, eskiye nazaran evde normalden daha bile çok kaldım hatta. genelde çalışma saatlerim uzayıp da daha çok yalnız kaldığı dönemlerde biraz daha saldırgan olurdu ancak o da oyunla karışık yapardı böyle direkt atlama şeklinde değil. kesinlikle vurmadım, bağırmadım, maması suyu her daim dolu şekilde önünde, kapları tertemiz, kumu tertemiz.

evin genel durumuna göre tek farkı sürekli tezgahı, yerleri yaladığı için kimyasal temizlik malzemeleri yerine sirkeli suyla temizliğe yönelmem oldu. kedilerin limon ve sirke kokusundan çok hoşlanmadıklarını biliyorum ama zaten temizlik sonrası evi havalandırıyorum koku da kalmıyo geride. yine de tek şüphelendiğim şey bu kokuyu sevmeyip temizliği ben yaptığım için de bana düşman olması.

sebep evdeki koku değişimi olabilir mi yoksa başka bir sebebi mi vardır? varsa da ne olabilir, sakinleştirmek için ben nasıl davranmalıyım, ne yapmalıyım?

cevaplar için şimdiden teşekkürler

 
Kızgınlık dönemine giriyor. Yaşını doldursun kısırlaştırın, geçer.


  • SiyamkedisiZorro  (12.11.15 09:45:00) 
kokuyla bu hale gelmeleri mümkün değil. bence de kısırlaştırılması gerekiyor 1-2 ay sonra.


  • piremses  (12.11.15 09:51:25) 
kısırlaştırmaya tümüyle karşı olmakla birlikte, sizin başka türlü birlikte yaşama şansınız kalmamış görünüyor, kızgınlık için ilacını verin olmazsa kısırlaştırmayı düşünün


  • Big bada bum bum  (12.11.15 18:32:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.