[]

otobüste taciz içerir

Bugün akşam vakitleri otobüse bindim. ben oturuyorum, karşımda bir kız ayakta ve onun çaprazında da üniversite öğrencisi olduğunu tahmin ettiğim bir çocuk dikiliyordu. ayaktakiler azaldı ama yine de oturacak yer yoktu. fırsat bu fırsat demiş olmalı ki tacizci kıza git gide yaklaştı. resmen sürtünüyordu. kızın suratına baktım olayın farkında mı acaba diye ama hicbir ifade göremedim. herif bir ara işi bayaa ilerletti ve dayanmaya başladı. sinir oldum ama bir şey de diyemedim. şimdi o an ne yapmam gerekliydi acaba diye düşünüyorum. kendim kalkıp kıza yer vericektim ama ben de bayanım ve ne diyip de yaşıtım kıza yer vericem diye düşündüm. ve kız taciz edildiğinin farkında değil diye de düşündüm tepkisizliginden. sizce ne yapmalıydım? ne yapmak lazım böyle durumlarda?




 
Ya yaptığını yap yine. Ya da eminsen tacizden olay çıkar.


  • bir ileti paylastim  (12.11.15 00:57:35) 
kız 18'den büyükse ve rahatsız değilse diğer kişileri ilgilendirmez


  • cevizlikarpuz  (12.11.15 01:18:26) 
Simdi:

1. Hicbir tepki vermiyorsa bir sey olmuyor da olabilir.

2. Oluyor da hosuna gidiyordur belki veya tanidigi bir erkektir role-play yapiyorlardir?

3. 2. Maddede yazdigim ornek sebebiyle mesela karismak ne yazik ki size dusmez kadin sikayetci olmadiktan sonra. Eger rahatsizligini alenen belirtirse o zaman destek olabilirsiniz tabii ama diger turlusu dogru olmaz.
  • floydian  (12.11.15 07:31:44) 
" ve kız taciz edildiğinin farkında değil diye de düşündüm tepkisizliginden"


acilen saflığı bırakman gerekiyor.
alan memnun satan memnun.
  • cenkertem.afc  (12.11.15 08:53:04) 
şikayet yoksa direkt müdahale edemezsin ancak kendini rahatlatmak adına dikkat dağıtabilirsin. mesela kıza saati sorabilir veya kendi kolunda saat varsa "filanca adrese nasıl gidilir acaba" diye sorabilirsin. eleman (en azından bir süre) mesafe koyar eğr kasti yapıyorsa.


  • 507  (12.11.15 09:37:30) 
bir kere benim de başıma geldi aynı durum. benimkinde otobüs çok sıkışıktı.önümdeki kıza yanımdaki adam fena dayamıştı. kız da telefonla uğraşıyor farkında değil gibiydi. kızı yavaştan dürtüp kaş göz ile adamı gösterdim kız manasızca yüzüme baktı geri döndü telefonuna. sonra sinirle adama baktım herif de what can i do sometimes dercesine baktı. ben @cenkertem.afc nin yazdığını okuyana kadar kızın hala farkında olmadığını sanıyordum ama belki de bundan hoşlanan insanlar olabileceğini kabul etmek gerek ne bileyim.


  • biyik  (12.11.15 09:46:16) 
yasanmis bir hikaye:

kiza taciz ediliyor benzer bir sekilde. ama bacaga el atmalar falan da oluyor. sonra cocugun biri kizin rahatsiz oldugunu ama bir sey diyemedigini görüp, ne yapiyorsun lan sen hayvan diyor, tacizci bicak cekiyor, kiz korkudan olsa gerek, taciz etmiyordu falan diye kem küm ediyor, metrobüs geneli kizi savunan ve bicak cekilen adami suclu bulup tartismaya basliyor, ite kaka genci aractan indiriyor.

kizla tacizci yola devam ediyorlar. metrobüs ahalisi memnun, cünkü bicak cekip "hakkini" savundugunu düsündükleri adam hala aracta, yollarina devam ediyorlar.

metrobüs, beylikdüzünden avcilara giderken.

s.kayim zihniyetinize.

hümanistlikten istifa ettiginiz günlerden birini geride birakiyorsunuz sonra.
  • aynadakiyabanci  (12.11.15 10:14:12 ~ 10:14:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.